Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

spoko tuska zadłużeniem nie dogonią 

kupowałeś wegiel ? 

17 minut temu, mirro napisał:

Taaaaaa pewnie bo tam było 10 bramek do wyboru z różnymi warunkami. 

oglądałeś super wizjera ?  w środę ... wszyscy wojskowi z lat 90 są mafiosami namaszczeni przez kapłanów  też piłeś wódkę z Błasikiem i arcybiskupa Głódzia ? 

morze tak było mieliśmy najmniejsze dotacje 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
13 minut temu, Roman176 napisał:

Pierwszym krokiem przystąpienia Polski do wspólnoty było podpisanie 16 grudnia 1991 roku Układu Europejskiego ustanawiającego stowarzyszenie pomiędzy Polską a Wspólnotami Europejskimi i ich państwami członkowskimi.

Symboliczną datą jest 8 kwietnia 1994 roku. Wówczas złożono wniosek o członkostwo w UE. W grudniu tego samego roku został on potwierdzony przez wszystkie państwa członkowskie podczas konferencji w Essen.

no i widzisz ile trwało wejście do UE. jednak to nie było takie proste i sporo musiało się u nas zmienić żeby nas przyjęli. Jakby któryś z tych rządów w tym czasie były takie pisiorki jak teraz to mógłbyś pomarzyć o ekspresówkach i autostradach  😂

21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A może na lepszych warunkach by weszli SLD PSL oddali kraj za free .

Na pewno !!. daliby pewnie nam większe dopłaty niż oni sami mają 😂.

Nic nie musieli oddawać bo i tak kupowali u nas przedsiębiorstwa jakie chcieli po upadku komuny a mimo to nie przyjeli nas od razu.

Lepiej im by się wtedy to opłacało a jednak kazali nam czekać

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

oglądałeś super wizjera ?  w środę ... wszyscy wojskowi z lat 90 są mafiosami namaszczeni przez kapłanów  też piłeś wódkę z Błasikiem i arcybiskupa Głódzia ? 

Nie oglądałem. Jakoś tez nie zdarzyło sie żebym z nimi popijał. Ale kiedyś dostałem obrazek od arcybiskupa. To sie chyba nie liczy.:lol:

Opublikowano

no nie było wtedy kryształowego Kamińskiego co by nadzorował inwestycje za 1,5mld bez przetargu 😂

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

To sie chyba nie liczy.:lol:

to nie bo ja też dostałem ....   chyba ze mieliśmy odmówić ? 

2 minuty temu, racyl napisał:

no nie było wtedy kryształowego Kamińskiego co by nadzorował inwestycje za 1,5mld bez przetargu 😂

zgłoś to na policje 

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „JERZY SAWKA: DLACZEGO PIS-OWCY SĄ GORSI OD KOMUCHÓW? DLATEGO, ŻE SĄ BARDZIEJ BEZCZELNI, BARDZIEJ BEZWSTYDNI, BARDZIEJ PAZERNI BARDZIEJ PEWNI SIEBIE. NO I DLATEGO, ŻE FUNDUJĄ NAM ΤΟ SAMO CO KOMUCHY, ALE z WYRACHOWANĄ BEZWZGLĘDNOŚCIĄ NIEUDACZNIKÓW ŻĄDNYCH ZEMSTY ZA SWOJĄ DUPOWATĄ MŁODOŚĆ.”

2 minuty temu, Roman176 napisał:

to nie bo ja też dostałem ....   chyba ze mieliśmy odmówić ? 

zgłoś to na policje 

A to już Banaś się tym nie może zająć ?🤣

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Nie oglądałem. Jakoś tez nie zdarzyło sie żebym z nimi popijał. Ale kiedyś dostałem obrazek od arcybiskupa. To sie chyba nie liczy.:lol:

Ja to nawet list od niego dostałem. Tz podpisany przez niego, z odpowiedzią, że nie zajmie się moją sprawą😜

U Siwca na dywaniku też byłem😂

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

@racyl  widzę ze wylałem ci zimny kubeł wody  i przystopowałeś z tymi obrazkami  ?   stratny jesteś finansowo 

Kubeł ? kto komu 🤣 już przestudiowałeś ile było podatków za platformy w paliwie a ile teraz 🤣

Może być zdjęciem przedstawiającym 5 osób, ludzie stoją, kwiat i tekst „NIEPIS PIS DLA OCZEKUJĄC NA MATIEGO”

Opublikowano
jacus napisał:

a wiesz na ile setek miliardow pis zadluzyl przez 2 lata panstwo ???? puste pieniadze ida do ludzi wiec ci je inwestuja w co sie da i za pare lat bedzie mialo jakas wartosc

Masz dowody czy to tylko Twoja wyobraźnia komu dali bo każdy krzyczał że nic nie dostał 😜

Opublikowano

Też bym coś wkleił tylko nie wiem gdzie szukać.

Lojalki nie podpisałem, nic mi nie przysyłają...🤭

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał:

Też bym coś wkleił tylko nie wiem gdzie szukać.

Lojalki nie podpisałem, nic mi nie przysyłają...🤭

Sokzburaka, prazona cebulka, zależy jakie poglądy reprezentujesz ;) albo po prostu wpisać w google "memy polityczne" i wybrać co ci odpowiada. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

large

wPolityce pl chyba nie wymaga komentarza

Za to social changes..hmm

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kim-jest-prezes-sondazowni-social-changes/ld32h2z.amp

"Grabowski jest również prezesem konserwatywnej Fundacji Mamy i Taty, którą często reprezentował w Telewizji Republika. Krytycy zarzucają jego fundacji walkę z ruchami LGBT, do których organizacja nie jest nastawiona pozytywnie.

Fundacja jest znana zm.in. z realizacji kampanii "Nie zdążyłam zostać mamą", a także kampanii mającej na celu "promocję małżeństwa jako optymalnej formy profilaktyki przestępczości". Zleceniodawcą tego przedsięwzięcia było Ministerstwo Sprawiedliwości, które zapłaciło za to 1,5 mln zł. Szef Social Changes twierdzi, że nie jest to związane z działalnością jego firmy."

"W minionym roku nasza firma zrealizowała 38 sondaży, nie licząc analiz badawczych. Większość z sondaży została zamówiona przez spółkę Fratria"

A co to takiego ta spółka fratria? Hmm

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Fratria_(przedsiębiorstwo)

"Prezesem zarządu spółki jest Romuald Orzeł. Członkami rady nadzorczej są Zuzanna Kosecka i Jan Karnowski. Romuald Orzeł, Zuzanna Kosecka i Magdalena Cybula stanowią trzyosobowy zarząd głównego udziałowca Fratrii, spółki Apella SA (wcześniej Media SKOK Sp. z o.o.) założonej przez SKOK Holding S.à.r.l. z siedzibą w Luksemburgu[4]["

W Wiki jest błąd. Nie Jan Karnowski, a Michał Karnowski

https://www.fratria.pl/o-nas.html

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v