Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

😅

"Wiceminister rozwoju i technologii Olga Semeniuk została wybrana na przewodniczącą Rady Polskiej Agencji Kosmicznej"

A jakież doświadczenie ma pani Olga?

😅

Czepiasz się. Ma takie same doświadczenie jak Czarnek w energetyce atomowej xD

Opublikowano

to polka w ktorym pokoleniu ??

gdybys oglada studio polska to bys wiedzial ze ona potrafi odleciec w kosmos bez napedu rakietowego 😛, gdy zacznie mowic bzdury to odlatuje w rejony niedostepne dla normalnego czlowieka, lecia dalej od ziemi niz hermaszewski

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

- przeważnie tak jest bo ludzie po skoku są szczęśliwi - to masz do pogadania z żoną w moim mniemaniu.

Zaiste prawda to. Zawsze poprawiało mi to humor. A po pierwszych to mogłem skakać z plandeką od BWP.😂

2 godziny temu, galan99 napisał:

Te zasieki są „praworządne” dlatego, że postawione są przed TSUE, przeciwko polskim  patriotom broniącym pokojowo polskich kopalni.

Kużwa, kopalń broni się polityką, lobbingiem i strategią a nie najazdem na Brukselę. Od tego jest rząd. Ale jak ma się taki rząd to faktycznie pozostaje tylko wycieczka.😂

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

gdybys oglada studio polska to bys wiedzial ze ona potrafi odleciec w kosmos bez napedu rakietowego 😛

Zaiste dobrze prawisz. Znam ci ja tez osiągnięcia oratorskie te Pani, odpał ma niesamowity.🤣

28 minut temu, daron64 napisał:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/olga-semeniuk-z-nowa-posada-zajmie-sie-kosmosem/6s0ths1

"Wiceminister rozwoju i technologii Olga Semeniuk została wybrana na przewodniczącą Rady Polskiej Agencji Kosmicznej"

"Agencja odpowiada ponadto za przygotowanie i implementację Krajowego Programu Kosmicznego. Ma też działać na rzecz rozwoju technik satelitarnych w codziennym życiu, min. w rolnictwie, leśnictwie, transporcie lądowym i morskim, monitoringu środowiska, zarządzaniu kryzysowym czy prognozowaniu pogody."

A to chyba już jakiś polski satelita fruwa w przestworzach skoro tak ambitnie pojechali. Bo jak nie mamy swojego to se o kant d*py mogą to potłuc.

Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/opinie/strzembosz-niemcy-ratuja-cztery-litery-kaczynskiego-komentarz/wq4xr5j. Bu ha ha teraz Niemra koślawa uratuje Polskę 😜

Jeszcze starej kurwy Kasi brakuje

https://youtu.be/z6iPZaOxKp0

Opublikowano

Teraz Europa ma nie lada problem nie tylko Polska ale i Holandia i typ .

Ciekawy artykuł przedstawia problem jaki nastał w Europie a Ruski zyskuje na tym .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/gazowy-armagedon-zamiast-30-tys-zaplace-80-tys/1n51gmy,79cfc278

Druga  sprawa to może inne kraje zaczną  myśleć bo ta Unia utopi gospodarki innych krajów w gównie .

Financial Times: Merkel ostrzega przed "spiralą" w konflikcie Brukseli z Polską .

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

-de heus daje 570

oj joj biedactwo 

4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

afera afera .............. zawsze  oskarżało się prawice ze kolaboruje z Putinem no ale argumenty i dowody skazują na co innego 

3 godziny temu, jacus napisał:

gdybys oglada studio polska to bys wiedzial ze ona potrafi odleciec w kosmos bez napedu rakietowego 😛, gdy zacznie mowic bzdury to odlatuje w rejony niedostepne dla normalnego czlowieka, lecia dalej od ziemi niz hermaszewski

to też Pikuś z tvn gwałceniem krów itp tam to można nazwać gwałcenie intelektu 

onet 😇

Dziś portal Onet.pl, powołując się na rzekome źródła w Straży Granicznej, podał, że odejścia z tej formacji w objętym kryzysem rejonie są kwestią czasu. "Ludzie nie chcą pracować w takich warunkach za marne pieniądze, nawet na stanowiskach kierowniczych" – mówił cytowany przez Onet rozmówca. Okazało się jednak, że to fake news (choć w przypadku Onetu szczęśliwszym określeniem byłoby "gefälschte Nachrichten").

Opublikowano

Ursula von der Leyen nie chce występować przeciwko Polsce. Cimoszewicz: „Łamie prawo”

Włodzimierz Cimoszewicz skrytykował na antenie TVN24 Ursulę von der Leyen. Przewodnicząca Komisji Europejskiej poinformowała, że do czasu wyroku TSUE nie podejmie decyzji o zawieszeniu lub odebraniu funduszy Polsce i Węgrom. 

Opublikowano
46 minut temu, Roman176 napisał:

afera afera .............. zawsze  oskarżało się prawice ze kolaboruje z Putinem no ale argumenty i dowody skazują na co innego 

A co to za prawica się nagle pojawiła w tym kraju.:lol:

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Przewodnicząca Komisji Europejskiej poinformowała, że do czasu wyroku TSUE nie podejmie decyzji o zawieszeniu lub odebraniu funduszy Polsce i Węgrom. 

Oj parę tygodni i wyrok będzie , i Ula wtedy już zawiesi kasę pseudoPrawicy xD 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, witejus napisał:

Przedwczesna twoja uciecha,choć ja wolałbym żeby zawiesiła.

Ale tu trzeba płakać a nie cieszyć się. Ta banda debili z rządu skłóciła nas chyba z całym światem. Jedynie Węgrzy chcą jeszcze jako tako z nami rozmawiać, ale to też różnie bywa, za bardzo na nas się nie oglądają, jak im Unia kasę da pod warunkiem, że Węgrzy nas nie poprą, to Węgry wezmą tą kasę i się na polaczków wypną 4 literami.

Kiedy ostatnio widziałeś Ministra Spraw Zagranicznych w TV ?? Bo ja już go dawno nie widziałem. I w sumie to można skasować jego ministerstwo, bo jest niepotrzebne, bo nikt na światowej arenie nie chce z nami rozmawiać, a jak Andrzejek dostanie 5min audiencji u Bidona to jest święto narodowe, i reportaż dłuższy w TVP niż trwała ta rozmowa ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v