Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Urojenia to będziemy  mieli dopiero jak by nie patrzeć  to d*pa klęska Energetyczna będzie w Polsce .

KE chce dowodu, że Turów nie działa. Bez niego zacznie potrącać kary z funduszy dla Polski .

Brak będzie prądu lub za***ią kasę .

Polska musi przedstawić dowód, że Polska zaprzestała wydobycie węgla w kopalni Turów. Jeśli Komisja Europejska go nie dostanie, to zacznie wysyłać do naszego kraju wezwania do zapłaty, a później potrąci należne kary z pieniędzy, które przysługują Polsce w ramach środków unijnych. Co na to premier? - Chcecie państwo, żeby ludzie marzli w zimie? - odpowiedział na wtorkowej konferencji prasowej.

• Jeśli takiego dowodu nie będzie, to Bruksela będzie wystawiać wezwania do zapłaty i - w ostateczności - potrącać należne kary z przysługujących Polsce funduszy unijnych
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Polska musi przedstawić dowód, że Polska zaprzestała wydobycie węgla w kopalni Turów. Jeśli Komisja Europejska go nie dostanie, to zacznie wysyłać do naszego kraju wezwania do zapłaty, a później potrąci należne kary z pieniędzy, które przysługują Polsce w ramach środków unijnych. Co na to premier? - Chcecie państwo, żeby ludzie marzli w zimie? - odpowiedział na wtorkowej konferencji prasowej.

• Jeśli takiego dowodu nie będzie, to Bruksela będzie wystawiać wezwania do zapłaty i - w ostateczności - potrącać należne kary z przysługujących Polsce funduszy unijnych

Zamiast rozwiązywać ten problem to gościu liczy że ludzie zrobią ta za niego. Bo przecież ludzie nie chcą zamarzać zimą z powodu nieróbstwa rządu latem.😂

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ale będzie armia jak za czasów układu warszawskiego .

Rząd chce zwiększyć liczebność wojsk do 300 tys. żołnierzy. 

I wielu się na to zdecyduje .

Armia .

Jeden z najlepszych i najbardziej niepotrzebnych marszów wojskowych na świecie, marsz Związku Radzieckiego oraz jeden z najlepszych i najpotężniejszych na świecie armii rosyjskiej..

Obejrzyj i ciesz się dyscypliną, dyscypliną i siłą tej niesamowitej armii..

https://www.facebook.com/watch?v=856895138323144

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Gdyby po trosze nie było to niejawne, to bym Ci wytłumaczył jak idzie kompletowanie nowej dywizji. Papier wszystko przyjmie a planiści mają nieograniczoną wyobraźnię.😂

Opublikowano
mirro napisał:

Gdyby po trosze nie było to niejawne, to bym Ci wytłumaczył jak idzie kompletowanie nowej dywizji. Papier wszystko przyjmie a planiści mają nieograniczoną wyobraźnię.😂

Papier taak. Żołnierz może dostać na papierze noktowizor, może i w realu ale hełm tego nie przyjmie bo na tych p...ch paskach to strach to mocować. I tak samo od kompanii do dywizji. Raz tylko i ostatni przywiozłem swój sprzęt. Od tej pory chodzę w co mama ubrała. Ani naszywki nie kupię. Jak kur.. który zobaczy że można mieć to zaczyna wymagać a jak oddasz bluzę z plecaka bo jest potrzeba to na mundurówce patrzą na Ciebie jak na złodzieja tfu. To bieżące podejście. Poza tym skąd tej armii zawodowej chcą wziąć? Pracowników z Ukrainy się gromadzi to może wpuścić tych Kurdów? Co? Nawet jak się znajdzie siła ludzka to oni tego nie ogarną z powyższym podejściem bo problem podstawowy ich przerasta.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Denwer napisał:

Dla ciebie  nie  ujma  dla  takiego  @racyl  czy  @Ulman  @hubertuss to ujma  dlatego  tak  swoje  życiowe  niepowodzenia  przelewają  na  PiS  że  dał  ludziom  500+    a  oni  nie  mogą  się  wyrwać  z  tego kieratu  że  szef nimi  pomiata  

Nie ośmieszaj się. Jak zwykle nie masz nic do napisania to się bierzesz za wycieczki ad persona. Jak to trol. Piszesz o ludziach których nawet nie znasz. Skąd możesz wiedzieć o moich powodzeniach czy nie powodzeniach. Czy mną pomiatają czy ja pomiatam? Jesteś zwykłym trolem. A 500 plus to już dzisiaj tylko ze 300 warte. Ubóstwo wśród dzieci rośnie i socjalizm widać nie pomógł. Nawet patusy już się rozmnażać nie chcą. i przyrostu naturalnego to też nie poprawiło.

Tak więc nie rób wycieczek osobistych do ludzi, którzy nie są socjalistami tak jak ty. Bo nie każdy jak ty jest za socjalizmem.

1 godzinę temu, mirro napisał:

To będzie jakaś ustawa w której napiszą bajek. Tukmany się podniecą, że będzie wielka armia. A wszystko zostanie po staremu. Zwiększyć armię o 150 tys ludzi skąd ich brać? Skąd koszary? Bo wiele starych sprzedano lub rozebrano. To kolejna ściema. A tak przy okazji to nie L Kaczyński podpisał wycofanie zasadniczej służby i redukcję armii do 100 tys ludzi?

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Pan Dworczyk ma bilans na zielono? Powiedzieć coś ważnego gościowi co nawet swojej poczty nie potrafi upilnować, bo sprawy służbowe wali na prywatne konto? 

To bardzo ciekawe wnioski można wyciągnąć.😂

56 minut temu, hubertuss napisał:

A tak przy okazji to nie L Kaczyński podpisał wycofanie zasadniczej służby i redukcję armii do 100 tys ludzi?

Dłużej ciągnąć poboru wtedy nie miało sensu. Kadra była w rozjazdach z jednej misji na drugą. Dowódców drużyn na lekarstwo, szkolić nie miał kto. To i tak goniło resztkami sił. 

Opublikowano
15 godzin temu, racyl napisał:

Mnie to nie obchodzi skąd co pochodzi a co tam jest zawarte. może jeszcze podważysz treśc książki morawieckeigo prawo europejskie😂

no i co z te3go jak nie byliśmy w eu ... nawet styczności z traktatami w tedy niemiał a z drugiej strony przeczytaj a później się wypowiadaj co miał na myśli 

15 godzin temu, racyl napisał:

śmieszny jesteś jesteś cwaniaczku, myślisz że jak ustawisz wersje językową danej strony to ktoś się na to nabierze 🤣

po tym było poznać twoją yteligecje 

15 godzin temu, mirro napisał:

Kużwa, to ja Ci odpowiem. Ponieważ w moim przypadku energia to za***ista składowa kosztów produkcji. I nie chodzi o to że nie najdroższa w Europie, tylko o fakt że ciągle drożeje a nikt za produkt nie chce płacić więcej, A to dlatego, że Ty w sklepie nie zapłacisz za niego więcej ponieważ uznasz iż to już za drogo. Tu koło sie zamyka, spada sprzedaż, firmy wyprzedają się poniżej kosztów.

a ja napisałem gdzieś ze tego nie uznaje ... ja wiem ze nikt nie płaci ci więcej najgorszym wypadku są piekarnie zamiast zrozumieć ich ich podwyżki atakuje się rządzących 

ludzie zjeżdżają z Holandii bo zawieszają produkcje szklarniową bo się nie opłaca od warzyw po kwiaty nikogo nie stać ogrzewać szklarni znaczy nierentowność energetyczna 

nie chce mi się pisać ze a nie gadałem ze tak bd ja bym zamknął wszystkie kopalnie bd taniej ... Polak mądry po szkodzie ... ciekawe czy niemcy pobiją rekord w zużyciu węgla 

a my rekordy spadkowe .....  tak się masowo wykupuje wegiel na kopalni ze zrobili ograniczenia 3 tony tygodniowo 

14 godzin temu, Ulman napisał:

PIS jest dokładną kopią PZPR. Jedynie słuszna partia, jedynie słuszne poglądy, opieka nad niezaradnym robolstwem i leniami,

racja ulman szkoda ze ormo nie jeździ po domach i nie wy***rdala do roboty takich jak ty i dzienny poczęstunek 

14 godzin temu, hubertuss napisał:

To już było porównywane. Polak za średnią pensje może kupić dwa razy mniej paliwa niż Niemiec. Może kupić także mniej paliwa niż Czech. Ale nie pamiętam ile mniej.

za mało podałeś godzinne pracy Niemiec miał 25l  my za dniówkę tyle mieliśmy nawet nie 

14 godzin temu, Ulman napisał:

Wyborca PIS 

ty na pewno nie ciebie robota śmierdzi 

13 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Ja tam zostawiam 100-150 a nie 400 jak w niedzielę "gotuję" obiad xD

zależy jak masz 2 dzieci to tak do 200zł  

13 godzin temu, galan99 napisał:

Zamość wszystkie restauracje pełne ludzi nawet do 22 .

pff to na śląsku do 1 mc kfc są do 12 

• Like 1
Opublikowano

podaj lepiej zarobki lisa i tego prezesa lis miał 150 tyś za program dodaj to przez miesiąc a program raz w tygodniu 

TVP faktury na ponad 21 mln zł za produkcję programu "Tomasz Lis na żywo". Hanna Lis przez prawie cztery lata zarobiła w TVP ponad 2 mln zł

🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v