Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jarecki napisał:

które wykroczenie wedłg Ciebie w nowym kodeksie jest zbyt surowo karane

kara 1 do 30 kilo złotych za brak przeglądu. Samo posiadanie tegoż nie determinuje stanu technicznego w danej chwili.

Opublikowano

Czy wyznawcy PIS wiedzą czemu KRRiT zmiękła rura i dali koncesję zdradzieckiemu TVNowi? Za miesiąc się okaże ze z lex TVN też nic nie wyszło bo pogrozili palcem a nasza  odważna i suwerenna władza skuli ogon i schowa się w budzie.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Czy wyznawcy PIS wiedzą czemu KRRiT zmiękła rura i dali koncesję zdradzieckiemu TVNowi?

Rura im nie zmiękła, tylko odpowiednio dużo razy realizowali reasumpcję głosowania. Aż wynik był pasujący do sytuacji na obecną chwilę:lol:

No i nikt ich nie naciskał.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, agromatik napisał:

Jak się podobają fotki z przyjęcia urodzinowego Mazurka? https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/impreza-u-mazurka-to-ci-poslowie-byli-na-urodzinach-zamiast-w-pracy/dkzhc5m  Te ślicznie zadowolone mordki prawych i sprawiedliwych wespół w zespół z komuszkami i totalnymi opozycjonistami. Coś pięknego, serce rośnie widząc zgodę przy korycie i kielichu. 

HMM  to jest ciekawe , Myslisz żę stukneli się z szumowskim kielonkami ?                                      https://www.tvp.info/56010436/wielka-brytania-bp-zamyka-niektore-stacje-benzynowe-wszystko-przez-niedobor-kierowcow          polska jest krajem w europie z najwięszą liczbą brakujących kierowców ponad 100 tys kierowców brakuje 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Wywód o  niecenie chleba możecie sobie darować, chociaż sugestia kto jest winien drogiej żywności jest wyraźna. 

43 minuty temu, jarecki napisał:

HMM  to jest ciekawe , Myslisz żę stukneli się z szumowskim kielonkami ?                                     

Przecież szumek w nagrodę dostał z Cieszyńskim  lepiej płatne stanowiska niż ministerialne.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Czy wyznawcy PIS wiedzą czemu KRRiT zmiękła rura i dali koncesję zdradzieckiemu TVNowi? Za miesiąc się okaże ze z lex TVN też nic nie wyszło bo pogrozili palcem a nasza  odważna i suwerenna władza skuli ogon i schowa się w budzie.

Bo i tak im nic j uz nie zrobią sprawie nadawania, bo już maja przyznana holenderska koncesje....

Bo żeby móc tvn dalej gnębić to dali już im koncesje.... 

Opublikowano
16 godzin temu, agromatik napisał:

Jak się podobają fotki z przyjęcia urodzinowego Mazurka? https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/impreza-u-mazurka-to-ci-poslowie-byli-na-urodzinach-zamiast-w-pracy/dkzhc5m  Te ślicznie zadowolone mordki prawych i sprawiedliwych wespół w zespół z komuszkami i totalnymi opozycjonistami. Coś pięknego, serce rośnie widząc zgodę przy korycie i kielichu. 

Tym sposobem Pan redsktor poniósł zdecydowanie swoją wiarygodność... niech żyją wolne, niezależne, nie polskie media...niech żyją...

jednocześnie fakt pokazał swoją wiarygodność 

zapraszam kilkunastu polityków. Ich tam było z 10 proc. wszystkich gości. "Fakt" pokazał tylko ich, więc niech będzie, że to afera z politykami. Czy ja ze wszystkimi politykami jestem na "ty"? Oczywiście, że nie jestem. Ale z niektórymi jestem, bo Warszawa to małe miasto.

Szymona Hołownię. Przez lata go znam, jest dziennikarzem. Nie jakoś, żebyśmy się super przyjaźnili, ale znamy się. I nagle ten Szymon Hołownia postanowił zostać prezydentem. A gdyby mu się udało? Mam udawać, że nie znam tego człowieka? - podkreślał.

A Budka miał takiego pecha że wtedy udzielał wywiadu, w którym powiedział że z Siemoniakiem i Neumannem właśnie przygotowują interpelacje poselską w sprawie wyborów kopertowych!! Bo to było w zeszłą środę wieczorem... jak odbywało się posiedzenie Sejmu i Banaś przemawiał do pustej sali....!!!!

coś dla @Ulman  niezależne 

Teatrum dla gawiedzi. A wy owieczki dalej wsłuchujcie się w te bajki z mchu i paproci

a tak prop ciekawe czy ktoś załapie 

https://www.rp.pl/biznes/art592961-czech-ktory-umie-zarobic-na-weglu

Opublikowano

A ty znowu chlejesz po nocy i belkoczesz coś bez sensu.. Tak jak zawsze pisałem to jedna i ta sama swolocz która razem wódkę piję gdy lud nie widzi. 

Twierdzisz że media nie są niezależne bo PIS razem z PO imprezowało? W takim razie od kogo są zależne? Pochwal się co wymyśliłeś w swojej alkoholowej jaźni 

Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

Twierdzisz że media nie są niezależne bo PIS razem z PO imprezowało?

media są zalęzne od biznesu a biznes od polityki .  kika firm zrezygnowało z wykupu reklam w TVP  w związku z ich zaangażowaniem w ruchy lgbt a to są już grube mln . zł więc gdyby nie dofinansowanie czy z abonamentu czy z dofinansowanie rzadowe stacja popada w długi ma brak kasy na programy czy filmy przez co spada oglądalność spada oglądalność spadają wpływy z reklam itd .

Opublikowano

@Ulman - przecież od Sorosa... A teraz od Kretinskyego bo on Niemców wykupuje a Niemiec to wróg najgorszy i przejął wszystko w Polsce za bezcen. Wyjaśniłem?

Jarecki - to są przedsiębiorstwa nastawione na zysk. Łańcuch, który podałeś to jedna z działalności. Niezależność nie objawia się zejściem do YouTube'a..

Opublikowano (edytowane)

i co raz wiecej ciekawych programów jest dostepnych tylko  w necie czy  telewizjach płatnych typu player   , netflix  .                   Jakoś tak sobie odbieram teraz te niemcy jak by się staczaly a to dla polski nie najlepiej , gdzieś się pogubiły lub za bardzo skoncentrowały na zielonym ładzie , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał:

i co raz wiecej ciekawych programów jest dostepnych tylko  w necie czy  telewizjach płatnych typu player   , netflix  .  

No i bardzo dobrze, po co płacić za tą polityczną papkę, taki netflix itp to wygoda, oglądasz co chcesz, kiedy chcesz, bez reklam, bez politycznej papki kładzionej ludziom do mózgu, i co najważniejsze, nie ma przymusu kupowania np takiego netflixa bo masz telewizor w domu xD chcę to sobie wykupuję, nie chcę to przestaję.

Wolę wykupić usługę na 2-3 takich platformach niż płacić na propagandę serwowaną w TVP xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Może tak, może nie, nie wiem, ale wiem, że nikt nie zmusza mnie do wykupywania usługi i oglądania. Jak mi nie odpowiada to nie płacę dalej xD Oglądam to co chcę i kiedy chcę, a nie tak jak wybierze sobie Kurski/Miszczak/Solorz i jego ekipa.

I najważniejsze, nie chcę to nie płacę, w przeciwieństwie do abonamentu RTV, gdzie wystarczy, że telewizor stoi, nawet jeśli jest nieużywany to płacić trzeba.

A tych platform streamingowych jest tyle, że każdy może dobrać sobie film/program odpowiednio do swoich poglądów i upodobań.

Jak dogadasz się we 4 znajomych, to koszt Netflixa to 15zł/miesiąc, jakość 4K i HDR(niespotykane w telewizji naziemnej), i najważniejsze, rezygnujesz kiedy chcesz, nie ma żadnego abonamentu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, jarecki napisał:

i co raz wiecej ciekawych programów jest dostepnych tylko  w necie czy  telewizjach płatnych typu player   , netflix  .  

No i bardzo dobrze, po co płacić za tą polityczną papkę, taki netflix itp to wygoda, oglądasz co chcesz, kiedy chcesz, bez reklam, bez politycznej papki kładzionej ludziom do mózgu, i co najważniejsze, nie ma przymusu kupowania np takiego netflixa bo masz telewizor w domu xD chcę to sobie wykupuję, nie chcę to przestaję.

Wolę wykupić usługę na 2-3 takich platformach niż płacić na propagandę serwowaną w TVP xD 

Jak masz telewizor w domu to musisz abonament płacić. Ten co ma komputer i bardzo drogi monitor będzie miał opłatę reprodukcyjną...

Mnie HDR wk**wia. To nie jest obraz - to jakaś pieprzona wirtualna rzeczywistość. Obraz ma być kryształ!

Opublikowano

oglądnąć se musze jakiś luzny wywiad z nim .

coś ostatnio Mirro rzadko pisze , możę powołanie z rezerwy dostał ? w tygodniu był spory przerzut wojsk na wschód wschodnią obwodnićą warszawy  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v