Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałeś? elektryczne Mercedesy z nieba spadają, a ty w salonie szukasz😜

Opublikowano (edytowane)

Straszne i smutne sceny na polskiej granicy w Kuźnicy .

https://www.facebook.com/watch?v=2944393179111852

Ukochana partia PO to dopiero są zakłamani .

Borys Budka reaguje na wydarzenia na granicy. Zwraca się do PiS!

Borys Budka komentuje sytuację na granicy

Budka zamieścił na Twitterze wpis, w którym odniósł się do wydarzeń, z jakimi do czynienia mamy na polsko-białoruskiej granicy. Polityk zwrócił się bezpośrednio do przedstawicieli polskiego rządu i zasugerował, że oczekuje od nich konkretnych decyzji.

„Sytuacja na polsko-bialoruskiej granicy wymaga zaangażowania nie tylko polskich sił, ale i UE oraz NATO. Rząd PiS odpowiada za jej ochronę. Tu potrzebne są decyzje, a nie przewlekanie sporu, by kolejny raz grać na emocjach kosztem bezpieczeństwa Polaków” – napisał Borys Budka.

https://wmeritum.pl/borys-budka-reaguje-na-wydarzenia-na-granicy-zwraca-sie-do-pis/359515

Czy Ci z PO i Lewicy się słyszą teraz mówią że zagrożenie nie tak dawno twierdzili ze trzeba ich wpuścić żeby Ruscy z czołgami w Warszawie stali ich interesuje co PiS zrobi i powie .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Strasznie niestabilny emocjonalnie jesteś gałganku, raz chcesz strzelać a raz płaczesz po użyciu gazu.

2 godziny temu, Denwer napisał:

254647285_5046665938696214_5899230585817

2 godziny temu, Denwer napisał:

254012901_423224679326180_60972068545541

Marecek zaczął szopkę z modlitwami😆 jak podczas reelekcji długopisa. 

A przypomnij łajzo co mówiłeś o żołnierzach oskarżonych o  Nangar Chel.

Edytowane przez agromatik
  • Haha 2
Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

Akurat z Podlasia pochodzę i być może gdzieś po moich lasach czy polach po nocy się tułają. Choć śladów ich bytności w swoich lasach nie widziałem. A pod dom. Nie mam czasu. Ale na Podlasiu wiele osób chce pomagać podobnie jak w Polsce.

widziałem waszą pomoc na FB 🤣  rozumie dzieci ale te konie 25 lat zwyż ....  w polsacie pokazywali jak dziecku przypalał powieki zeby płakał żebyś ty się litował

tak tylko robią zwierzęta 

Opublikowano

i to w TVP a podobno tam propaganda 

2 godziny temu, mirro napisał:

Yyyyyy to może rozrzutniki z gnojem ustawić d*pą do granicy i włączyć w odpowiednim momencie.😂

nie no za słabo lepiej wzdłuż płotu grubą warstwą rzucić 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

i to w TVP a podobno tam propaganda 

To zobacz jak ten debil Rachoń go próbował zagłuszać, bo gada niezgodnie z linią parti rządzącej. Dziennikarz to ma zadać pytanie i zamknąć swoją jadaczkę jak ktoś na nie odpowiada. I to sie tyczy tak samo TVP jak i TVN, dziennikarz zadaje pytanie i siedzi cicho, jeżeli klient na nie odpowiada.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Ta propaganda to wszędzie. Tylko nie miej swojego rozumu to ludzie Cie rozumu nauczą 

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

To zobacz jak ten debil Rachoń go próbował zagłuszać, bo gada niezgodnie z linią parti rządzącej. Dziennikarz to ma zadać pytanie i zamknąć swoją jadaczkę jak ktoś na nie odpowiada.

No szedł w zaparte o to 0rzez co teraz ten konflikt 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To zobacz jak ten debil Rachoń go próbował zagłuszać, bo gada niezgodnie z linią parti rządzącej. Dziennikarz to ma zadać pytanie i zamknąć swoją jadaczkę jak ktoś na nie odpowiada.

to samo jest tvn kawa na ława 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

to samo jest tvn kawa na ława 

Widzisz co dopisałem dalej w edycji ?? Dokładnie to o czym mówisz, oskarżam o to i TVP i TVN. Tylko jest jedna mała różnica, TVN robi to za swoje pieniądze, a TVP za NASZE pieniądze, bo my, jako obywatele tego kraju jesteśmy jakby właścicielem TVP, i płacimy na to dobrowolne składki(abonament) i przymusowe, o które się nas nikt nie pyta (2 mld na propagandę Kurskiego). Na TVN nikt mi nie każe płacić ... A TVP nawet jak nie mam telewizora to 2mld:40mln= 50zł obowiązkowego haraczu od każdego obywatela ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Widzisz co dopisałem dalej w edycji ?? Dokładnie to o czym mówisz, oskarżam o to i TVP i TVN. Tylko jest jedna mała różnica, TVN robi to za swoje pieniądze, a TVP za NASZE pieniądze, bo my, jako obywatele tego kraju jesteśmy jakby właścicielem TVP, i płacimy na to dobrowolne składki(abonament) i przymusowe, o które się nas nikt nie pyta (2 mld na propagandę Kurskiego). Na TVN nikt mi nie każe płacić ... 

nie było jeszcze edycji, rozumiem ale też guwno jakiegoś milionera co bd zarzucał  co i jak ludzie na wsi są mądrzejsi na propagandę w mieście łykają jak pelikany 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał:

nie było jeszcze edycji, rozumiem ale też guwno jakiegoś milionera co bd zarzucał  co i jak ludzie na wsi są mądrzejsi na propagandę w mieście łykają jak pelikany 

Na wsi też łykają propagandę TVP jak pelikany xD Każdy co ma coś w głowie, to potrafi wyrobić swoje własne zdanie i je uzasadnić. Nieraz sobie tu żartowałem z tematu tych arabów na granicy, ale sytuacja tak na prawdę nie jest śmieszna, w związku z tym, że PiS się żre z zachodem, to nie mamy na co liczyć, póki ich ten problem nie dotknie bezpośrednio. Stany odkąd rządzi Bidon mają Kaczora i jego ekipę w 4 literach, Węgrzy, nasz niby sojusznik też nie pomogą, bo przecież Orban nie będzie się narażał swojemu koledze Putinowi.

Jak myślisz, dlaczego na Litwie odpuszczają a nam nie ? Bo Litwie UE pomoże z problemem, a nam nie, bo się z nimi żremy, taka jest prawda.

A tak serio, to teraz na granicę trzeba wysłać armatki wodne( może wykorzystać w tym celu terenowe wozy bojowe straży pożarnej ??), no i oczywiście oddziałom które są w pierwszej linii dać broń na gumowe kulki, tak, żeby odpędzać tych co przejdą, ale nie robiąc im krzywdy.

• Like 1
Opublikowano

romus -mlody jestes pewnie nie pamietasz jak miliony hanysow na zachod uciekalo, wielu tak jak oni przez kukurydze i zasieki, kto mial takie szczescie jak towja rodzina-diadka w wermahcie-to dostawal od razu obywatelstwo inni musieli sie ukrywac latami.........

kaczystan to parodia prl-u, kiedys niemcy napadli na polske i pozniej musieli przyjac 3 miliony uchodcow znad wisly, polska najechala irak i tez musi teraz za to zaplacic....

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Na wsi też łykają propagandę TVP jak pelikany xD

nie do koca nie siedzą tyle na tv co na wsi 

Przed chwilą, jacus napisał:

romus -mlody jestes pewnie nie pamietasz jak miliony hanysow na zachod uciekalo, wielu tak jak oni przez kukurydze i zasieki, kto mial takie szczescie jak towja rodzina-diadka w wermahcie-to dostawal od razu obywatelstwo inni musieli sie ukrywac latami.........

na pewno uciekali ?  albo dostali wilcze bilety za walkę z komuną 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Na wsi też łykają propagandę TVP jak pelikany xD Każdy co ma coś w głowie, to potrafi wyrobić swoje własne zdanie i je uzasadnić,

O tym mówiłem właśnie. Jak ktoś nie potrafi w swojej głowie stworzyć obrazu to oni stworzą go za nas

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ielu tak jak oni przez kukurydze i zasieki

zobacz od kiedy była kukurydz w PL 

W latach 1961–1974 uprawiano w Polsce kukurydzę na niewielką skalę. Przeciętna produkcja wynosiła 15,5 tysięcy ton. Od roku 1975 (a zwłaszcza od 1988 r.) notuje się dynamiczny wzrost plonów przedzielany okresami względnej stagnacji. W 2012 r. produkcja sięgnęła 4 miliony ton, co czyni kukurydzę jednym z najważniejszych zbóż w Polsce[21].

bajki opowiadasz daj info z twojej kłamliwej 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

O tym mówiłem właśnie. Jak ktoś nie potrafi w swojej głowie stworzyć obrazu to oni stworzą go za nas

Dlatego na problem tych ludzi trzeba różnie spojrzeć, oni przez Łukaszenkę zostali wykorzystani do niecnych celów, ale tak naprawdę, to są ludzie którzy szukają pomocy, bo czy ktoś wydawałby 10.000 USD od łebka, żeby sobie zrobić wycieczkę ?? Pomyślmy, czy jeżeli u nas by były rządy totalitarne i strefa wojny, to czy nie próbowalibyśmy uciekać tam, gdzie jest spokój ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v