Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 6.11.2021 o 09:38, Agrest napisał:

Wiesz, równie lotni mogą być ci co żartów nie znają i wszystko na poważnie biorą.

Tak tak wmawiaj sobie dalej. W końcu tam byłeś na tej lekcji z nimi te kilkadziesiąt lat temu i wiesz lepiej. Zawsze bawią mnie tacy goście z Internetu co wiedzą lepiej.

Dnia 6.11.2021 o 11:22, Denwer napisał:

Bzdury  piszesz  lekarze   którzy  z  powołania  leczą  ludzi  nie  boją  się  żadnego  prokuratora  i  sędziego   bo   najważniejsze  dla  nich  jest  życie  pacjenta  i   wiele  razy  łamią  przepisy  aby  uratować  życie  człowieka.   

Większe  ryzyko   ponoszą  jak  pacjent  umrze   a  oni  nie zrobili  co  mogli  jak   po  aborcji  która  zagrażałą  życiu  bo  z tego  zawsze  się  wybronią   a  z  zgonu  pacjenta  już  nie  koniecznie.  Narracja  wasza  że  lekarz  się  boi  zrobić  aborcje   a  nie  boi  się  że  pacjent  umrze   jest  śmieszna  i  dla  kompletnych  id*otów

Nawet  w święta  napie*dalałeś  memami   człowieku upadły  :D 

Tak tak zmyślaj sobie te bajki dolej. Nawet minister zdrowia się w końcu połapał i będą szczegółowe instrukcje. Ale ty jak zwykle nic nie wiesz nic nie rozumiesz. A potem nawet pis robi cię w konia bo wychodzi na to, że opozycja miała rację. Niestety jak to bywa z wami pisowcami potrzeba tragedii abyście zaczęli sprzątać burdel prawny, który robicie.

To co napisałeś pogrubionym drukiem pokazuje jak nie wiele rozumiesz z tego co ci się tłumaczy. Tłumaczyłem już kilka razy a ty nie dość, że nie rozumiesz to jeszcze pogrubiasz tekst by pokazać, że na bank nie rozumiesz. Tu nie o to chodzi co ty piszesz pogrubionym drukiem. Ale jak pisałem już nie raz pokazałeś, że nie wiele wiesz i nie wiele rozumiesz.

Dnia 6.11.2021 o 11:25, nie napisał:

ponawiam pytanie: ile wyjeżdża i kto wywozi?

nigdy nie można dziecka zabić, a w sytuacji gdy trzeba wybierać pomiędzy życiem matki a dziecka to decyzja powinna należeć do matki 

mówisz, że pis nie potrafi napisać takiej ustawy a co w tym temacie zrobił antypis 

powiedział rolnik-ginekolog :D :D 

Krasnoludki wywożą albo samo wychodzi. Co w szczujni nie mówili? A nawozy kto wywozi? Same pewnie wychodzą za granicę i u nas przez to ceny idą w górę co? Ty jesteś naiwny czy głupi? Kto mi poda dane handlowe? Wszyscy z kim nie gadasz widzą, że są niedobory drewna konstrukcyjnego i ceny rosną. Gdzie tego surowca nigdy nie brakowało. To co się z nim dzieje? Wszyscy rozumieją co się dzieje tylko nie pisowcy. Bo wstyd przyznać, że drewno jedzie za granicę. Tak jak nawozy.

Decyzja powinna należeć do matki? Z choinki się urwałeś. Ostatnio zmarła 30 sto latka nie mogła o niczym decydować bo lekarze się bali pisowskich zmian w prawie. Więc zmarła. To jest to właśnie średniowiecze, którego domagał się niedawno poseł pis.

Dnia 6.11.2021 o 11:59, Roman176 napisał:

pier**lisz farmazony .... yara i wszyscy zawiesili produkcje a ty bijesz ze nasi bo..... 🤣

niedawno pisałeś tu o wycinkach jak ktoś ci argumentuje to udajesz głupka jak zawsze 

Większego szpeca od farmazonów to od ciebie tu nie ma. Czasami wręcz ciężko zrozumieć o co ci chodzi. Bo twoje teksty pisane łamaną polszczyzną nie zawsze są zrozumiałe. Kto wstrzymał produkcje czego? Polskie fabryki nawozów produkują i wysyłają na zachód. W necie krążą foty tak zwanych CMR ek. Wycinka w lasach państwowych trwała mimo pandemii.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

romus-od lat gotuje,prawie kazda niedziele w wolnej chwili od pisania na af. w tygodniu tez sie zdarza .

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jak można nie lubić pomidorowej. Kurna smalczyku bym zrobił ale grozi to zgagą... 

mozna -ja nie lubie, smolcu zreszta tez nie uzywam-po prostu za dobrze i tak wygladam. 

wlasnei zamiast zupy z dyni zrobilem pasztet z cukini.. gdyby nie jajka to bylby wegetarianski.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Tak tak wmawiaj sobie dalej. W końcu tam byłeś na tej lekcji z nimi te kilkadziesiąt lat temu i wiesz lepiej. Zawsze bawią mnie tacy goście z Internetu co wiedzą lepiej.

ty i @ulman taki jest 

10 minut temu, jacus napisał:

romus-od lat gotuje,prawie kazda niedziele w wolnej chwili od pisania na af. w tygodniu tez sie zdarza .

gotujesz bo lubisz czy musisz ?   ja już na to czasu nie mam ... dzisiaj jeszcze czuje zmęczenie poprzedniego tygodnia a jutro od nowa 

12 minut temu, hubertuss napisał:

Większego szpeca od farmazonów to od ciebie tu nie ma. Czasami wręcz ciężko zrozumieć o co ci chodzi. Bo twoje teksty pisane łamaną polszczyzną nie zawsze są zrozumiałe.

pedały ci w głowie równość aborcja a tu huju hanysa dyskryminuje ... typowy wyborca PO jeszcze powiedz ze w pierwszej ławce siedzisz ??

14 minut temu, hubertuss napisał:

Kto wstrzymał produkcje czego? Polskie fabryki nawozów produkują i wysyłają na zachód. W necie krążą foty tak zwanych CMR ek

zarabiają 

14 minut temu, hubertuss napisał:

Wycinka w lasach państwowych trwała mimo pandemii

a kiedy nie trwała zobacz czy pobili rekord za Tuska w 2012  

15 minut temu, jacus napisał:

wlasnei zamiast zupy z dyni zrobilem pasztet z cukini.. gdyby nie jajka to bylby wegetarianski.

a jajko nie wegetariańskie ? 

Opublikowano
32 minuty temu, hubertuss napisał:

Tak,tak byłeś na tej lekcji kilkadziesiąt lat temu.

Bawi mnie twoja naiwność. Choć czy to naiwność? Może bezgraniczna ufność w słowo usłyszane i wiara w swoją i ojcowską nieomylność?🤔

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Gdyby wzięli sie za to prawnicy SG i wojska to tej Pani można zrobić ładnie koło pióra. Ale ci co powinni wziąć się za to mają to gdzieś. Bo trza by się narobić a najważniejszy jest święty spokój.😂

To jest kolejny przykład bezsilności tak MON jak MSW w takich przypadkach. Ktoś teraz powie że funkcjonariusz czy żołnierz powinien bronić się sam. No ale jak? Kiedy przełożeni mają to w dupsku?

minęło już ponad 30 lat, dlaczego nikt nie zrobi porządku? dlaczego wojskowym odpowiada taki burdel? bo komuś on dobrze służy, ktoś na tym dobrze zarabia (tak samo jest w wielu dziedzinach np. służba zdrowia czy szkolnictwo wyższe - tutaj mógłbym dużo napisać)

56 minut temu, hubertuss napisał:

Krasnoludki wywożą albo samo wychodzi. 

jak zwykle zero konkretów, wciąż tylko bełkot zasłyszany w tvn, onet, itp

pełnomocniczka rodziny zmarłej mec. Jolanta Budzowska.

- Jestem daleka od sformułowania, że śmierć tej pacjentki to prosta konsekwencja wyroku Trybunału Konstytucyjnego. Sformułowanie 'konsekwencja' oznacza zależność przyczynowo-skutkową, czyli gdyby nie wyrok, to pacjentka by nie zmarła. O takim związku nie możemy tutaj mówić - powiedziała w rozmowie z Interią.

ale nie przeszkodziło to hienom wyjść na ulice i próbować, kolejną już tragedię, wykorzystać do  swoich, podłych celów politycznych

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, nie napisał:

- Jestem daleka od sformułowania, że śmierć tej pacjentki to prosta konsekwencja wyroku Trybunału Konstytucyjnego. Sformułowanie 'konsekwencja' oznacza zależność przyczynowo-skutkową, czyli gdyby nie wyrok, to pacjentka by nie zmarła. O takim związku nie możemy tutaj mówić - powiedziała w rozmowie z Interią.

To, że nie ma bezpośredniego działania przyczynowo-skutkowego, to nie znaczy, że wyrok TK w jakiś sposób nie wpłynął. Polecam naukę czytania ze zrozumieniem. Już nawet PiS-iory widzą tu swój błąd, i Niedzielski ma działać nad specjalnymi procedurami dotyczącymi takich sytuacji ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, nie napisał:

tak samo jak promieniowanie słoneczne :D :D 

Masz rację, promieniowanie słoneczne wypaliło mózg Przyłębskiej i tej całej jej kompanii śmiechu. Nawet Kościół zgadzał się z tym kompromisem, ale PiS musiał rozgrzebać g*wno i zaczęło śmierdzieć ... Bez jakichkolwiek konsultacji społecznych, nie licząc po*ebanej Kai Godek ...

https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art19082841-sondaz-jedna-trzecia-polakow-chce-legalnej-aborcji-do-12-tygodnia A tu masz zdanie narodu na ten temat. Tylko 25% chce ostrzejszego prawa lub takiego jak teraz, a 75% chce jego złagodzenia...

Opublikowano
nie napisał:

.  jak zwykle zero konkretów, wciąż tylko bełkot zasłyszany w tvn, onet, itp pełnomocniczka rodziny zmarłej mec. Jolanta Budzowska. - Jestem daleka od sformułowania, że śmierć tej pacjentki to prosta konsekwencja wyroku Trybunału Konstytucyjnego. Sformułowanie 'konsekwencja' oznacza zależność przyczynowo-skutkową, czyli gdyby nie wyrok, to pacjentka by nie zmarła. O takim związku nie możemy tutaj mówić - powiedziała w rozmowie z Interią. ale nie przeszkodziło to hienom wyjść na ulice i próbować, kolejną już tragedię, wykorzystać do  swoich, podłych celów politycznych

Chłopie! Prawniczka celuje w odszkodowanie. Za Ustawę sprawa jest ciężka. Z ubezpieczenia szpitala łatwiejsza. Tam kieruje całe uzbrojenie to co ma mówić?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał:

ja jestem daleki od takich ocen czy to wina wyroku TK 

Przecież to proste, że wina TK, dzieciak był śmiertelnie chory i przed październikiem 2020 taka ciąża by była po prostu usunięta ...

• Like 1
Opublikowano

nie musisz powtarzać propagandy mediów antypisu, wszyscy już ją znają; ani usprawiedliwiać hien

lepiej poczekać na ustalenia specjalistów

6 minut temu, DTaras napisał:

to co ma mówić?

najlepiej prawdę

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

mld poszły by gdzieś idzie ty widzę z ciebie to jest prawdziwy przeniewierca ....

ale maja takie umowy ze bez nich nic nie zrobią nic nie zmienią itp tak jak viltara  nie jak Polacy oddali stara marnowali  i koniec 

Jakie ty możesz mieć pojęcie o Starach czy Ursusa h jak w 90tym roku miałeś 3 lata? 

50 minut temu, Roman176 napisał:

ty i @ulman taki jest 

Lepsi tacy niż pacjent który uważa się za prawicowca a ma 100% lewicowe poglądy gospodarcze. Jak ty  nie wiesz kim jesteś to co możesz wiedzieć o świecie? 

Opublikowano
22 minuty temu, nie napisał:

minęło już ponad 30 lat, dlaczego nikt nie zrobi porządku? dlaczego wojskowym odpowiada taki burdel? bo komuś on dobrze służy, ktoś na tym dobrze zarabia (tak samo jest w wielu dziedzinach np. służba zdrowia czy szkolnictwo wyższe - tutaj mógłbym dużo napisać)

Niestety niczego nie zrozumiałeś. Ostatnim który postawił się był gen Skrzypczak po Nangar Khel. Tam cała ekipa z Antomin Maciarewiczem i Panem Klichem pokazała jak można jechać po żołnierzach. Jak można ich prowadzić w kajdankach i nazywać w TV zbrodniarzami wojennymi. To co się dzieje teraz, że byle oszołom jedzie po wojsku jak po burej suce, to już tylko owoce ich działań.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tak,tak byłeś na tej lekcji kilkadziesiąt lat temu.

Bawi mnie twoja naiwność. Choć czy to naiwność? Może bezgraniczna ufność w słowo usłyszane i wiara w swoją i ojcowską nieomylność?🤔

Sam masz problem z wiarą w swoją nie omylność. Śmiać mi się chce jak to czytam. Nie było cię tam nie znałeś tego kogoś ale jak to piszesz  Silną masz wiarę w soja nieomylność. Normalnie kompromitujesz się aż miło. Zarzucasz komuś nieomylność w sprawie ,której nie znasz i ludzi których nie znasz. Kompromituj się dalej. Mam niezły ubaw gdy używasz sam argumentów przeciwko sobie.

33 minuty temu, nie napisał:

jak zwykle zero konkretów, wciąż tylko bełkot zasłyszany w tvn, onet, itp

pełnomocniczka rodziny zmarłej mec. Jolanta Budzowska.

ale nie przeszkodziło to hienom wyjść na ulice i próbować, kolejną już tragedię, wykorzystać do  swoich, podłych celów politycznych

Konkrety są takie ,że choć mamy dużo lasów i dużo drewna się z nich wycina. To nagle drewno zrobiło się drogie i zaczęło go brakować. Dyskutuj sobie z tym dalej. W końcu pompują wam różne szambo do głów w tym tvp.

Już ci tam wyżej wyjaśnili. Prawniczka walczy o odszkodowanie. Więc siłą rzeczy nie będzie oskarżać rządu czy pisu bo od nich nic nie dostanie. Lepiej jest przekierować jej uwagę i oskarżenia na personel szpitala bo tu odszkodowanie jest możliwe. Po prostu naiwny jesteś i wielu rzeczy nie rozumiesz. Człowieku zmarła pisała w sms ach do rodziny dlaczego tak się z nią dzieje i podawała wprost ,że to przez wyrok TK. A prawnik przekierowuje oskarżenie tam gdzie dostanie kasę. A ty dalej nie kumasz. Dla adwokata to czysta sprawa i czysty pieniądz.

A z tym szkolnictwem wyższym to o Rydzyku piszesz?

Opublikowano

Ograniczony jesteś? Weź Poczytaj sobie jeszcze raz co piszesz i przedyskutuj to z sobą.

Aaa, tylko nie edytuj🤭🤭🤭

Opublikowano (edytowane)

No widzę, że w końcu sięgnąłeś po argument na który cię stać. Po tym jak poległeś na tym, że wmawiasz komuś wiarę w nie omylność w sprawie, której na oczy nie widziałeś. To już jest głupota level master. Nie widząc sprawy wmawiać temu co widział wiarę we własną nie omylność. Po prostu na przyszłość wiedz co piszesz a nie pisz co wiesz. Nie będziesz musiał potem się denerwować gdy cię w kozi róg zagonią. A właściwie gdy się sam w niego zapędzisz.

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ty i @ulman taki jest 

gotujesz bo lubisz czy musisz ?   ja już na to czasu nie mam ... dzisiaj jeszcze czuje zmęczenie poprzedniego tygodnia a jutro od nowa 

pedały ci w głowie równość aborcja a tu huju hanysa dyskryminuje ... typowy wyborca PO jeszcze powiedz ze w pierwszej ławce siedzisz ??

zarabiają 

a kiedy nie trwała zobacz czy pobili rekord za Tuska w 2012  

a jajko nie wegetariańskie ? 

Nikogo tu nie dyskryminuję. Bo umiem odróżnić gwarę śląską od jakiegoś bełkotu bez ładu i składu. Najpierw piszesz, że wstrzymują produkcję. A jak ci piszę, że produkują i wywożą. To odpisujesz, że zarabiają. Jakichś pedałów nie chce mis się  komentować może z autopsji piszesz.

Opublikowano

Ależ się wzbijasz na wyżyny.

Zdajesz sobie sprawy jakie głupoty wypisujesz? Nie sądzę. Dalej wierz w małpę w dzeriewie.

Opublikowano (edytowane)

Ja się nie musze nigdzie wzbijać. Patrzę jak ty szybujesz na tych wyżynach próbując tłumaczyć, że wiesz lepiej nie będąc na miejscu niż ten co był widział i znał. Jak to mundrala z Internetu co zawsze wie lepiej nawet jak nie widział i nie wie to i tak wie lepiej. I robi z tego zarzuty tym co byli i widzieli.

Opublikowano
55 minut temu, hubertuss napisał:

Konkrety są takie ,że choć mamy dużo lasów i dużo drewna się z nich wycina. To nagle drewno zrobiło się drogie i zaczęło go brakować. Dyskutuj sobie z tym dalej. W końcu pompują wam różne szambo do głów w tym tvp.

to żę drewna bedzie brakować było wiadomo od dawna , nawet były próby zablokowania inwestycji IKEI  bo bardzo dużo drzewa przerabia , 

Opublikowano

No tak teraz Ikea. Kraj o jednej z największych w EU powierzchni lasów i drewna brakuje. Choć przed koroną jakoś nie brakowało i nie było tak drogie. Korona spowodowała, że wszędzie sa niedobory. Nasze drewno o prostu tak jak np nawozy wyjeżdża na zachód bo tam lepiej płaca. Pisowcy śmieli się, że Tusk chciał sprzedać lasy państwowe w całości a teraz pis sprzedaje je na sztuki. Przepraszam na metry sześcienne. Pis już nie raz połykał taką żabę. Gdzie śmiał się z Tuska i innych a potem to samo musiał robić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v