Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
30-letnia Izabela zmarła ponieważ lekarze nie usunęli zagrażającej jej życiu ciąży. Czekali aż umrze dziecko. Kobieta zmarła wkrótce po tym.
Je**** PiSowskie zera!

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „NIE DLA PIS lub zaczekają az umrze jeśli Nie spodziewać to cOÅ się Extra zacznie a się sepsy moge JAGO? 09 32 PISOWCY MAJĄ KREW NA RĘKACH!”

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Resort rolnictwa przygotował kolejny projekt ustawy o sprzedaży blisko 2,5 miliona hektarów ziemi z zasobów Agencji Nieruchomości Rolnych.

Będą oni mogli kupić ziemię nawet bez przetargu, jeśli będą jedynymi chętnymi. Przy większej liczbie kandydatów mają być organizowane przetargi.

Nabywcy zapłacą 10 proc. wartości ziemi. Pozostałą kwotę nadal będą mogli spłacać w ratach przez 15 lat.

Podkreśla, że jest to najbardziej dochodowa agencja rządowa, która w zeszłym roku zasiliła budżet państwa kwotą ponad 1,5 mld zł.

mamy głu ziemi dzięki nim 🤫 ciekawe czemu zabronili archiwizować dany kto co i jak

Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał:

Słowa mojej babci dzisiaj przy kawie: – Babciu, wy to budowaliście Polskę, a my obserwujemy jak się ją sprzedaje.

A co na to Pisowska hołota powie że drzewo z polskich lasów za rządów PIS trafia do Niemców ? 🤣

Opublikowano

Jasne, zwłaszcza takie odrośnie co idzie na surowiec budowlany 🤣

Opublikowano
racyl napisał:

60143568_1837822399652247_3151203335978090496_n.jpg

geje czy tam lgbt mają więcej kultury niż ta cała prawica z narodowcami 😂

No nie wszyscy jednak. Już kiedyś pisałem. Mam znajomego, ciepły od stóp do głów i łba. Pytałem o te towarzystwo co wg mnie na marszach równości jest ordynarne. Powiedział: "ja nie chodzę a tamto to pedały jakieś". Bez flaszki nie rozkminisz. Wniosek jest jednak taki, że większość wystawia laurkę...

Roman176 napisał:

15 minut temu, jacus napisał:

sprawdzamy marecka i innych ??

sprawdzam was 🤣

Pletyzmograf prąciowy został wynaleziony przez Kurta Freunda w Czechosłowacji w latach 50. XX wieku[1]. Jego pierwszym zastosowaniem było sprawdzanie orientacji seksualnej kandydatów do czeskiego wojska, którzy twierdzili, że są homoseksualni, chcąc uniknąć obowiązkowej służby w wojsku[2] (do roku 1961 w Czechosłowacji mężczyźni o orientacji homoseksualnej byli wykluczeni ze służby wojskowej).

Na początku sierpnia, Mary Polak z powołanego w Kolumbii Brytyjskiej (Kanada) _"Children and Family Development Ministry"_, wstrzymała program badania młodocianych pedofilów przy pomocy kontrowersyjnej metody angażującej pletyzmograf prąciowy.

brawo wy 🤣

Byś mi musiał wytłumaczyć dokąd meandruje Twoja logika.

hubertuss napisał:

Czy ziemia czy nawozy czy drewno. Rząd się nie patyczkuje. Potrzeba kasy na socjal i sprzedają temu kto da więcej.

Tylko, że leśnicy się obawiają konsekwencji. Przyjdą służby i rozliczą czemu tak wolno rośnie ..

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Czy ziemia czy nawozy czy drewno. Rząd się nie patyczkuje. Potrzeba kasy na socjal i sprzedają temu kto da więcej.

I poszedł w pizdu cały ten patriotyzm gospodarczy 🤣

Opublikowano

nowy burmistrz nowego jorku zamierza 3 pierwsze wypłaty pobrać w kryptowalutach , oj ktoś bardzo mocny teraz stoi za bitcoinem .         

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

no i bardzo dobrze . prawo rynku , wolnego rynku .

Opublikowano

A mówili że tusk chciał sprzedać lasy a oni teraz to samo robią 🤣

żeby to prawo wolnego wyboru było powszechne do PIS nie wpierdalałby się do aborcji, zakazu handlu, obrotu ziemią, podnoszeniem pensji minimalnej itp

Opublikowano (edytowane)

No bo Tusk chciał sprzedać w hurcie a oni sprzedają w detalu te lasy. Na sztuki. ANR też miał nie sprzedawać ziemi rolnej tylko dzierżawić. A tu ktoś wrzucał linka, że chyba biorą się za sprzedawanie. Tak tak mamy wolny rynek. Bo sprzedaje pis. Jak sprzedawało po to był zdrada. Tak się nazywa zaprzaństwo i hipokryzja niektórych tutaj.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

zależy za ile sie sprzedaje . Z lasami państwowymi jest taka sytuacja żę mają drzewo  ,, za darmo  '' i pracują tylko na pokrycie swoich kosztów , zupełnie nie opłaci sie prowadzić lasów prywatnych . dobrze ze tusk wprowadził ustawe co by się zyskami troche dziewlili chyba na budowe dróg lokalnych czy jakoś tak . A praca w lasach państwowych to była za parobka , teraz już głupich nie ma i wjezdzają  wyspecjalizowane firmy co robią porządki po wycince .

Opublikowano
11 godzin temu, mirro napisał:

MON jest zdziwiony że można do żołnierzy strzelać. 😂

A to żadna nowość, parę lat temu też się zdziwili że chłopaki z misji wracają w czarnych workach. To nawet był ten sam tim.

Opublikowano
hubertuss napisał:

Powiedzą, że nawozy drogie.

Co wolno rośnie?

jarecki napisał:

zależy za ile sie sprzedaje . Z lasami państwowymi jest taka sytuacja żę mają drzewo  ,, za darmo  '' i pracują tylko na pokrycie swoich kosztów , zupełnie nie opłaci sie prowadzić lasów prywatnych . dobrze ze tusk wprowadził ustawe co by się zyskami troche dziewlili chyba na budowe dróg lokalnych czy jakoś tak . A praca w lasach państwowych to była za parobka , teraz już głupich nie ma i wjezdzają  wyspecjalizowane firmy co robią porządki po wycince .

To nie Tusk wprowadził lasy są wycinane zgodnie z planem tylko idiota wierzy w te bajki Platfusa ciemny wyborca

https://www.drewno.pl/artykuly/11271,lasy-panstwowe-wespra-fundusz-drog-samorzadowych-czy-czeka-je-zapasc-finansowa.html

Opublikowano
55 minut temu, jarecki napisał:

Co ty bredzisz. W lasach państwowych ludzie dobrze zarabiają pracując w administracji. To instytucja generująca spore zyski. No chyba, że ci administrujący wszystko na pensje wydadzą Spróbuj znaleźć robotę w jakimś nadleśnictwie to się przekonasz. Firmy prowadzące wycinkę tak zwane ZUL e to też dobre interesy. Na tyle dobre, że nawet leśniczowie je zakładają na podstawione osoby. Więc nie wiem gdzie ty tam masz tych parobków? Spróbuj dostać pracę w nadleśnictwie lub załóż ZUL a. Zobaczysz jak tam parobków potrzebują.

Opublikowano

Rogaś. Pozyskuje się przecież nie tylko drewno użytkowe. Wycinka w tej chwili prowadzona jest jakby cały 10 letni plan chcieli zrobić na wczoraj. Z jednej strony to dobrze, że koniunkturę chcą wykorzystać a z drugiej strony są miejsca, gdzie warto by las zostawić, choćby z powodu kiepskich warunków wodnych dla osnowienia. Wycinali w pip drzew pod drogi a teraz wchodzą w każdy kąt aby tempo utrzymać - tak ja to widzę a w dość zielonym zakątku żyję i wolałbym aby tak zostało.

Opublikowano

u nas nawet pis-owska wojt protestowala przeciw wycince, tna na potege a w pismach pisza ze to nie prawda, nikt slepy nie jest i widzi te hektary wyciete i zniszczone przez harwestery..tym bardziej u nas gdzie lasow jest b.malo- 5 % tylko 

wlasnie ta mechaniczna wycinka prowadzi do degradacji lasu-poszycie lesne jest zniszczone, drzewa ciete sa takze  w lecie, ciezkie maszyny powoduje degradacje gleby, koleiny takie ze zolty piach spod spodu wychodzi.

ja z ojcem jeszcze konmi drzewo wyciagalem i takiej masakry nie bylo..

Opublikowano

Dobrze że o tym piszesz podobnie my rolnicy robimy wjeżdżamy ciężkim sprzętem w pola bo niszczymy glebę😎 ale takie czasy nie ma miejsca dla ludzi z piłą a właśnie praca Harvestera daje wrażenie że tniemy dużo

Opublikowano
9 godzin temu, racyl napisał:

A co na to Pisowska hołota powie że drzewo z polskich lasów za rządów PIS trafia do Niemców ? 🤣

Dlaczego Polaków  Twoich rodaków nazywasz hołotą  ?

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

u nas nawet pis-owska wojt protestowala przeciw wycince, tna na potege a w pismach pisza ze to nie prawda, nikt slepy nie jest i widzi te hektary wyciete i zniszczone przez harwestery..tym bardziej u nas gdzie lasow jest b.malo- 5 % tylko 

wlasnie ta mechaniczna wycinka prowadzi do degradacji lasu-poszycie lesne jest zniszczone, drzewa ciete sa takze  w lecie, ciezkie maszyny powoduje degradacje gleby, koleiny takie ze zolty piach spod spodu wychodzi.

ja z ojcem jeszcze konmi drzewo wyciagalem i takiej masakry nie bylo..

To idź wynoś ręcznie 😊

Chyba mieliście 5% bo jak tak tną to już dawno tylko pieńki zostały 

Opublikowano
22 minuty temu, Rogas71 napisał:

Dobrze że o tym piszesz podobnie my rolnicy robimy wjeżdżamy ciężkim sprzętem w pola bo niszczymy glebę😎

Ciężki sprzęt sam w sobie nie robi takich szkód, jak wjazd w niewłaściwych warunkach, albo upraw niewłaściwą maszyną.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v