Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

czyli dokładnie tak jak i reszta świata
przecież o tym "zdębieniu" to kpina jawna ze strony Tuska bo pewnie po za Polską mało kto się tym wywiadem nawet zainteresował w tej "reszcie świata"

a że nośniki energii drożeją to jest zjawisko globalne i tu też Polska nie odstaje od tego trendu a że to jest nadużywane politycznie na naszym rodzimym podwórku to też jest fakt .
Opozycja obarcza obóz polskiej władzy o tę drożyznę no to ja powiem że opozycja przecenia siłę sprawczą polskich władz co tyn razem akurat dowodzi ... no tendencyjności nadmiernej (żeby nie napisać - głupoty) też i tej opozycji bo cała scena polityczna polska jest siebie warta

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

pierdolni się w łep z tym co napisałeś to wolnej to wolnej Polsce tak podzielili zeby zbankrutowało przykład ursusa ... wszystko było było warszawie byliśmy po nowego ursusa  to wiem idioto   a stara pseudo milioner starak porozpierdalał zakłady i tak stał się 

Iiiiiii od tamtej pory marka Ursus poszła się walić po raz drugi. I to pod czujnym, gospodarskim okiem PiSu.😂

34 minuty temu, dysydent napisał:

Opozycja obarcza obóz polskiej władzy o tę drożyznę no to ja powiem że opozycja przecenia siłę sprawczą polskich władz

Za to docenia siłę destrukcyjną tych władz. 😂  

Opublikowano

Kurcze... Temat "potęgi" gospodarczej wraca. No i na uja nam ta fabryka ciągników i huty? Na zamknięty rynek? To było przeinwestowanie już w chwili gdy ktoś wpadł na ten pomysł. Chyba, że miał w zamiarze z niedobrym zachodem interesy robić...

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Iiiiiii od tamtej pory marka Ursus poszła się walić po raz drugi. I to pod czujnym, gospodarskim okiem PiSu.😂

Za to docenia siłę destrukcyjną tych władz. 😂  

A te miliardy złotych z PŁ które mają być sprawiedliwie rozdysponowane dla samorządów ?

https://wpolityce.pl/gospodarka/571334-wiceszef-mswia-97-proc-polskich-samorzadow-skorzysta-z-pl

16350605943fe3bcd1e75a3c59a7dbfe9994cf404dcb2c2fca6823f5e583689a8ba510e937.jpg

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał:

Kurcze... Temat "potęgi" gospodarczej wraca. No i na uja nam ta fabryka ciągników i huty? Na zamknięty rynek? To było przeinwestowanie już w chwili gdy ktoś wpadł na ten pomysł. Chyba, że miał w zamiarze z niedobrym zachodem interesy robić...

Ruski ma własne marki samochodów i traktory nie są gorsze od zachodnich i nic tam nie będzie zamykane .

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

był popyt na nich ... były też wersje z wygodną kabiną jakoś niemiały wysokiej popularności ... jakoś rolnikom też nie pasowała licencje viltary a było tam wszystko 

widziałeś jaki jakie teraz ursusy mają ceny ? 

Tiaaa, wszyscy chcieli Ursusy . Cały świat ich pragnął🤣

No jakie Ursusy maja ceny bo nie sledze tego złomu.

Ponawiam pytanie - co ty możesz o tym wiedzieć jak urodziłeś sie w 1987 roku? 

12 minut temu, DTaras napisał:

Ekonomia i logika nie ma tu nic do rzeczy. PIS to 100% emocji i 0% logiki

Fabryki , huty , kopalnie , dymiące kominy zakładów to tęsknota za komuną którą elektorat PIS tak mile wspomina. 

Opublikowano (edytowane)

@Tomasz0611    I  co  kto  miał  racje  w sprawie Marszu  Niepodległości    szczujnia  jak zwykle  ci   bzdur  naopowiadała  :D  :D  :D  

Według informacji Radia RMF FM Konstanty Radziwiłł podpisał wniosek złożony przez stowarzyszenie Marsz Niepodległości. Oznacza to, że 11 listopada Marsz Niepodległości, jako zgromadzenie cykliczne, będzie miało pierwszeństwo przed innymi manifestacjami, nawet, jeśli były one zgłoszone wcześniej.

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/marsz-niepodleglosci-uznany-za-zgromadzenie-cykliczne-decyzja-wojewody/mes2zjc

Chamstwo  lemparcie  będzie  musiało  obejść  się  smakiem  :D  :D  :D  

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
galan99 napisał:

11 minut temu, DTaras napisał:

Ruski ma własne marki samochodów i traktory nie są gorsze od zachodnich i nic tam nie będzie zamykane .

Ty weź się przyjrzyj tym "ruskim" sprzętom ale dobrze...

Opublikowano

A z tym że zarabiają a u nas h*ja ,  zarabia Szkop i taka to radocha bo jaki luksus od Szkopa .

Teraz żeby ten durny zachód tak dokręcił śrubę z ochroną środowiska i zakazem opalania jak to się już ma .

Będzie w tedy ekstra dobrze .

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, galan99 napisał:

A z tym że zarabiają a u nas h*ja ,  zarabia Szkop i taka to radocha bo jaki luksus od Szkopa .

Teraz żeby ten durny zachód tak dokręcił śrubę z ochroną środowiska i zakazem opalania jak to się już ma .

Będzie w tedy ekstra dobrze .

8 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Jaki samochód posiadasz? Pewnie zachodni

Więc o czym tu dyskutujesz

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano (edytowane)

kirowiec ze 4 czy z 5 lat temu przejął kanadyjskiego producenta wielkich traktorów werstwalie  czy jakoś tak i  teraz ma doswiadczeniei i technologie .    a Szymon nie  pracuje na tej marce traktorów ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
44 minuty temu, galan99 napisał:

Tam nawet rzeki płyną pod górę .

5 minut temu, galan99 napisał:

Ty czytałeś resztę artykułu czy tylko tytuł Jak to drugie to @ulman jednak miał rację.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ile wśród wymienionych jest rosyjskich ? Ja widzę tylko Ładę a cała reszta to marki zagraniczne. Znowu sie samozaorałeś.

zle  Widzisz , łada nie jest rosyjska .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ulman napisał:

Ja widzę tylko Ładę

to Fiat był

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v