Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dysydent napisał:

a rzeczywiście - o "hujaweju" zapomniałem

tylko po co miliardowej nacji potrzebny spis tak mało ludnej - z ich punktu widzenia - wioski? i to na wymarciu

@witejus otóż nie cytat bo jeśli ktoś nawet to nie natrafiłem
to bardziej najbardziej oczywisty wniosek i wielu nań wpadnie niezależnie

dla tego to działa i ma się coraz lepiej
to tzn państwo a gdy dochodzi do sytuacji gdy interes jednostki jest podrzędny interesowi ogółu to już wtedy mamy cytat ale z deklaracji ideowej partii która się NSDAP nazywała

Proszę Cię. Codziennie ataków na terminale jest miliony z czego nasze dzieciaki prowokują na służbowych komputerach pewnie w tysiącach i to we własnym kraju. Sama baza umożliwiająca zasymulowanie struktury już jest przydatna bo przecież takie informacje tam idą a nie tylko odpowiedzi na jakieś bzdetne pytania czy PESEL.

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

I powiadomić księdza oraz rade parafialną.:lol:

Ci już pierwszej nocy wiedzą. Oni jak Mosad🤭

Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, dysydent napisał:

gdy o wiele precyzyjniejsze i łatwiej weryfikowalne dane mają niejako online i w czasie rzeczywistym

Bo jak nie masz konta na Facebooku, to istniejesz, albo już nie żyjesz a tacy jeszcze sie trafiają i to przez nich jest ten spis.

Sory...

mirro napisał:

7 minut temu, dysydent napisał:

makiety zwykle z dykty się robi państw też i na makietach się kończy

Akurat nasze Państwo kończy się na prezentacjach w PowerPoincie.

Dykty już zabrakło? Wypili?

Agrest napisał:

Ale są teczki na ciebie🤣

O mnie nikt nie wie😆😆😆

Na mnie też są. I co z tego? Wszystkiego tam nima...

Opublikowano

Resztę z podsłuchu i śledzenia Twojej aktywności w necie się dowiedzą🤣

Opublikowano
Agrest napisał:

O na piasku można by nieźle zarobić, tylko przewieźć go  do Szwecji i Norwegii🤣

Nie bój nie bój. W pięknym polskim mieście Breslau będą budować wieżowce - zobaczysz skąd piasek. Nomen omen na pustyni, dysydencie, brak jest piasku - kruszywa. Ten pył się do niczego nie nadaje a jak rozporek uchylisz na wietrze powoduje trudnogojące się rany.

Agrest napisał:

Resztę z podsłuchu i śledzenia Twojej aktywności w necie się dowiedzą🤣

Niech szukają zawsze to ciekawiej w życiu się robi.

Opublikowano
mirro napisał:

To jest hit.Ale że doszli do Kinga? Ciekawe czy całego 'Wiedźmina" przerobili?  

"Dodatkowo, Instytut Wymiaru Sprawiedliwości miał otrzymać 2,5 mln zł dotacji na badanie prześladowań chrześcijan w Polsce

- Kontrolerzy NIK powiedzieli, że monitorowano sposób ukazywania chrześcijan w: "Gazecie Wyborczej", "Newsweeku" i na portalu Onet. Analizowano też memy i utwory Andrzeja Sapkowskiego, Stephena Kinga i Dana Browna - tłumaczył Gibuła".

Znaczy płacili komuś za oglądanie filmików na necie, tiktoka oraz podsyłanie memów Denwerowi?

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Jak mam swoje nigdy nie było Pana ale 90 % ziem to Pańskie i tak samo u ciebie nie mów że nie .

nasz klucz byl krolewski od czasow zygmunta starego, na panstwowy zawsze bylo lepiej, najgorzej na koscielnym. gdy panska polska upadla dostalismy czesc ziemi na wlasnosc, za reszte trzeba bylo placic czynsz a po latach wykupic.

4 godziny temu, Agrest napisał:

Austriacy i Węgrzy Jacusia spuszczą na kłodzie Wisłą do Gdańska. 🤣

moi pradziadowe rzeczywisce splywali do gdanska ze zbozem,drewnem i weglem, dziadek  z weglem tylko do sandomierza bo dalej sie nie dalo , teraz to jedynie po powodzi by sie dalo splynac galarem

Opublikowano

Małą łupinką jeszcze się da. Tylko czy 2 metrowe sumy nie zaatakują potencjalnego pokarmu.🤣

Opublikowano

da sie kajakiem -co roku jacys zapalency plyna, raz nawet slynny podroznik kaminski plynal. ode mnie jest prawie rowne 1000 km do ujscia, chyba 2 km wiecej.

kanalem jeszcze cos czasami plywa,ale wisla to nie ma najmniejszej szansy.

Opublikowano
5 godzin temu, pafnucy napisał:

a czy teraz ta ziemia to nasza? nawet gówna wywieźć nie można po za terminem które ustala jakaś instytucja która jest hen, hen....

Nie składaj o dopłaty i możesz wozić kiedy chcesz 

Opublikowano
jarecki napisał:

brawo kibice legi to korona w barwach klubu i wczorajszy mecz 

I tam takie żarciki to ja rozumiem..

tylko głosu niema.

A się rozpływają nad naszym Prezydentem. Walnął paroma sloganami i widzowie dostali orgazmu... Ale gdy przyjrzeć się środowisku, w którym był raczył się pokazać i kogo to tak podjarało to może się okazać, że prawdziwy komunista to amerykański konserwatysta. Wiadomo, że przeginam. No ale...

Opublikowano (edytowane)

a takie?
https://wydarzenia.interia.pl/swiat/news-usa-testy-dna-lub-badanie-lekarskie-biskup-pisze-o-konieczno,nId,5551101

"Biskup zaznaczył, że amerykański episkopat został poinformowany o przypadku, kiedy kobieta, która podawała się za mężczyznę, została przyjęta do seminarium lub do domu formacyjnego instytutu życia konsekrowanego USCCB."

zwłaszcza że na boku artykułu umieszczono link ten
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-pedofilia-w-kosciele/aktualnosci/news-pedofilia-w-kosciele-hanna-suchocka-zapowiada-zmiany-w-watyk,nId,5498275

niby niewinna ale wymowna gra skojarzeń gdzie homoseksualizm w jednopłciowych strukturach  kościoła jest statystycznie wyższy niż po za.
badania na DNA żeby "czystość dewiacji" zachować?  no to pójdźcie dalej - do zakonów żeńskich też :P

a tak porównując do np komisji lekarskiej przedpoborowej do armii to po co aż DNA?  lekarz wojskowy z patyczkiem wystarczał :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Stan wyjątkowy na granicy z Białorusią. Tym razem do dramacie migrantów piszą kurdyjskie media

"Jedzą liście, zaraz umrą". Kurdyjskie media działają lepiej niż minister Kamiński i nasz MSZ

Licząca 32 osoby grupa Kurdów z Iraku, w tym czwórka dzieci, utknęła na polsko-białoruskiej granicy. Z głodu jedzą liście, piją wodę z kałuży, nie mogą wejść na polską stronę, ani cofnąć się na Białoruś. O dramacie swoich rodaków pierwszy raz piszą kurdyjskie media. To takie relacje mogą pokrzyżować szyki Aleksandrowi Łukaszence.

https://wiadomosci.wp.pl/jedza-liscie-zaraz-umra-kurdyjskie-media-dzialaja-lepiej-niz-minister-kaminski-i-nasz-msz-6688814261844608a

Opublikowano (edytowane)

można chyba już wnioskować że Europa się radykalizuje bo jeszcze kilka lat temu bardziej prawdopodobne były by gesty rodzaju propozycji np z Niemiec czy chociażby środowisk imigranckich francuskich na zabranie owych koczowników granicznych do jakichś ośrodków gdy obecnie... nikt nic?

a jeśli chodzi to akcję informacyjną dlaczego Polska takowej nie prowadzi w krajach skąd imigranci pochodzą to po pierwsze - ile tych krajów i czy tylko region Azji Mniejszej? a po drugie - po co? wystarczyło poczekać na np taki artykuł jak ten opisany w linku. Same te kraje, społeczności zaczynają takową akcję informacyjną wdrażać z punktu widzenia Polski bezkosztowo jak i wizerunkowo bo jak wygląda informacja dla obywateli jednego kraju od drugiego że ten drugi sobie nie życzy...?

Głównym zadaniem propagandowym dla Polski jest umiejętnie zwalić odpowiedzialność na Białoruś za los ludzi którzy przecież zostali na
Białoruś jakoś wpuszczeni no i tutaj rzeczywiście jakiś Salomon dyplomacji był by potrzebny tylko pokażcie mi takiego wśród polskich kacyków

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Po to jest ten stan wyjątkowy żeby takich rzeczy nie pokazywały media a relację z granicy przekazywał Błaszczak z Kamińskim w formie obrazków posklejanych ze starych filmików i fotek 😂.

Po tych rewelacjach przez nich przygotowanych w tym tygodniu to już nikt nie ma wątpliwości że Kamiński został kiedyś słusznie skazany

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, racyl napisał:

że Kamiński został kiedyś słusznie skazany

a i zonk! bo powiedzą że przecież nie był nigdy skazany bo jakim wyrokiem? o jakiej sygnaturze? wszak Duda nie dopuścił do zakończenia nawet postępowania dowodowego w/g wielu nadużywając władzy prezydenckiej na którą udało się PiSowi Go jako bardziej figuranta wcisnąć m.in i po to.
Jeśli kto nie rozumie definicji "klika" to właśnie szkolny przykład jak się taką montuje i z jej zalet korzysta.
a stan wyjątkowy? mogą wprost zapytać tytułem filmu Barei - "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?" a znamienne kto a bardziej co te słowa pod koniec tego filmu wypowiada.

Polityka.
Tfu! mało co tak śmierdzi jak świński gnój.

A. i jeszcze tam wcześniej pisali że go w pole wywieźć i przyorać nie można. no to ... a w pi..du z tym wszystkim bo mi dwuznacznych epitetów zaczyna brakować to sam wezmę i sam idę w to pole bo wreszcie pogoda no i tam gnojem nie śmierdzi bo zakazali:P
na ra :)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v