Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

daj spokój , to możę niech zrobią jak argentyna co zablokowała eksport miesa wołowego to polska wprowadzi zakaz eksportu oleju rzepakowego i przenicy no i wtedy też drewna to sobie bedziemy mogli palety po 5 zł zbijać .  Nawozy można kupić i ich nie brakuje , jak na eksport grupa azoty  uzyskuje dobre ceny to niech eksportuje . 

Opublikowano
55 minut temu, mirro napisał:

Niestety niczego nie zrozumiałeś. Ostatnim który postawił się był gen Skrzypczak po Nangar Khel. Tam cała ekipa z Antomin Maciarewiczem i Panem Klichem pokazała jak można jechać po żołnierzach. Jak można ich prowadzić w kajdankach i nazywać w TV zbrodniarzami wojennymi. To co się dzieje teraz, że byle oszołom jedzie po wojsku jak po burej suce, to już tylko owoce ich działań.

zaraz powiesz, że ci dwaj są za wszystko odpowiedzialni, a ci przed nimi i większość wojskowych (tych co decydują) to są cacy i nic nie mogą; doskonale wiem jak to działa w szkolnictwie wyższym i mogę założyć się, że w wojsku jest dokładnie tak samo; dlatego jest bałagan bo ludzie mają w tym interes

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Nasze drewno o prostu tak jak np nawozy wyjeżdża na zachód bo tam lepiej płaca. Pisowcy śmieli się, że Tusk chciał sprzedać lasy państwowe w całości a teraz pis sprzedaje je na sztuki.

znowu powtarzasz tvn-owski  bełkot

kto wywozi drewno i ile go wywiózł? kto z pisu sprzedaje drewno? 

nie masz człowieku o niczym pojęcia, powtarzasz tylko wciąż zasłyszane slogany propagandy medialnej, zero myślenia, zero udowodnienia "swoich" wypowiedzi, już całe forum się z ciebie śmieje

papier toaletowy też podrożał i go brakowało; pewnie go za granicę wywozili, kaczyński z morawieckim w nocy ładowali na wagony :D :D :D 

Opublikowano

Aaaa.. @mirro . Słowa wypowiedziała artystka, aktorka. Tu jest problem podłoża. Ona ma prawo do performance u. W MONie często nie rusza się dupy i owszem. Tu jednak prawnik wlezie na śliski grunt albowiem uderzy w środowisko wyposażone w prawo do pobudzania odbiorcy.

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał:

zaraz powiesz, że ci dwaj są za wszystko odpowiedzialni, a ci przed nimi i większość wojskowych (tych co decydują) to są cacy i nic nie mogą;

Ja tylko wskazuję na związek przyczynowo-skutkowy. Określiłem pewien punkt w czasie od którego to się zaczęło. 

2 minuty temu, DTaras napisał:

Słowa wypowiedziała artystka, aktorka.

A pewnie że jej wolno, bo to wolny kraj. Jednak jak taka mocna, to przecież mogła zorganizować jakąś imprezę wsparcia dla żołnierzy i SG pełniących tę niebezpieczną służbę i zapoznać się na miejscu z realiami. Tego MOn by jej nie odmówił.

Opublikowano (edytowane)

@Denwer to już było wyjaśniane. Pełnomocnik walczy p kasę a tej rząd mu nie da. Ale oskarżając o błąd lekarza są na nią wielkie szanse. Sama zmarła przed śmiercią pisząc sms y do rodziny i rozmawiając i z inną kobietą z sali mówiła, że nie chcą usunąć ciąży po orzeczeniu TK.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, nie napisał:

zaraz powiesz, że ci dwaj są za wszystko odpowiedzialni, a ci przed nimi i większość wojskowych (tych co decydują) to są cacy i nic nie mogą; doskonale wiem jak to działa w szkolnictwie wyższym i mogę założyć się, że w wojsku jest dokładnie tak samo; dlatego jest bałagan bo ludzie mają w tym interes

znowu powtarzasz tvn-owski  bełkot

kto wywozi drewno i ile go wywiózł? kto z pisu sprzedaje drewno? 

nie masz człowieku o niczym pojęcia, powtarzasz tylko wciąż zasłyszane slogany propagandy medialnej, zero myślenia, zero udowodnienia "swoich" wypowiedzi, już całe forum się z ciebie śmieje

papier toaletowy też podrożał i go brakowało; pewnie go za granicę wywozili, kaczyński z morawieckim w nocy ładowali na wagony :D :D :D 

Skoro ty masz pojęcie to wytłumacz dlaczego w kraju mającym jedną z największych procentowo powierzchnię lasów w Europie brakuje drewna budowlanego i jest ono tak drogie? Nie wiem kiedy i gdzie brakowało papier toaletowego. Bo jeśli mówisz o prlu to ci dwaj raczej wtedy nie rządzili. jeden siedział u mamy pod pierzyną a drugi coś tam konspirować próbował.

Tego całego forum to już raczej nie komentuje. Bo to to tacy raczej jak ty próbujący wmawiać, że jest inaczej jak jest. Umiesz odpowiedzieć na pytanie gdzie to drewno w kraju o jednej z największych procentowo powierzchni lasów się podziewa i dlaczego jest tak drogie? Skoro wmawiasz mi, że nie wiem to odpowiedz. Zadłużacie się u Niemców, sprzedajecie im drewno. nawozy z kraju wywozicie tylko przyznać się przed elektoratem strach.

Opublikowano
mirro napisał:

A pewnie że jej wolnot, bo to wolny kraj. Jednak jak taka mocna, to przecież mogła zorganizować jakąś imprezę wsparcia dla żołnierzy i SG pełniących tę niebezpieczną służbę i zapoznać się na miejscu z realiami. Tego MOn by jej nie odmówił.

I właśnie w tym kolorowym towarzystwie jest tak, że niewykluczony jest jej udział i w takiej imprezie, nawet teraz.... Aby to rozebrać liter wódki nie starczy, ale tak jest.

Opublikowano (edytowane)

Tusk twierdzi, że wie, jak wygrać z PiS-em. „Wiem, co trzeba zrobić”

Donald Tusk w rozmowie z „Newsweekiem” zapewnił, że opozycja wygra następne wybory. „Jestem o tym przekonany. Wiem, co trzeba zrobić” – zapewnił były premier i były przewodniczący Rady Europejskiej.

Ich jedynym planem to jest odsunąć PIS od władzy.

PO nie ma żadnego planu dla Polski i Polaków by przedstawić go ludziom , jeden jedyny plan to PiS ODSUNĄĆ OD WŁADZY .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Tusk twierdzi, że wie, jak wygrać z PiS-em. „Wiem, co trzeba zrobić”

Donald Tusk w rozmowie z „Newsweekiem” zapewnił, że opozycja wygra następne wybory. „Jestem o tym przekonany. Wiem, co trzeba zrobić” – zapewnił były premier i były przewodniczący Rady Europejskiej.

Ich jedynym planem to jest odsunąć PIS od władzy.

PO nie ma żadnego planu dla Polski i Polaków by przedstawić go ludziom , jeden jedyny plan to PiS ODSUNĄĆ OD WŁADZY .

Przecież nie powie ze nie wie jak to zrobić..... 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A po co ludziom plany jak ciemnota i tak nie zrozumie 

Co lepiej w pada do ucha jak się słyszy damy to i tamto i dotrzymuje obietnicy .

Po mówiło że nie podniosą wieku emerytalnego a podnieśli a to ludziom się nie podoba .

To jak z dziećmi jak daje się cukierki  to jest dobrze cisza ale jak zabiera dane cukierki to będą darli mordę .

Opublikowano

Plusa mogę Ci dać , że choć raz nie edytowałeś🤣

Przytoczę Ci w pigułce konwersację. Może zrozumiesz i czegoś się nauczysz. Czego to Ci nie będę mówił. Jak nie dziś to kiedyś z wiekiem... może.

Dnia 5.11.2021 o 22:02, hubertuss napisał:

On ma takie pojęcie jak kumpel mojego ojca z podstawówki. U nas jest dużo prawosławnych w okolicy. Ojciec nieraz śmieje się wspominając lekcje biologii gdzie pokazując przekrój ciężarnej nauczycielka pyta co przedstawia ilustracja. Na to gość odpowiada. "E to małpa w dzierewie siedzit"

Dnia 5.11.2021 o 22:08, Agrest napisał:

A to ojciec do tej pory myśli że gość to na poważnie mówił, a Ty to kontynuujesz?

Dobre, naprawdę, nie śmieję się...👍👍👍

Dnia 6.11.2021 o 07:23, hubertuss napisał:

Wiesz jak go wspominał to koleś lotny nie był. Jak wielu tutaj więc raczej na poważnie mówił. Więc możesz się śmiać. Wielu z was ma tutaj takie pojęcie o ciąży i o prawie jak ten koleś z wiejskiej podstawówki początku lat 60 tych.

Dnia 6.11.2021 o 09:38, Agrest napisał:

Wiesz, równie lotni mogą być ci co żartów nie znają i wszystko na poważnie biorą.

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Tak tak wmawiaj sobie dalej. W końcu tam byłeś na tej lekcji z nimi te kilkadziesiąt lat temu i wiesz lepiej. Zawsze bawią mnie tacy goście z Internetu co wiedzą lepiej.

3 godziny temu, Agrest napisał:

Tak,tak byłeś na tej lekcji kilkadziesiąt lat temu.

Bawi mnie twoja naiwność. Choć czy to naiwność? Może bezgraniczna ufność w słowo usłyszane i wiara w swoją i ojcowską nieomylność?🤔

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Sam masz problem z wiarą w swoją nie omylność. Śmiać mi się chce jak to czytam. Nie było cię tam nie znałeś tego kogoś ale jak to piszesz  Silną masz wiarę w soja nieomylność. Normalnie kompromitujesz się aż miło. Zarzucasz komuś nieomylność w sprawie ,której nie znasz i ludzi których nie znasz. Kompromituj się dalej. Mam niezły ubaw gdy używasz sam argumentów przeciwko sobie.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ograniczony jesteś? Weź Poczytaj sobie jeszcze raz co piszesz i przedyskutuj to z sobą.

Aaa, tylko nie edytuj🤭🤭🤭

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No widzę, że w końcu sięgnąłeś po argument na który cię stać. Po tym jak poległeś na tym, że wmawiasz komuś wiarę w nie omylność w sprawie, której na oczy nie widziałeś. To już jest głupota level master. Nie widząc sprawy wmawiać temu co widział wiarę we własną nie omylność. Po prostu na przyszłość wiedz co piszesz a nie pisz co wiesz. Nie będziesz musiał potem się denerwować gdy cię w kozi róg zagonią. A właściwie gdy się sam w niego zapędzisz.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ależ się wzbijasz na wyżyny.

Zdajesz sobie sprawy jakie głupoty wypisujesz? Nie sądzę. Dalej wierz w małpę w dzeriewie.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ja się nie musze nigdzie wzbijać. Patrzę jak ty szybujesz na tych wyżynach próbując tłumaczyć, że wiesz lepiej nie będąc na miejscu niż ten co był widział i znał. Jak to mundrala z Internetu co zawsze wie lepiej nawet jak nie widział i nie wie to i tak wie lepiej. I robi z tego zarzuty tym co byli i widzieli.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Roman176 napisał:

dziękuje w twoich słowa to komplement

A jak cię nazwać jak ty zdania poprawnie napisać nie potrafisz. Nie dość że głupoty to jeszcze z błędami 

7 minut temu, galan99 napisał:

Co lepiej w pada do ucha jak się słyszy damy to i tamto i dotrzymuje obietnicy .

Po mówiło że nie podniosą wieku emerytalnego a podnieśli a to ludziom się nie podoba .

To jak z dziećmi jak daje się cukierki  to jest dobrze cisza ale jak zabiera dane cukierki to będą darli mordę .

Czyli potwierdzasz tylko moją opinię że lud jest bezdennie glupi a demokracja jest rządami głupków. 

Czemu rząd ma ciągle dawać i z czego? 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v