Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aaaaa to  nasi pojadą protestowac przeciw KOmisrzowi Rolnictwa i naszemu Ministrowi Rolnictwa, co to mówią że zielony ład jest szansą?😂

Nie uwierzyli ani jednemu ani drugiemu?🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Lipsk na pewno. Lipsko bliżej🤭😉

Ostatnio w Lublinie nastawiłem nawigację. Pokazała kilometry do mojego Lipska , a trasę wyznaczyła do germańskiego Lipska. Pierwszy raz taki cyrk😁

nie znam ichniego (niemieckiego narzecza) wrażliwy na obrzydlistwa jestem :P

jak tam Oni na lipę mówią? bo zapewne mało które z niemiaszków wie słowotwórstwo nazwy tego "Lipziega"

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Ale cymbały. Unia się rozjedzie na święta a oni strajkować będą. Przed kim?

Chcesz to obejrzyj samą końcówkę "europejski zielony ład - szanse i zagrożenia" z dyskusji u rydzyka, jak ardanowski się mota i nie wie w którą stronę 😂 za czy przeciw 🙊

4 minuty temu, mirro napisał:

Aaaaa to  nasi pojadą protestowac przeciw KOmisrzowi Rolnictwa i naszemu Ministrowi Rolnictwa, co to mówią że zielony ład jest szansą?😂

Nie uwierzyli ani jednemu ani drugiemu?🤣

No tam nie tylko nasi mają być, jak by nie potrzebne były jakieś świadectwa o szprycy to sam chętnie bym się wybrał 

Opublikowano
jarecki napisał:

takiego w sieci orlen jak  jakość BAQ  nie każda stacja się godzi na badania ale jak jest w programie to znajdziecie kartke z tą informacją  i

Tak. Próby jak się bierze to z cystersa najczęściej a w baniaku zupa ..

Opublikowano
jarecki napisał:

nie masz pojęcia , orlen ustala górną granice za jaką mogą stacje sprzedawać paliwa tam chodzi o wyliczenia % a nie sztywne kwoty .

Nie wszędzie a u siebie może to robić i pięć razy na dzień. W mej wsi położonej przy S3 obowiązują ceny jak przy drogach tego typu. Paliwo najtańsze chodzi po 6,15. Monopolistą zanim je sprzeda wie gdzie ono jedzie i polityką cenową hurtu reguluje temat. Pewno o to poszło przy centralnie kierowanych cenach ..

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

No tam nie tylko nasi mają być, jak by nie potrzebne były jakieś świadectwa o szprycy to sam chętnie bym się wybrał 

Czekaj,czekaj to myśl jest dobra bo przy okazji kumpla co w sztabie NATO obecnie urzęduje bym odwiedził. Tylko czy na ten strajk bym w końcu dotarł?🤣

Opublikowano
mirro napisał:

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

jak ardanowski się mota i nie wie w którą stronę

No nie wie w którą stronę bo za nim murem @Denwer stoi. Czyli ruchy ma ograniczone.😂

pistoletami mu kowboj grozi ?

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, pafnucy napisał:

fakt. masz rację. :D

w sume to z polski a tylko my dwaj z romankiem -wiec musimy trzymac sie razem 😛

10 godzin temu, Ulman napisał:

Ani ty   ani @jarecki nie macie pojęcia  że to nie są stacje Orlenu a franczyza. Poczytajcie co to takiego i wydedukujcie dlaczego nikt im nie może narzucać ceny sprzedaży.

znajoma jest wspolwlascicielka stacji najpierw byla bliska teraz orlen-wiec wiem na czym to polega, jest tez radna i z oswiadczen majatkowych nie wynika zeby to byl wielki biznes.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Lipsk na pewno. Lipsko bliżej🤭😉

Ostatnio w Lublinie nastawiłem nawigację. Pokazała kilometry do mojego Lipska , a trasę wyznaczyła do germańskiego Lipska. Pierwszy raz taki cyrk😁

od tarasa do lipska[de] chyba blizej niz do lipska[pl] na podlasiu tez jest jakis lipsk.

1 godzinę temu, jarecki napisał:

dla zasady .                       jest coś takiego w sieci orlen jak  jakość BAQ  nie każda stacja się godzi na badania ale jak jest w programie to znajdziecie kartke z tą informacją  i to paliwo jest pewne , ta jakość możę być tam gdzie paliwa dostarcza orlen i nie koniecznie to musi być stacja orlen , możę być jakaś     noname

nie masz pojęcia , orlen ustala górną granice za jaką mogą stacje sprzedawać paliwa tam chodzi o wyliczenia % a nie sztywne kwoty .

w okolicy sa 2 stacje prywatne z napisem bao- ceny podobne jak na orlenie, nie wiem jak z jakoscia..nie oplaci sie jechac za 1czy 2 grosze 10 km dalej.

durczok umarl-ciekawe co sie stalo

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Chcesz to obejrzyj samą końcówkę "europejski zielony ład - szanse i zagrożenia" z dyskusji u rydzyka, jak ardanowski się mota i nie wie w którą stronę 😂 za czy przeciw 🙊

No jak ma wiedzieć. Jak na to wszystko Pinokio się zgadza na tych szczytach. To biedak nie wie czy być za pisem czy przeciw. Chyba skończy jak Wałęsa z tym za a nawet przeciw. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

idąc za "fatum" to w Polsce pod czyimi rządami PO z PiS przegrało wybory?
Z takimi oponentami to nawet i PiS wygrać może
czyżby i Bruksela cierpiała na "braki kadrowe"?

5 minut temu, jacus napisał:

durczok umarl-ciekawe co sie stalo

gdzieś dopiero co wyczytałem o jakimś krwotoku.
no ale rzeczywiście pytanie jak najbardziej na miejscu
żeby zbyt dużo nie napisać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ostatnio oglądałem T. lisa to chłop jest znerwicowany  chyba .  czesc dziennikarzy za bardzo się wkreciła w polityke i już pomijając czy mają racje w swoich pooglądach czy nie to więcej luzu  im potrzebai chyba odpoczynku od polityki .

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

czyżby i Bruksela cierpiała na "braki kadrowe"?

Można by wystawić Panią Szydło, ale wtedy Kopacz musiałaby zostać w Polsce Prezydentem.😂

3 minuty temu, jarecki napisał:

ostatnio oglądałem T. lisa to chłop jest znerwicowany  chyba .

Raczej po wylewie.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Można by wystawić Panią Szydło, ale wtedy Kopacz musiałaby zostać w Polsce Prezydentem.😂

no raczej jeszcze w Brukseli maja poczucie humoru jeszcze ale nie liczył bym aby udało sie Ich tam "śmiechem wykończyć" podobnymi kandydaturami ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v