Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Bo Ogarek światłość niesie🤭

Kur🤬 Sławek aż żem się 🍺 zachłysnął😢

Opublikowano
Dnia 2.10.2021 o 15:21, Ulman napisał:

O to, to! Jak pracownik zaczyna rzadzić pracodawcą to mamy patologię jaką tworzą lewackie związki zawodowe. Jak się nie podoba to noga - d*pa - brama.

Za Tuska było znacznie gorzej!!! Nie mogę patrzeć na to co wypisujesz.

Opublikowano
19 minut temu, racyl napisał:

Znaczek bez ograniczeń wiekowych według tvpis wiadomości TVP

Normalnie to ban za takie fotki, ale skoro po dobranocce takie dają to chyba mozna.... 

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Da radę i z sondą spuscić, nie do wykrycia panie tylko trochę pomyśleć 😉

ta , i przy tankowaniu w baniuszke jeszcze uleje ? kolega jezdził na tirach to  ile zatankował i nagły ubytek był do odczytania 

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Normalnie to ban za takie fotki, ale skoro po dobranocce takie dają to chyba mozna.... 

Bana 🤨 tu raczej wpier🤬 się należy ale tym z kurwizji że puszczają w mediach publicznych takie cóś. 😡

Opublikowano

Za zdjęcia weterynarza,?

Czy za zdjęcia tańca piżama party męża z żoną?🤭

Opublikowano

Sędzia 50 zł za***rdolił biednemu kierowcy płacącemu za paliwo...🤭🤭🤭

Ale nic do ciebie, tylko pokazuję że zarobki nic do rzeczy nie mają 😉

Opublikowano
47 minut temu, jarecki napisał:

ta , i przy tankowaniu w baniuszke jeszcze uleje ? kolega jezdził na tirach to  ile zatankował i nagły ubytek był do odczytania 

Na trasie 15km Piatkę z busa idzie upuścić i nikt się nie połapie. 

27 minut temu, przemek28_28 napisał:

No, jebne 2-3 litry🤣 k**wa ludzie stracę robote za 6000 dla 15 złotych🤣

5 codziennie x tyle dni co pracujesz i się uzbiera miarka 🤔 kumpel chciał dom stawiać to do firmy budowlanej poszedł pracować. Zapłacił finalnie tylko za beton i dach. Resztę "przyoszczędził"

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Na trasie 15km Piatkę z busa idzie upuścić i nikt się nie połapie. 

5 codziennie x tyle dni co pracujesz i się uzbiera miarka 🤔 kumpel chciał dom stawiać to do firmy budowlanej poszedł pracować. Zapłacił finalnie tylko za beton i dach. Resztę "przyoszczędził"

j**niety czy chory? Na zbiorniku 50 litrow , codziennie ,,oszczędzę” 5 litrow? Trasy miedzy 200-300km? Osobówka?🤣🤣🤣🤣🤣

jebnieyy 

image.png

Opublikowano

Hmmmmm, mój bezpośredni przełożony , flotowiec, Dzial kontrolingu????

maja swoje tabelki i ma ,,byc” zielona trawa, inny kolor nie nest akceptowalny 

W rząd nie jestem zapatrzony ale dla teraz jak piszesz 25 złotych warto tracić fajna prace????

Opublikowano

Ta, jak Ci kierowcy za PRL co za minimalne zużycie paliwa dostawali premie to 16l jelcze im paliły. A że kupowali paliwo kradzione żeby tu im norma wyszła to swoją drogą. Ja tylko napisałem że "się da", a co Ty robisz i będziesz robił to już nie mój interes 

Opublikowano

"Dyrektor wykonawczy Leggeri dokonał przeglądu operacji prowadzonych przez polską Straż Graniczną i był pod wrażeniem środków zastosowanych w celu ochrony granicy" - czytamy w komunikacie, opublikowanym na stronie Frontexu po poniedziałkowej wizycie szefa tej agencji na polsko-białoruskiej granicy.

"Polska również aktywnie udziela pomocy innym krajom znajdującym się pod presją migracyjną. Między innymi wspomogła niezbędnym sprzętem i funkcjonariuszami operację Frontexu na Litwie, by również przeciwdziałać tamtejszym hybrydowym działaniom Białorusi" - przekazano dalej w komunikacie Frontexu.

Opublikowano

W żaden sposób nie czepiam się tego jak tam jest prowadzona cała ta akcja, ale co do takich wizytacji, to ja bym zbytnio się nie podniecał tym tak. Pamiętam akcje jak miała być wizyta jakiegoś oficjela, to z sąsiednich placówek zepsute quady na lawecie przywozili, żeby tylko ładnie wyglądały na placu.

Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

"Dyrektor wykonawczy Leggeri dokonał przeglądu operacji prowadzonych przez polską Straż Graniczną i był pod wrażeniem środków zastosowanych w celu ochrony granicy" - czytamy w komunikacie, opublikowanym na stronie Frontexu

A szczególnie spodobała mu się idea wywożenia dzieci do lasu. Był pełen zrozumienia, bo jest fanem bajki Jaś i Małgosia. Jak se dzieci pójdą do lasu to se domek z piernika znajdą.😂

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, hubertuss napisał:

Co do nawozów to napisałem wyraźnie pis zrówna koszty produkcji z Niemocami a miał zrównać dopłaty. Sam podałeś dowód. Nawozy z twego linku kosztują praktycznie to co w PL. Więc znowu obeszło się bez tvn u.

Rekordowo drogi  nawóz  w niemczech  to  też  wina  PiSu  Czy  Merkel  odpowiesz  w końcu  na moje pytanie  ???

11 godzin temu, hubertuss napisał:

Nic mi nikt nie wmawia. Zobacz sobie po ile była wtedy ropa naftowa po ile jest teraz. DO tego nie trzeba ani tvn u ani szczujni. Dzisiaj 82 usd wtedy sięgała 120 - 130. Masz 1/3 mniej. Jest z czego schodzić z marży?

Porównaj  sobie  jeszcze  cene  dolara  z 2012  a  z 2021  roku  :D  :D  :D    bo sama cena  baryłki  to  nic  jak  dolar  poszedł  w górę   o  prawie 1zł

244463129_1076439589792470_3021224972255

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

I kto Cie z tych 5 litrów rozliczy, Ty za bardzo w rząd chyba zapatrzony? Cała stacje paliw odrazu byś chciał ukraść? 😂

no , nie ktorzy  tak próbują tylko ciągnięcie za dystrybutor nie przynosi pożądanego efektu 😁

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

A szczególnie spodobała mu się idea wywożenia dzieci do lasu. Był pełen zrozumienia, bo jest fanem bajki Jaś i Małgosia. Jak se dzieci pójdą do lasu to se domek z piernika znajdą.😂

Uważaj  żeby  ciebie  nie  wywieźli  i  będziesz  musiał  wracać  do  swoje  wschodniego  pryncypała ciemnym lasem   :D  :D  

244355920_123868853333224_46018663583910

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
mirro napisał:

Akurat jak był to idei nie wcielano to się nie wypowiedział a był zapewne z powodu szumu. Druga strona medalu jest taka, że od niedawna te dzieci zostały: "przekazane stronie Białoruskiej" co oczywiście oznacza że strona Białoruska do lasu ich absolutnie nie wywaliła a poza tym Denwer pokazał, że dzieci mają kurtki... i długie włosy a zwierzyny leśnej z długimi włosami przecież te parę stopni nie bierze więc wszystko jest w porządku. "...We wszystkich działaniach dotyczących dzieci, podejmowanych przez publiczne lub prywatne instytucje opieki społecznej, sądy, władze administracyjne lub ciała ustawodawcze, sprawą nadrzędną będzie najlepsze zabezpieczenie interesów dziecka. (...)" Denver - odnajdź sobie to i przeczytaj preambułę łosiu.

Denwer napisał:

cena  baryłki  to  nic  jak  dolar  poszedł  w górę   o  prawie 1zł

A ta cała polityka monetarna - to kto tym się zajmuje?

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

"Dyrektor wykonawczy Leggeri dokonał przeglądu operacji prowadzonych przez polską Straż Graniczną i był pod wrażeniem środków zastosowanych w celu ochrony granicy" - czytamy w komunikacie, opublikowanym na stronie Frontexu po poniedziałkowej wizycie szefa tej agencji na polsko-białoruskiej granicy.

"Polska również aktywnie udziela pomocy innym krajom znajdującym się pod presją migracyjną. Między innymi wspomogła niezbędnym sprzętem i funkcjonariuszami operację Frontexu na Litwie, by również przeciwdziałać tamtejszym hybrydowym działaniom Białorusi" - przekazano dalej w komunikacie Frontexu.

Typowe dla zakompleksionych Pisowskich mas. Wystarczy połechtać pochlebstwem i już pełen orgazm. Trump to miał opracowane do perfekcji i robił z nimi co chciał. 

Zastanawia mnie tylko czemu jest mowa o "hybrydowych działaniach" a nie o ataku na Polskę zdradzieckiego reżimu lub wręcz "wojnie hybrydowej" z podstępnym agresorem. Facet jest chyba niedoinformowany🤣

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Porównaj  sobie  jeszcze  cene  dolara  z 2012  a  z 2021  roku  :D  :D  :D    bo sama cena  baryłki  to  nic  jak  dolar  poszedł  w górę   o  prawie 1zł

A że się spytam, kto osłabił tak złotówkę wobec dolara ?? Za PO Średnia była około 3,10-3,20 a za PIS-u średni kurs dolara 3,75-3,80 ?? Jakoś Glapiński popierany przez PiS nie potrafi tego naprawić ?? A podobno nasza gospodarka taka silna, takie rezerwy z złota, to się powinna złotówka umacniać wobec dolara a nie słabnąć ?

I teraz nie chce mi się liczyć, ale gdyby tak przeliczyć np pensję minimalną w 2012 na dolary i pensję minimalną w 2019 na dolary, to można dojść do wniosku, że za PiS-u wcale nie zarabiamy dużo więcej xD 

minimalna 2012 = 1500/3,2 = 469 dolarów

minimalna 2019 = 2250/3,8 = 592 dolary

I już tak kolorowo to nie wygląda ;) W złotówce wzrost niby o 50% ale w dolarze już tylko o niecałe 26%.

Średni kurs dolara za PO to około 3zł, za PIS-u 3,60-3,70, z tego rodzi się pytanie, kiedy nasza gospodarka była silniejsza wobec amerykańskiej, wtedy czy teraz ? 

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v