Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Jak  cie  nie  stać  na mandaty   to  będziesz  musiał  jeździć  przepisowo  i  żadnego  mandatu  nie  zapłacisz 

Nie każdego będzie stać, tylko ruskich trolli wklejających durne memy xD 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie każdego będzie stać, tylko ruskich trolli wklejających durne memy xD 

Złodziei  na pewno  będzie   stać   :P  

2 minuty temu, pafnucy napisał:

Denwer, naprawdę nigdy nie przekraczasz prędkości?

A co  to ma do  rzeczy  ???  Prawo  jazdy  mi zabrali  nawet  za  przekroczenie  prędkości  w terenie  zabudowanym.  Jakoś  się  tym nie  przejmuje    wolałbym  zapłacić   10 tyś  mandatu  jak tracić  prawko   

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

3 razy taki mandat raczej byś nie chciał tak płacić

Jak nie chcesz płacić  to  wystarczy  przestrzegać  przepisów  tylko  tyle   

Opublikowano

ale ja nie chcę przestrzegać, ani aż tyle płacić. wolał bym odpracować np.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Denwer napisał:

Jak nie chcesz płacić  to  wystarczy  przestrzegać  przepisów  tylko  tyle   

32 minuty temu, Denwer napisał:

A co  to ma do  rzeczy  ???  Prawo  jazdy  mi zabrali  nawet  za  przekroczenie  prędkości  w terenie  zabudowanym.  Jakoś  się  tym nie  przejmuje    wolałbym  zapłacić   10 tyś  mandatu  jak tracić  prawko   

Jak ty taki mądry jesteś to czemu ci prawko zabrali? 🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

tak sobie przeczytalem ile za jakie wykroczenie i w sumie nie tak zle ,  jak ktoś ma wątpliwosci to niech napisze  które wykroczenie jest według niego zbyt wysoko karane , ja w sumie tylko do przekroczenia predkosci o 30 km i mandat 1,5  tys zł . ale w zasadzie jazda 80-90 km w terenie zabudowanym to jest norma wiec mandat zasadny choć nie wyobrażam sobie jechać przez wioske długą kilka km .50 na godzine.

Opublikowano

Na długości 2km 4 zabudowania. I wpieprzony teren zbudowany.  I oczywiście chłopcy radarowcy korzystają z tego.

Przy takim systemie to zrobić teren zbudowany w całym kraju😤😤😤

Opublikowano

Mam tego swiadomość pełną że łamiąc prawo moge zapłacić . Nikt na siłe nie zabiera mi pieniedzy .            Agrest ale tam jednak ktoś mieszka , a to nie policja ustala tylko zażądzca drogi odkąd i dokąd jest teren zamieszkały  i widocznie były ku temu przesłanki .

10 minut temu, Ulman napisał:

Czemu chcesz mieć mniej pieniędzy?

które wykroczenie wedłg Ciebie w nowym kodeksie jest zbyt surowo karane 

Opublikowano

Chyba akurat policjant, bo zbiegło się z osiedleniem tegoż🤣

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

które wykroczenie wedłg Ciebie w nowym kodeksie jest zbyt surowo karane 

Obecna taryfa może być choć wolałbym żeby była o połowe niższa. Największą głupotą są punkty. To powinno być całkowicie zniesione.

Opublikowano
galan99 napisał:

10 tyś to będzie teraz od grudnia normalność w mieście to co ludzie wyprawiają 3 razy taki mandat raczej byś nie chciał tak płacić .

Ja lubię jechać w nocy. Pusto, można prz..lić. Na szybkich drogach też sobie pozwalam choć powyżej 140 przy ciągłych dohamowaniach to są krótkie odcinki gdzie idzie się bliżej dwóch stów i niewiele to daje. Takie 150 i tempomat ma jeszcze sens. W mieście jestem radykałem. Na jednojezdniówkach muszę być mocno zdeterminowany aby wyjść ponad 110. Wg nowych przepisów jestem kandydatem na bankruta...

• Haha 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Na długości 2km 4 zabudowania. I wpieprzony teren zbudowany.  I oczywiście chłopcy radarowcy korzystają z tego.

Przy takim systemie to zrobić teren zbudowany w całym kraju😤😤😤

Zlikwidować przerywaną i gdzie niepomalowane malować ciągłe linie. Zamiast bezkolizyjnych przejść dla pieszych, chodników, ścieżek rowerowych i zapór...

jarecki napisał:

l które wykroczenie wedłg Ciebie w nowym kodeksie jest zbyt surowo karane

Yyy to co? W Konstytucji nie pozwolono pogmerać to namieszali w kodeksie? Czy tylko w załączniku w końcu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v