Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Tylko uświadomieni idioci wypisują takie ...

On  pisze  to  co  mu  przysyłają  jego  wschodni  mocodawcy.

247903941_390552022790723_53021986842433

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/jest-decyzja-sadu-ws-marszu-niepodleglosci-6699003189529408a

Organizacja marszu odebrana naziolom, teraz czas na premiera albo prezydenta, żeby zorganizować ten marsz ;) zrobić z tego święto Polaków, a nie pseudokiboli. Bo ja taki marsz popieram, nie popieram jego organizatorów ;) bo miłość do Ojczyzny się manifestuje kulturalnie a nie demolujac Empika czy mieszkanie z tęczową flagą w oknie. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano

Obawiam się że tu nie chodzi o organizatorów marszu tylko o to że patriotyczny marsz w stolicy Polski na którym zawsze są tysiące wspaniałych ludzi nie pasuje do lewicowej retoryki pseudo "elit". A organizatorzy to tylko pretekst. Polska w europie ma być tylko peryferyjną prowincją,montownią i śmietnikiem odpadów z europy zachodniej. Gdzie tu marsze takie urządzać jeszcze by się Polacy obudzili i pomyśleli że mają jakąś wartość i stać ich na więcej niż bycie gastarbeiterem w Niemczech. A ta paplanina o nazistach,faszystach to tylko w nadziei że znajdą się niemądrzy ludzie którzy w to uwierzą no i  dla takiej gawiedzi która ma kompleksy dlatego że są Polakami. Polak w planach różnych możnych którzy pociągają za sznurki w UE i na świecie dzisiaj ma się wstydzić że jest Polakiem ma mu być wpajane że jest dzkusem który mordował Żydów.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, akooo napisał:

Obawiam się że tu nie chodzi o organizatorów marszu tylko o to że patriotyczny marsz w stolicy Polski na którym zawsze są tysiące wspaniałych ludzi nie pasuje do lewicowej retoryki pseudo "elit". A organizatorzy to tylko pretekst. Polska w europie ma być tylko peryferyjną prowincją,montownią i śmietnikiem odpadów z europy zachodniej. Gdzie tu marsze takie urządzać jeszcze by się Polacy obudzili i pomyśleli że mają jakąś wartość i stać ich na więcej niż bycie gastarbeiterem w Niemczech. A ta paplanina o nazistach,faszystach to tylko w nadziei że znajdą się niemądrzy ludzie którzy w to uwierzą no i  dla takiej gawiedzi która ma kompleksy dlatego że są Polakami. Polak w planach różnych możnych którzy pociągają za sznurki w UE i na świecie dzisiaj ma się wstydzić że jest Polakiem ma mu być wpajane że jest dzkusem który mordował Żydów.

Uwierz mi, że gdyby to był normalny marsz, a nie demolka miasta to druga strona nie miała by argumentów przeciwko temu wydarzeniu. Taki marsz jest w porządku, nawet 2 razy brałem udział ;) tylko niepotrzebna jest ta "patologiczna" część demolujaca miasto. W zeszłym roku miał być przejazd samochodowy, a naziole od Bąkiewicza i tak zrobili sobie spacer połączony z demolką miasta... Wywalic tych pseudokibiców Bąkiewicza i zostaje nam odpowiednie wydarzenie do świętowania tego dnia. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Szef postawił ci pizzę albo zabrał na lunch? Zdaniem fiskusa to dla ciebie przychód i powinieneś zapłacić podatek. Stanowiskiem tym zdziwieni są prawnicy i przywołują wcześniejsze interpretacje.

Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby, pizza i tekst „Podatek od obiadu. Skarbówka zaskakuje interpretacją oprac. Business Insider Polska f 41 minut temu Foto: GaudiLab Shutterstock Według skarbówki za pizzę od szefa powinno się zapłacić podatek”

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Jakie stare zapasy? Na Orlenie wszystkie zbiorniki są magazynami. Siedzą systemie na telemetrii. Rozwiń myśl..

Ano jak niżej kolega wyjaśnił. Jak obniżka to gadka że kupione drogo. Dotyczy nie tylko paliw ale nawozów czy wędlin w sklepie. I tak do kolejnej podwyżki.

Choć u mnie Orlen 2tyg temu obniżył cenę z 6,19 na 6,14🤭

2 godziny temu, racyl napisał:

Ot to to. 

I po co tak plujesz skoro na nich głosowałeś i głosował będziesz?👍🤭🤭🤭

Opublikowano (edytowane)

ok . może to głupie porównanie ale  np nie jest możlwy sądowy zakaz  zbilżania się do takich pochódów osób którzy rok wczesniej się zle zachowywali , PO-PSL chciało wprowadzić taki zapis odnosnie burd na stadionach piłkarskich ale sądy czy prawnicy od razu zapowiedziały żę taki zapis nie jest możliwy . nawet dopiero od niedawna na szerszą  skale jest ten zapis stosowany przez sądy w sprawach rodzinnych .                                ha piłkarz któryś miał zakaz sądowy zbilzania się do był żony nie w polsce , zakaz złamał bo wrócili do siebie nawet zrobił bachora a sedzia chce żeby do wiezienia poszedł .:Dhttps://sport.tvp.pl/56360211/klopoty-z-prawem-lucasa-hernandeza-moze-trafic-do-wiezienia-za-zlamanie-zakazu-zblizania-sie-do-zony

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
13 godzin temu, DTaras napisał:

To jest rzepak siany jakoś koło 20 września. Chciałem tylko perz traktować ale jest jakoś ciepło i pierwsze oznaki grzybka się pokazały. Jeszcze w listopadzie posieję pszenżyto przewódkowe...

wstrzymaj się do wiosny bo jest ciepło gramicydy przyhamowują rzepak  

7 godzin temu, hubertuss napisał:

Się nie sra tylko się pisze, że jak ktoś dostaje od rządu 200 mln zł to musi jakoś na nie zasłużyć. A to oznacza rozbrat z rzetelnością i obiektywizmem w przypadku mediów.

za reklamy społeczne covidowe szczepieni we  spisy itp tvn też tak miał ale oni pomijają tvn chyba tvn dużo stracił na filmach nieudanych 

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Choć u mnie Orlen 2tyg temu obniżył cenę z 6,19 na 6,14

👍🤭🤭🤭

Nie zapominaj, że dla przeciętnego klienta tego Orlenu, który tankuje z 60L raz na tydzień, albo i na dwa ta obniżka jest śmieszna, ale dla właściciela CPN robią się z takich paru groszy gigantyczne kwoty

Nie żebym ich bronił, żeby nie bylo

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Gdzie jest po tyle, zamawiam 10.000 l xD Może być B7, nie musi być B0 xD

Taaa, już to widzę. Sami właściciele stacji paliw  mówią że b7 do 3 góra 4 miesięcy przetrzymywać, a Ty na dwa lata kupisz.

Ja się wyleczyłem że składowania paliwa. Pozorna oszczędność

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Taaa, już to widzę. Sami właściciele stacji paliw  mówią że b7 do 3 góra 4 miesięcy przetrzymywać, a Ty na dwa lata kupisz.

Ja się wyleczyłem że składowania paliwa. Pozorna oszczędność

Na handel a nie ;)

Po 5.40 kupić i po 5.80 sprzedawać, jak na okolicznych stacjach 6 z przodu to kolejka chętnych będzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v