Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
agromatik napisał:

Francuz był po prostu ciekawy jak wygląda polski samobieżny długopis.

A myślisz ze Macron taki niezależny jest, czy taki Biden daj spokój. Z nich Duda może najbardziej niezależny bo co mu Kaczyński czy PiS może zrobić? Nie ulegajmy propagandzie pisanej na czerskiej . PiS czy Duda ma realny mandat społeczny i poparcie a tamci siedzą w kieszeni oligarchow i różnej maści cwaniaczkow, nie mowie ze nasi nie są pod pregierzem ale jak mowie oni (pis i Duda) maja realne poparcie w narodzie i do w dużej mierze dzięki chamskiej, sprzedajnej i bezczelnej opozycji. Sam juz wielokrotnie deklarowalem ze na pis juz nie zagłosuje po ich szopkach ale jak widzę co wyprawia opozycja co reprezentuje to wolę głosować na PiS niż na tamta targowice.

W sumie to mi się za PiS poprawiło a nie pogorszylo. To co mam od nic chcieć?

Podobnie jak wielu zwykłym szarym ludziom.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

To makaron też bez jaj?

To dla Spurkowej, bo wegański😜

obydwaj sa raczej waginosceptykami- makaron to gej  , rosyjskie portale juz dawno o tym pisaly a to sa bardzo wiarygodne zrodla-vide dworczyk.....

https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/skazany-za-onanizowanie-sie-w-parku-byly-rzecznik-cba-na-intratnym-stanowisku/kh6s1f5,79cfc278

Edytowane przez jacus
Opublikowano
DTaras napisał:

akooo napisał:

W sumie to mi się za PiS poprawiło a nie pogorszylo. To co mam od nic chcieć?

Ale co? Tak po prostu? Bez wysiłku Ci się poprawiło? Od samego PiSu?

Nie od Pisu ale jakoś nie przeszkodzili mi żeby się miało pogorszyć. Mówię wiele w PiS mi się nie podoba ale jak oglądam targowice to nie widzę alternatywy

Opublikowano (edytowane)

To z pewnością kłamliwe informacje ukrytych wrogów Polski wymierzone w miłosciwie nam panujących. Przecież PIS obliczył że rolnikom rosną zyski więc nie mozliwe żeby się zadłużali😁

1 godzinę temu, akooo napisał:

A myślisz ze Macron taki niezależny jest, czy taki Biden daj spokój. Z nich Duda może najbardziej niezależny bo co mu Kaczyński czy PiS może zrobić? Nie ulegajmy propagandzie pisanej na czerskiej . PiS czy Duda ma realny mandat społeczny i poparcie a tamci siedzą w kieszeni oligarchow i różnej maści cwaniaczkow, nie mowie ze nasi nie są pod pregierzem ale jak mowie oni (pis i Duda) maja realne poparcie w narodzie i do w dużej mierze dzięki chamskiej, sprzedajnej i bezczelnej opozycji. Sam juz wielokrotnie deklarowalem ze na pis juz nie zagłosuje po ich szopkach ale jak widzę co wyprawia opozycja co reprezentuje to wolę głosować na PiS niż na tamta targowice.

Kuźwa, takiej teorii usprawiedliwiajacej baranów z PIS jeszcze nie czytałem😂 Wielce pokretnej logiki trzeba by takie coś uknuć .

PISu niby nie lubisz ale ich retorykę stosujesz tak jak marecek🥴

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

@Ulman a gdzie ja nie prawdę napisałem? Nie wiem skąd u nas Polaków te kompleksy i porównywanie się z innymi oczywiście w tych kwestiach które są wygodne. Skoro w Niemczech jest odpowiednik izby dyscyplinarnej to czemu w Pl ma jej nie być? Można PiS nie lubić ale w niektórych kwestiach trzeba stanąć ponad podziałami bo to co wyprawiają teraz w UE względem Polski to jest plucie nam w twarz. I jak można popierać opozycję która trzyma stronę nam wroga . Podobnie z tym zamieszaniem na granicy. Wstyd mi jak oglądam ludzi którzy pluja na żołnierzy którzy bronią porządku. Myślałem że tylko na zachodzie jest takie odmożdzenie ale widno ludziom się za dobrze zrobiło i u nas dzieje się historia taka jak za zachodzie od 68r . Niby to margines z wypranymi mozgami ale szkodzi Polsce

Opublikowano

kurna az wstys przyznac ze czlowiek po niemiecku sprecha- niedlugo za to wyrok bedzie...

jesli ktos  jest slaby umyslowo to ogladanie kurwizj jeszcze u szkodzi, ogladanie od rana do wieczora to prosta droga do swira........

agogoo -masz swiadomosc ze ten dobrobyt to jest na kredyt ,jak za gierka ?? niedlugo przyjdzie splacac dlug. pewnie nie wiesz ze w 81 r tez pluli na wojsko na ulicach..

Opublikowano
jacus napisał:

kurna az wstys przyznac ze czlowiek po niemiecku sprecha- niedlugo za to wyrok bedzie...

jesli ktos  jest slaby umyslowo to ogladanie kurwizj jeszcze u szkodzi, ogladanie od rana do wieczora to prosta droga do swira........

agogoo -masz swiadomosc ze ten dobrobyt to jest na kredyt ,jak za gierka ?? niedlugo przyjdzie splacac dlug. pewnie nie wiesz ze w 81 r tez pluli na wojsko na ulicach..

Co ty porównujesz stan wojenny do obecnej sytuacji. Naprawdę nie widzisz różnicy czy głupio ci się przyznać że się mylisz? Za Gierka wszystko było centralnie planowane i państwowe więc myślę że teraz nawet gdyby był kryzys gospodarczy to nie tak głęboki

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

potrzebują reklamy , to jest ocieplanie wizerunku spółki , dość powszechnie stosowane nawet nie chodzi o powiekszenie przychodu czy sprzedaży ale o lepsze postrzeganie marki .                       to rząd jest kreatorem polityki i jesli się nie zgadza z czyjąś narracją to nie musi jej wspierać , tak samo jak w tvp nie ma reklam mcdonalds czy sięć markietów francuskich  ogłosiła wycofanie się z reklam w tvp ze wzgledu na działania anty LGBT  i ja to szanuje .            i dalej stacja się nie musi odwdzieczać bo to od liczby oglądających zależy czy dany program bedzie ,  program T. lisa z tvp zniknął dlatego bo miał kiepską oglądalność , a tvn własnie próbuje nasiłe wciskać swoje ideologie przez co spadła oglądalność i zyski z reklam a to ciągnie również odejscia z pracy z tej stacji .

Ty ciągle nic nie rozumiesz. Podajesz przykłady prywatnych form. A tu chodzi o rządowe firmy wykupujące reklamy za kolosalne pieniądze w prywatnej stacji. Która musi jakoś na te reklamy zasłużyć. O czym zresztą sam piszesz. A więc musi być nie obiektywna. Jak to piszesz nadawać przekaz zgodny z tym czego chce rząd w zamian za te reklamy. Czyli zarzuty o nieobiektywność pissatu są prawdziwe. I sam to niechcący udowodniłeś. Pisząc o tej zgodności przekazu.

Podsumowując z tego co napisałeś. Rząd się zgadza z narracją pissatu i go wspiera. Czyli pissat jest nie obiektywny.

Opublikowano
14 godzin temu, DTaras napisał:

chciałem jeszcze prysnąć tebukonazol i zmieszać to z propachizafopem w rzepaku. Niby niema przeciwskazań ale spytam...

dawaj tylko uważaj na temperaturę wieczorami 

15 godzin temu, DTaras napisał:

A propos grzyba

a propos szybko się obudziłeś 

14 godzin temu, hubertuss napisał:

Szanujmy się? A czy ci wandale kogo kolwiek szanują? Nawet z pisowską policją się bili ostatnio.

524-wolne-media-w-polsce.jpg

to się już na Polsat sra ?

Opublikowano
Roman176 napisał:

To jest rzepak siany jakoś koło 20 września. Chciałem tylko perz traktować ale jest jakoś ciepło i pierwsze oznaki grzybka się pokazały. Jeszcze w listopadzie posieję pszenżyto przewódkowe...

Opublikowano
7 godzin temu, akooo napisał:

Można PiS nie lubić ale w niektórych kwestiach trzeba stanąć ponad podziałami bo to co wyprawiają teraz w UE względem Polski to jest plucie nam w twarz. I jak można popierać opozycję która trzyma stronę nam wroga . Podobnie z tym zamieszaniem na granicy. Wstyd mi jak oglądam ludzi którzy pluja na żołnierzy którzy bronią porządku.

No to trza było nie dzielić i teraz nie byłoby nawoływania do stanięcia ponad podziałami.😂 Powtarzam jeszcze raz.  Kierowanie żołnierzy do działań stricte policyjnych, czyli bronienie porządku, zawsze wiąże się z pluciem. Jak to kiedyś ktoś pojmie, to i plucia będzie mniej. A to że Tobie wstyd, to akurat dobrze.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

No to trza było nie dzielić i teraz nie byłoby nawoływania do stanięcia ponad podziałami.😂 Powtarzam jeszcze raz.  Kierowanie żołnierzy do działań stricte policyjnych, czyli bronienie porządku, zawsze wiąże się z pluciem. Jak to kiedyś ktoś pojmie, to i plucia będzie mniej. A to że Tobie wstyd, to akurat dobrze.

Ale wojsko na ulicach nie stoi tylko na granicy z państwem które podejmuje wobec nas wrogie działania. Czego ty nie rozumiesz?

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

dawaj tylko uważaj na temperaturę wieczorami 

to się już na Polsat sra ?

Się nie sra tylko się pisze, że jak ktoś dostaje od rządu 200 mln zł to musi jakoś na nie zasłużyć. A to oznacza rozbrat z rzetelnością i obiektywizmem w przypadku mediów.

6 godzin temu, witejus napisał:

Na każdego kto nie wychwala Tuska.

Tu nie chodzi o nie wychwalanie Tuska. Pisowi zależy na jak najbardziej oszczędnym pokazywaniu pisowskiego złodziejstwa i kolejnych wtop. I tu pissat się idealnie sprawdza. Niby coś tam mówią ale tak nie za bardzo.

Opublikowano
18 minut temu, akooo napisał:

Ale wojsko na ulicach nie stoi tylko na granicy z państwem które podejmuje wobec nas wrogie działania. Czego ty nie rozumiesz?

A ilu obywateli Białorusi zatrzymano? Ilu dywersantów ? Ktoś wymyślił termin "wojna hybrydowa " i to jest za***iste usprawiedliwienie dla wszelkich kretyńskich działąń.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v