Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

Może docenią firmę z całkowicie polskim kapitałem i robienie z siebie wariata konieczne nie będzie?:lol:

Tak tak jak zobaczą te niemieckie fendt y to od razu pojmą, że z Tuskiem trzymasz he he.

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 9.10.2021 o 10:39, agromatik napisał:

Żart się Tobie wyostrzył!?

hehe Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Sprzedam Bojler”

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Chyba napełniamy portfele rodzinki i kolegów pozatrudnianych w państwowych spółkach xD

poprzedniej władzy było gorzej znacznie gorzej 

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jakość, jakość i jeszcze raz jakość ... Stary pług Huard, ponad 30 lat, i ani jednego pęknięcia nie ma, co nie można powiedzieć o Agromaszach itp.

a 30 lat temu były pługi z agromasz ? a akpila miałeś ?

Opublikowano
4 godziny temu, mikad napisał:

To anżej jest niżej niż taśma?

jak taśma z z jarosławem to prawie jak relikwie 😂

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Tu jest moje miejsce tu jest mój świat zdjęcie to potwierdza jestem tego wart WŁADCA NA TRONIE Tomjac”

Opublikowano
mirro napisał:

Tak se myślę że jak już PiS daje kasę na te przechowywanie płodów rolnych, to ja chętnie bym przytulił jakieś skromne milion Euro na takie cuś. 

Faktycznie - skromnie. Przy cenie ziemi i przewidywanych problemach i konieczności wykonania dojazdu będzie mało..

A Fendty to by trzeba zamienić na dżondiry. Może gdyby przemalował felgi i nakleił Jelenia to spece się nie połapią.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Byś się zdziwił tubo propagandowa  Chcesz, to jutro się spotykamy przed wybranym przez Ciebie salonem i wyjeżdżam do Ciebie nową BMK-ą  Tylko przynieś ten swój pistolet na spotkanie, bo bardzo bym chciał go obejrzeć    Zresztą w gospodarstwie co roku prawie coś tam się kupuje, ciągnik podałem tylko jako przykład.

No właśnie chyba nie. Ale jak dziś zamówisz to kole stycznia możecie napić się herbaty...

mirro napisał:

Oj skromnie , bo ja tylko na rozbudowę bym chciał. 😂

No tak przypuszczałem. Przewiduję obciążenie umową jak kredytem to proponuję skoczyć w nową spółkę i lokalizację. Ltd. nie bardzo a GmbH słabo poważane. S. r. o. chyba najlepiej wyjdzie choć w GmbH byłyby jeszcze jakieś profity...

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym niebo, trawa i tekst „Po Bierucie pozostał Plac Centralny w Nowej Hucie Po Gierku pozostała Centralna Magistrala Kolejowa Po Kaczyńskim pozostanie Centralny Port Lotniczy”

Przed chwilą, krilan06 napisał:

Nie, no kuźwa zaraz wyjdę z siebie, weźcie zobaczcie jakich rolników pokazały Wiadomości, średnia wieku 65-70lat, i wszyscy wypowiadali się jak to jest super a będzie jeszcze lepiej

właśnie oglądam. dla takich co oni pokazali to wystarczy byle 13-tka i już przestają myśleć bo wpadła darmowa kasa 😁

Opublikowano
mirro napisał:

Ja se zbuduję, mogą mi oddać po zakończeniu inwestycji. Nawet tabliczkę powieszę że to dzięki wsparciu. 😂

uuuu Patriotycznie... To jest tak. Świnoujście buduje tunel za środki własne i UE. Środków własnych przybyło przez terminal LNG. Realia są takie, że jak przyjdzie do rozliczania to Rząd jasno powie kto te podatki płaci... Unikałbym zatem takiego terminala LNG na prywatnej własności. A spółka? Zawsze można założyć następną. Noam obawy co do jakości wsparcia po prostu...

Opublikowano
16 minut temu, krilan06 napisał:

Nie, no kuźwa zaraz wyjdę z siebie, weźcie zobaczcie jakich rolników pokazały Wiadomości, średnia wieku 65-70lat, i wszyscy wypowiadali się jak to jest super a będzie jeszcze lepiej

Daj spokój, kabaret 

Opublikowano
mirro napisał:

@DTaras No cóż i tak trzeba będzie budować, bo na dziś brakuje 1500 ton składu. Jak by coś wpadło ekstra, to dobrze, a jak nie , to niech  sp***rzają na drzewo banany prostować.

Przed hockami ze stalą, niewiem, kilka lat będzie żeśmy ze dwa zdania wymienili i pisałeś, że będziesz stawiał. Myślałem że już masz...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v