Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dygasz  masz stracha jak by powołali do Armii .

Gdzie byś się schował za mamusię .

Pokój nie jest dany na zawsze i tak długo jest pokój w Europie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No nie widziałeś jak Błaszczak straszył podlaskie krowy przed gwałcącymi je Arabami xD ??? O to to

Nie widziałem

A to niby na czy ta prowokacja miała polegać ?

13 minut temu, agromatik napisał:

Nie straszył tylko ostrzegał, niektóre tak sie przejęły że im mleko się zsiadło.

A bykom ?

15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No nie widziałeś jak Błaszczak straszył podlaskie krowy przed gwałcącymi je Arabami xD ??? O to to

Nie widziałem

A to niby na czy ta prowokacja miała polegać ?

13 minut temu, agromatik napisał:

Nie straszył tylko ostrzegał, niektóre tak sie przejęły że im mleko się zsiadło

A bykom ?

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Pewnie tak i pełne gacie ☺️

Opublikowano

Podobno do wojska teraz łatwo się dostać. 25 lat i emerytura :)

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

Pokój nie jest dany na zawsze i tak długo jest pokój w Europie .

Dlatego wysyłają powołania tym co mamusia już nie żyje xD Sąsiad rocznik 1969 dwa tygodnie temu dostał wezwanie na szkolenie xD Przypomni sobie obsługę kałacha po 30 latach xD A może i szele-dusiciele dla niego mają xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Takie wojny ze strzelaniem do siebie odchodzą do lamusa,tym bardziej jeżeli walczą dwie regularne armie.Dzisiaj liczy się na polu bitwy elektronika,drony itp Można to było ostatnio zobaczyć w Karabachu jak Azerowie dali łupnia Ormianom.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dlatego wysyłają powołania tym co mamusia już nie żyje xD Sąsiad rocznik 1969 dwa tygodnie temu dostał wezwanie na szkolenie xD Przypomni sobie obsługę kałacha po 30 latach xD A może i szele-dusiciele dla niego mają xD 

A co to ,nie stary chłop niech sobie przypomni to i owo , i takie wakacje będzie mógł się napić z ludźmi 🙂

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Władek ostatnio pokazał jaką ma armię wiec spokojnie szybko skończą nie ma co się bać .

Gdzie pokazał?  Rosyjska armia mimo wszystko unowocześniła się,to już nie lata 90 gdzie dostawali baty w Czeczenii.

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

UPA .

Przecież z UPA nasz rząd świetnie sie rozumie i popiera.

14 minut temu, galan99 napisał:

Władek ostatnio pokazał jaką ma armię wiec spokojnie szybko skończą nie ma co się bać .

Czemu nie ma sie co bać ? Nasza władza od zawsze trzęsie się ze strachu przed Rosją jak baranie jaja a ty sie nie boisz? Uważasz że okłamują ukochany prosty lud? 

12 minut temu, galan99 napisał:

A czasy nie spokojne czas się bać .

Kogo się bać jak przed chwilą twierdziłeś że nie ma sie co bać?

Opublikowano
jarecki napisał:

hitler przejął władze w okresie biedy i wysokiego bezrobocia , wyciągnął kraj z tego ale zechciało mu się więcej .  pis też jak przejmowało władze  to było wysokie bezrobocie i brak perspektyw porawił sytuacje ale od dłuższago czasu chce przedobrzyć i w złym kierunku podąża gospodarczo.

Nic nie wyciągnął. Nabuzowany system nie utrzymałby się bez wojny.

Denwer napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Czy Ty jesteś sobie w stanie wyobrazić że owo konsylium musi się zebrać i są tam pewne zasady działania? Posocznicą zaś następuje i doprowadza do stanu terminalnego w ciągu kilku, nawet dwóch, godzin. Jeszcze ma wyjebane na Konstytucję, Ustawy i PiS - tak dodam.

Jeśli  jest  posocznica   to  nie  potrzeba  konsylium  bo  sprawa  jest  jasna  lekarz robi  wszystko   by  ratować  życie  pacjenta .

Nie  masz  pojęcia  o  procedurach  temu  piszesz  takie  bajki.  

Posocznica piorunująca to galopujące zakażenie całego organizmu postępujące wewnątrz. W tym przypadku to był skutek łosiole.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Gen. Polko: „Łukaszence sytuacja wymknęła się spod kontroli. Prowokacji będzie dużo”

Były dowódca jednostki specjalnej GROM gen. Roman Polko w rozmowie z portalem DoRzeczy komentował sytuację na granicy z Białorusią. Padły niepokojące słowa o możliwym nawarstwianiu się prowokacji.

Sytuacja na granicy z Białorusią staje się coraz bardziej napięta. Służby poinformowały, że ubiegłej nocy na stronę polską przedostała się kilkuosobowa uzbrojona grupa. Gdy napotkali Polaków, zwrócili na stronę białoruską wcześniej przeładowując broń. „Służby robią rekonesans, zapewne dlatego się zapuściły na polską stronę. Chcą zobaczyć, czy za granicą jest obszar chroniony czy niechroniony” – ocenił gen. Polko w rozmowie z DoRzeczy.pl.

https://wmeritum.pl/polko-lukaszence-sytuacja-wymknela-sie-spod-kontroli/359195

Pytanie na ile to prawda a na ile próba podtrzymania zainteresowania społeczeństwa sytuacją nad granicą? Straszenie jest na rękę pisowi. Mobilizuje to jakąś część elektoratu. 

Z drugiej strony pilnowanie ściany wschodniej to ściema. Najechało się policji z całej Polski ale pilnują róznie. Dzisiaj przekraczaliśmy Bug krajową19 stał radiowóz przed mostem w Turnie. Jechaliśmy busem z przyczepą do przewozu koni. Z 50 osób by weszło. Policja nawet nie zatrzymała stali i się patrzyli choć zwolniliśmy sądząc ,ze trzeba będzie się zatrzymać. Nikogo nie zatrzymywali. Wracaliśmy to nawet na zewnątrz już nie stali. Ale to jest pikuś kumpel pokazał mi filmik jak jakiś arab nagrał hotel Drohicki między Siemiatyczami i Drohiczynem. Pełen policji. Chodził sobie nad Bugiem nie opodal i nic. Potem wsiedli w auto i przejechali Drohiczyn w kierunku Warszawy obok stojącego przy wyjeździe z Drohiczyna od kilku dni posterunku policji gdzie wciąż stoi radiowóz na bombach. Tak tak te całe kontrole to jest ściema za duże pieniądze. Oni jadą sobie na zachód a Polakom się wmawia, że pis pilnuje granic. Tak samo może być z tą prowokacją Białoruską. Może byłą może nie. Dodam tylko, ze 1,5 tygodnia temu jeździłem busem z pod wschodniej granicy pod Warszawie żadnego radiowozu nie było. Mogłem śmiało całego busa pod Warszawę zawieźć. W maxa ze 30 by weszło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v