Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
galan99 napisał:

Po co mam kopać niech dają karabin będziemy lać UP .

I właśnie dzięki temu tekstowi karabinu nie dostaniesz...

akooo napisał:

Takie wojny ze strzelaniem do siebie odchodzą do lamusa,tym bardziej jeżeli walczą dwie regularne armie.Dzisiaj liczy się na polu bitwy elektronika,drony itp Można to było ostatnio zobaczyć w Karabachu jak Azerowie dali łupnia Ormianom.

Jak uj wiesz to poco się odzywasz? Dron ma kamerę to jest co w TV pokazywać. Tę wojnę ogarnęła artyleria rakietowa przy pomocy dronów oraz lekka piechota tylko w wersji specjalnej a nie WOT. Azerowie też po piz..ach zgarnęli ale system Turecki zdał egzamin.

hubertuss napisał:

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Gen. Polko: „Łukaszence sytuacja wymknęła się spod kontroli. Prowokacji będzie dużo”

Były dowódca jednostki specjalnej GROM gen. Roman Polko w rozmowie z portalem DoRzeczy komentował sytuację na granicy z Białorusią. Padły niepokojące słowa o możliwym nawarstwianiu się prowokacji.

Sytuacja na granicy z Białorusią staje się coraz bardziej napięta. Służby poinformowały, że ubiegłej nocy na stronę polską przedostała się kilkuosobowa uzbrojona grupa. Gdy napotkali Polaków, zwrócili na stronę białoruską wcześniej przeładowując broń. „Służby robią rekonesans, zapewne dlatego się zapuściły na polską stronę. Chcą zobaczyć, czy za granicą jest obszar chroniony czy niechroniony” – ocenił gen. Polko w rozmowie z DoRzeczy.pl.

https://wmeritum.pl/polko-lukaszence-sytuacja-wymknela-sie-spod-kontroli/359195

Pytanie na ile to prawda a na ile próba podtrzymania zainteresowania społeczeństwa sytuacją nad granicą? Straszenie jest na rękę pisowi. Mobilizuje to jakąś część elektoratu. 

Z drugiej strony pilnowanie ściany wschodniej to ściema. Najechało się policji z całej Polski ale pilnują róznie. Dzisiaj przekraczaliśmy Bug krajową19 stał radiowóz przed mostem w Turnie. Jechaliśmy busem z przyczepą do przewozu koni. Z 50 osób by weszło. Policja nawet nie zatrzymała stali i się patrzyli choć zwolniliśmy sądząc ,ze trzeba będzie się zatrzymać. Nikogo nie zatrzymywali. Wracaliśmy to nawet na zewnątrz już nie stali. Ale to jest pikuś kumpel pokazał mi filmik jak jakiś arab nagrał hotel Drohicki między Siemiatyczami i Drohiczynem. Pełen policji. Chodził sobie nad Bugiem nie opodal i nic. Potem wsiedli w auto i przejechali Drohiczyn w kierunku Warszawy obok stojącego przy wyjeździe z Drohiczyna od kilku dni posterunku policji gdzie wciąż stoi radiowóz na bombach. Tak tak te całe kontrole to jest ściema za duże pieniądze. Oni jadą sobie na zachód a Polakom się wmawia, że pis pilnuje granic. Tak samo może być z tą prowokacją Białoruską. Może byłą może nie. Dodam tylko, ze 1,5 tygodnia temu jeździłem busem z pod wschodniej granicy pod Warszawie żadnego radiowozu nie było. Mogłem śmiało całego busa pod Warszawę zawieźć. W maxa ze 30 by weszło.

I to że jadą a naszym nie śpieszy się ich łapać i jednocześnie sojusznik widzi ogrom nakładu to jest jednak pozytywna wiadomość.

Opublikowano

prawie 20 lat temu razem z kowbojami napadlismy na irak,zniszczylismy panstwo,gospodarke i spoleczenstwo a teraz przychodzi placic za to rachunek- niech placa ci co za wojne odpowiadaja -amerykance i komunisci, niech cegielke doloza takze ci co pare tysiecy baksow przytulili-niech teraz w czynie spolecznym bronia nas przed tymi na ktorych napadli.

cala europa wschodnia szybko wymiera-przyroda nie znosi prozni,predzej czy pozniej przyjda na nasze miejsce inni,jak zawsze w historii z azji, wiec moze lepiej teraz przyjac pareset tysiecy by pozniej miec sie kim bronic przed milionami ktore czekaja w kolejce w afryce.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, DTaras napisał:

I to że jadą a naszym nie śpieszy się ich łapać i jednocześnie sojusznik widzi ogrom nakładu to jest jednak pozytywna wiadomość.

No tak sojusznik widzi. Pytanie tylko czy da się tak łatwo nabrać jak widownia tvp? Przecież tacy Niemcy widzą dalszy napływ tych ludzi. To prędzej czy później połapią się, że to działania propagandowe. Postawią tamę na Odrze i się dopiero zacznie. Nie chcieliśmy brać uchodźców w 2015 roku ciekawe kto teraz pomoże? Jakieś dwa tygodnie temu niemieckie związki zawodowe policjantów apelowały do rządu Niemiec by znieść na granicy Polsko Niemieckiej Schengen. Rząd Niemiecki się nie zgodził. Ale widać było w mojej okolicy, że do ochrony granic skierowano masę wojska i policji z garnizonów całego kraju. I te wojsko widać i policję widać, powstały posterunki kontrolne. Te posterunki obok których ludzie jada nie kontrolowani o czym pisałem wcześniej .Być może było to jakoś dogadane bo zdarzenia nastąpiły po sobie w krótkim czasie. (wniosek niemieckich policjantów i skierowanie policji i wojska na granicę). Ale jeśli to nie da dalej rezultatów i uchodźcy w dalszym ciągu będą jechać w dużych ilościach do Niemiec to nikt głupi nie jest. Niemcy nie dadzą się dalej oszukiwać, że Polska robić o może. Nie chcieliśmy pomagać w czasie kryzysu w 2015 roku teraz nam nikt może nie chcieć pomóc. Myślę też ,że miedzy innymi główne działania z transportem uchodźców wymierzone są w Polskę a nie np Litwę. Litwa w 2015 uchodźców przyjmowała bez problemu poprosili by więc teraz o pomoc gdyby to ich przerosło. Litwa zaprosiła Frontex itd. My będziemy z tym sami. Putin głupi nie jest i wie w kogo cios wymierzyć.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Nie są i w tym sęk. Najważniejsze aby problem nie był tylko polski - co nie? Zastanawiam się, dlaczego obcych z bronią nie wpuścili dalej i po prostu nie złapali. Tak to się robiło...

Opublikowano (edytowane)

Pytanie czy ci obcy w ogóle byli?

35 minut temu, Rogas71 napisał:

https://spidersweb.pl/autoblog/audi-a8-szydlo-wartosc/

Brejza zamiast zająć się sprawami wyborców zajmuje się pierdolami za pieniądze z naszych. podatków

Toż to więcej jak zegarek Nowaka skandal 😜

No przecież zajmuje się pieniędzmi podatników. 2,5mln poszło jak psu w d.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
29 minut temu, Rogas71 napisał:

https://spidersweb.pl/autoblog/audi-a8-szydlo-wartosc/

Brejza zamiast zająć się sprawami wyborców zajmuje się pierdolami za pieniądze z naszych. podatków

A fakt że auto za ponad 2 miliony gnije na sądowym parkingu, oczywiście płatnym, to nie sprawa podatnika, bo przecież to nie podatnik zrzucił się na dupowóz dla vipa i nie podatnik opłaci koszty parkingu i bezsensownych sądowych batalii. Dzięki takim właśnie pierdołom podatnik zasuwa na fiskusa ponad pół roku.

24 minuty temu, jarecki napisał:

czyli Jesteś za likwidacją telewizji publicznej ?    

Niech zacznie funkcjonować jak reszta stacji niepublicznych, jakoś można.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, agromatik napisał:

Niech zacznie funkcjonować jak reszta stacji niepublicznych, jakoś można.

kilka stacji z grupy tvp jest rentownych  . Choć bardzo mało oglądam tvp no możę tvp sport  akurat lubie to dofinansowanie mi nie przeszkadza .

16 minut temu, Ulman napisał:

Z czego to wnioskujesz? 

z tego wnioskuje że chyba pisałeś o likwidacji abonamentu .  Jesli tego nie wiesz to tvp 1; tvp 2 ' i tvp info utrzymało by się poewno i tak .       WIELE TRESCI NP . te o nieprawidłowosciach np . w biedronce nie mogły by być przekazane społeczeństwu bo groziło by odejśćiem np . takiej biedronki z emitowania reklam w tej grupie i jeszcze kilka przykładów podać tylko po co .

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

WIELE TRESCI NP . te o nieprawidłowosciach np . w biedronce nie mogły by być przekazane społeczeństwu bo groziło by odejśćiem np . takiej biedronki z emitowania reklam w tej grupie i jeszcze kilka przykładów podać tylko po co .

Co ty piergadasz pismaki tylko czekają na takie smaczki podnoszące oglądalność i poczytność . Poza tv jest jeszcze internet .

• Haha 1
Opublikowano

no nie zabardzo , był czas żę reklam biedronki w tvp nie było i to całkiem nie dawno , mc donalds , coca-cola też promuje lgbt i reklamy raczej w tvp są sporadyczne przeciwnie do tvn .         chyba caufland też zrezygnował zreklam w tvp przez swiatopoglądy przekazywane czy propagowane przez tvp .   

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

kilka stacji z grupy tvp jest rentownych  . Choć bardzo mało oglądam tvp no możę tvp sport  akurat lubie to dofinansowanie mi nie przeszkadza .

Tobie nie przeszkadza, ale wielu nie może strawić robienia wody z mózgu w sposób dobitnie wskazujący na pogardę  i traktowanie widza jako niedorozwoja intelektualnego.

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

z tego wnioskuje że chyba pisałeś o likwidacji abonamentu .  Jesli tego nie wiesz to tvp 1; tvp 2 ' i tvp info utrzymało by się poewno i tak .       WIELE TRESCI NP . te o nieprawidłowosciach np . w biedronce nie mogły by być przekazane społeczeństwu bo groziło by odejśćiem np . takiej biedronki z emitowania reklam w tej grupie i jeszcze kilka przykładów podać tylko po co .

Weź przestań pierdoly pociskać. To jest postkomunistyczny moloch do robienia propagandy i bez kasy by się zawalił bo rządzą nim kretyni które całe swe życie nic nie osiągnęli tylko żyją za koszt podatnika. Jeśli bez dotacji  mogą działać telewizje komercyjne to TVPis też może. Polsat TVN i inne pokazują też wiele nieprawidłowości i jakoś się nie boją. Jeśli reklamodawcy nie odeszli od TVP po tym k**estwie i szmaciarstwo jakie tam panuje to nie odejdą po jakimkolwiek reportażu. Sprawa jest prosta - nie potrafią na siebie zarobić - niech bankrutują. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v