Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

9 minut temu, agromatik napisał:

Miał mokry sen z Krysią P

Praca zdalna mu sie śniła?

Kufa. Ale mnie deja vu chwyciło Ten komputer za nowoczesny ale tak to wypisz wymaluj z profila znajoma Ines...

jarecki napisał:

1 godzinę temu, mirro napisał:

Dobrze że nie w rozwiązłej Pani od religii.

Ale może taką odskocznie zaproponuję?

troche się pogubiłem , lepiej wygrać czy przegrać 🤔

Tu nie będzie zwycięzców...

Władek pomorze to będzie zakodowany Władywostok czy Władysławowo?

PRIMO napisał:

2 godziny temu, Denwer napisał:

Do  pierwszej komunii pewnie  zaprowadziłeś  jak typowy  obłudnik 

Obłudnik to ty jesteś bo udajesz bogobojnego a rzucasz jadem na innych. 🤮

2 godziny temu, agromatik napisał:

Chciał bym zobaczyć jak Marecek idzie Mirkowi pod kamasz😪

Oj ja też. 😃

@mirro uruchomiłbyś kontakty we woju co by marecka zakuli w kamasze pod twoją komendę. 😁

A to nie jest tak, że trzeba być zdolnym i czystym, zdrowym?

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, PRIMO napisał:

Obłudnik to ty jesteś bo udajesz bogobojnego a rzucasz jadem na innych

Nie  obłudnikiem jesteś  ty   skoro  rzucasz  jadem  na  księdza   a potem  prowadzisz  do  niego  dzieci  aby przystąpiły do pierwszej komunii  wypisz  wymaluj  obłuda  i  zaprzaństwo.    Przeczytaj  sobie  swoje  posty  wtedy  zobaczysz  jakim  jadem  ty  rzucasz  na  innych.

11 godzin temu, PRIMO napisał:

uruchomiłbyś kontakty we woju co by marecka zakuli w kamasze pod twoją komendę.

Uważaj  żebyś  ty  za chwilę  nie  poszedł  w kamasze  :D  :D  :D

255340295_4575836102438787_8078410563146

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
11 godzin temu, DTaras napisał:

A to nie jest tak, że trzeba być zdolnym i czystym, zdrowym?

Zdolny jest zobacz ilu ludzi potrafi wkurzyć. Czysty -mydło i kałuża się znajdzie. Z tym zdrowym najgorzej - badamy cień.

Opublikowano
52 minuty temu, agromatik napisał:

Więcej optymizmu i wiary w człowieka, da rady, Drawsko to spory teren i sporo krzaków.

Oooooo gdyby te krzaki prxemówiły.😂

Opublikowano

Jedna sztuka z mojej wioski. Jakich kilku? Albo udana próba s bo to 19 lat chłopak albo bawił się bronią.

mirro napisał:

52 minuty temu, agromatik napisał:

Więcej optymizmu i wiary w człowieka, da rady, Drawsko to spory teren i sporo krzaków.

Oooooo gdyby te krzaki prxemówiły.😂

One przemawiają jak wiatr zabierze papier.. Krzyczą nawet. Najczęściej q*a!

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Nosz k**wa , zgubić się w lesie? Batonów po kieszeniach nie nosić na wszelki wypadek? O co tu chodzi w tym wojsku?

Brak po w szkołach średnich i do bólu przerabianego terenoznawstwa i sieroty giną w 10 ha lasu.

3 minuty temu, mirro napisał:

W lesie iglastym, ta metoda bywa problematyczna.😂

Trza być twardym, no nie koniecznie w całości, ale ta część obowiązkowo.

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

Brak po w szkołach średnich i do bólu przerabianego terenoznawstwa i sieroty giną w 10 ha lasu.

W szkole mojego syna jedna z nauczycielek organizowała takie rajdy na oriętacją ale jak wymyślili tą srandemię wszystko się skończyło. 😕

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, DamianRolnikSkup napisał:

wiem o dwóch, jeden się zastrzelił a drugi zgubił w lesie z wycieńczenia nie dali rady go zreaniomować

Żołnierz zgubił się w lesie??? Przecież to nie las tropikalny że 1000km w każdym kierunku. Mamy wojaków po hu.... , nie ma co się bać. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Ja miałem takiego oszołoma  , nie było przebacz u niego. Kilku kilometrowe biegi na azymut zaliczane w punkt innej opcji nie uznawał, a przedmiot trzeba było zaliczyć. Raz z kumplem wyciągnęliśmy kombinację robioną po mapie, a w terenie bagna i bażoły, ciekawie było.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
23 godziny temu, Agrest napisał:

Nie trawię bo nie da się ich słuchać. Zero przygotowania dziennikarskiego i kultury.

Jak taki głąb Jakimowicz dziś Ogórkowej jakimś nieartykułowanym dźwiękiem przerywa, a potem w żarcie mówi jej że ona nie zapłaci tyle mandatów bo - i tu dłońmi zatrzepotał sugerując że za ładne oczy jej darują. Zamurowało ją na chwilę po czym odwaliła mu że ona się woli intelektem posłużyć niż oczami. No to ten że No tak ale intelekt i ładne oczy...🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Nie widzisz ile taki dureń przynosi szkody i telewizji i pisowi?

W tv pis dużo takich ale ten bije wszystkich swoim chamstwem. Dobrze jej płacą to się musi z nim męczyć.

21 godzin temu, Denwer napisał:

Dulkiewicz   z  PO   też  chce  przyjmować  nielegalnych  migrantów  do   Gdańska.   W  Niemczech  rząd  jest  w Berlinie  a nie  w Monachium.  Liczy  się  to  co  chce  Berlin  a  nie  Monachium 

Niemcy to kraj federacyjny. Każdy rząd ma swój land i parlament. Więc powiedzenie, że w Monachium jest rząd jest jak najbardziej prawdziwe. Tylko że jest to rząd landu. I rząd landu Bawaria, którego stolicą jest Monachium wyraził chęć przyjęcia uchodźców. A, że Dulkieiwcz chce. No cóż katoliczka. A katolików coraz mniej widać w Polsce.

17 godzin temu, Denwer napisał:

FBHI90tXsAU3JC4.jpg

Tu ma racje jeśli patrzyć na stosunek do uchodźców w Polsce katolików coraz mniej. Przykazania katolickie tacy jak ty i pis mają w d. Liczą się tylko słupki sondażowe a wiara to fasada.

17 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Za każdej władzy tak było , jest tylko jeden szkopuł PIS się dzieli z biedniejszymi i za ich rządów jest zawsze wzrost gospodarczy .

Nie za każdej za po żaden polityk nie przelewał kasy na konto fundacji prowadzonej przez własną matkę. Złodziejstwa i nie kompetencji takiego jak za pis nie było nigdy wcześniej.

16 godzin temu, Denwer napisał:

Gdybyś  miał  jakieś  pojęcie  o sytuacji  na rynku  pracy  to  byś  wiedział  że  płaca  minimalna  to  śmiech   stawki  proponowane  przez   większość  pracodawców  są znacznie  większe  jak  ta  minimalna     nawet  dyskonty  typu  biedronka  płacą  więcej.  Nie wiem  poco  piszesz  takie  bzdury. 

Do  pierwszej komunii pewnie  zaprowadziłeś  jak typowy  obłudnik 

Wyczekujesz  już   pracodawców  za  wschodniej granicy   ???   Na  kiedy  będą  na  wschodzie  Polski  może  pochwalisz  się  co  ci  tam  przekazali ??

No patrz tyle razy ci tłumaczyłem, ze podwyżki płacy minimalnej którymi pis tak się chwali to klipa. Bo mało kto za taką stawkę pracuje teraz. W końcu zaskoczyłeś. Podwyżka płacy minimalnej robiona przez pis służy podnoszeniu składek na zus.

A co do obłudników. Tez jesteś niezłym. Opluwasz tu tryskasz jadem. Lejesz propagandowe g pisu. Które beszta ludzi. A pewnie wierzysz żeś prawdziwy wierzący katolik. Takie coś nazywano kiedyś faryzeuszem.

15 godzin temu, Denwer napisał:

Niewykonalne  bo  ja  nie  słuchał  bym rozkazów  ruskich  sługusów ;) 

Dziwnym  trafem  pensja minimalna rośnie  od   wielu  la:D  :D  :D  

Rozejrzyj się  chłopino  to  zobaczysz  że    nawet  jak dasz 25zł/h brutto  to  ciężko  o  pracownika   a gdzie  tu  mówić  o  stawce  minimalne:D  :D  :D  

Czyli wzrost płacy minimalnej dla przeciętnego pracownika nic nie daje. Pięknie się samo zaorałeś znowu. A tyle razy ci to już tłumaczyłem. Tak tio jest jak się nie myśli jak ty tylko się słucha propagandowego syfu jaki tłoczy w ciebie pis.

15 godzin temu, Denwer napisał:

Zrozum  człowieku  że  większość  pracodawców  płaci  więcej  jak ta  minimalna stawka    więc  co  ty bredzisz  w Polsce mamy  rynek  pracownika  nie  pracodawcy  płaca  minimalna  nie  wyznacza  na chwilę  obecną  zarobków  polaków  bo  zarabiają  więcej  niż  te  minima  są  wyznaczone. 

To po co pis i ty się chwalicie podnoszeniem tej płacy minimalnej skoro teraz piszesz, że to nic nie daje bo większość zarabia więcej? Jednak twoje drugie imię to jest kompromitacja. Sam pokazujesz ile warta jest propaganda pisu w tym ta z płaca minimalną. I teraz sam toniesz w tym propagandowym g.

2 godziny temu, Denwer napisał:

Nie  obłudnikiem jesteś  ty   skoro  rzucasz  jadem  na  księdza   a potem  prowadzisz  do  niego  dzieci  aby przystąpiły do pierwszej komunii  wypisz  wymaluj  obłuda  i  zaprzaństwo.    Przeczytaj  sobie  swoje  posty  wtedy  zobaczysz  jakim  jadem  ty  rzucasz  na  innych.

A ty rzucasz tu jadem na innych. Wklejasz śmieci rzucające jadem na innych A .potem co lecisz do księdza otwierasz dzioba by ci wafelka dał? Człowieku ograni się bo ty nawet nie rozumiesz co robisz. Zarzucasz innym coś a potem robisz to samo. To co tu wyprawiasz to wiara katolicka ci każe?

Opublikowano

Mamy wojaków nie mówię, że nie. Ale sporo jest młodych, którzy w większości nie są przystosowani do takich warunków, a do WOTu poszli bo darmowa kasa przez weekend wpadała, młodzi też czysto ideologicznie myślą coś im wmówią i bez refleksyjnie potrafią tym żyć.

Dać przykład utopijną wizję lewicy, na dzień dzisiejszy przez nich mamy problemy na całym globie, a większość ostatnich kryzysów to też zasługa lewaków.

Opublikowano
DamianRolnikSkup napisał:

wiem o dwóch, jeden się zastrzelił a drugi zgubił w lesie z wycieńczenia nie dali rady go zreaniomować

Po pierwsze nocą to niema cwaniaka a po drugie musiałby być napruty, że sam gdzieś polazł. Niema łażenia samemu. Stawiam na plotkę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v