Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

TVN pokazują jak protestują ludzie przeciw lex TVN , w większości jednak tam widać osoby starsze czyli dawna esbecja .

to popatrz na wyniki wyborów jak grupy wiekowe głosowały w wyborach. Według Twojej logiki na pis najwięcej  głosowała esbecja. Tylko ciekawe czemu?

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Z połączenia waszych mocy powstaje Ja

MOHEROWY ESBEK 

Zaiste Twa moc potężną jest.:lol:

6 minut temu, thor1984 napisał:

Według Twojej logiki na pis najwięcej  głosowała esbecja. Tylko ciekawe czemu?

Bo czują więź z nimi i widzą iż godnie będą kontynuować ich dzieło. Aż komunizm zwycięży.:lol:

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

Tak? to dlaczego Bodzio już blisko rok blokuje wniosek prokuratury o uchylenie immunitetu Tomusiowi?

Bo to jest nagonka polityczna. Nie ma na niego żadnych dowodów ani jednego. Nikt nie dysponuje żadnym dokumentem czy nagraniem, że marszałek wziął w łapę. Natomiast na oszustwa i to co wyprawiał Mejza są dowody. I pytanie jest dlaczego nikt mu immunitetu nie uchyla?

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Nie ma na niego żadnych dowodów ani jednego. Nikt nie dysponuje żadnym dokumentem czy nagraniem, że marszałek wziął w łapę.

To czego się boi?jak nie ma dowodów to oczyści się na pierwszej rozprawie🤣

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

To czego się boi?jak nie ma dowodów to oczyści się na pierwszej rozprawie

Noooo to tak jak Ziobro jednego pana doktora oskarżał a ten sie potem oczyszczał.:lol:

Opublikowano (edytowane)

4 minuty temu, witejus napisał:

Prawo wg PIS- masz udowodnić że nie jesteś jeleniem, prokurator ma postawić tylko zarzut. Przerabiane za czasów gruzina  z wąsem

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, DTaras napisał:

A co to za różnica czy kod QR a PeSeL? W zasadzie QR chyba bezpieczniejszy...

a dawno nie pokazywałem peselu żeby gdzies wejść np . zjeśc coś 

( QR pieśn przyszłości , jeszcze nie teraźniejszość ) 

no i pesel dostałem za darmo i dozywotnio

Edytowane przez V12
Opublikowano

Przecie dokąd jest w PO włos mu z głowy nie spadnie (wg NEUMANA) ,no i ,,wolne" sądy mamy🤣

3 minuty temu, mirro napisał:

Noooo to tak jak Ziobro jednego pana doktora oskarżał a ten sie potem oczyszczał.

Opublikowano
Przed chwilą, V12 napisał:

a dawno nie pokazywałem peselu żeby gdzies wejść 

zaczniesz załatwiać sprawy jako dorosły obywatel to nie tylko będziesz go używał, ale się go nauczysz na pamięć😝

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

Jakich informacji o Tomusiu?  Chwytasz różnicę? Na Mejzę są twarde dowody. A na Tomusia tylko oskarżenia jakichś ludzi. Na tej zasadzie można każdego lekarza oskarżyć, że mu się dało. Ale udowodnić już nie można. Pacjent, który leczył się kiedyś u Karczewskiego może powiedzieć, że w łapę dał. I jak to udowodni? Na szczęście w opozycji aż takich oszołomów nie ma co to nagle przypominają sobie o łapówce z przed lat jak chłop marszałkiem został. A wcześniej siedzieli cicho i o tym nie pamiętali.

Dlatego tumanią was tym Tomusiem bo Mejzę trzeba przykryć. Tak działają wasze media. Zmyślają wam wirtualną rzeczywistość manipulują faktami aby wyszło, że inni są gorsi od waszych.

Kraśko jeździł bez prawka to pod sąd go. Poza tym nie on jeden to cały tvn. Z drugiej strony to, że jeździł bez prawka to co znaczy, że z Mejzą nie prawda? Lub inne info tvn u sa zmyślone tak jak zmyślone lub przekłamane są w szczujni. A wdowcem na to co pisze jest to, że mało kto ogląda tylko szczujnie bo ludzie chcą znać prawdę. Nawet wyborcy pisu jak nie oglądają tvn u a takich znam. To oglądają chociaż polsat. Bo samej szczujni nikt nie wierzy.

Taaa taki uczciwy, to dlaczego nie zrzecze się immunitetu? dlaczego senat kierowany przez niego nie wdroży procedur uchylających immunitet? No przecież jest niewinny, w czym problem? Tylko nie mów że sądy nie są wolne, przecież można kopnąć Policjanta w imię wyższej idei obrony konstytucji, co widzieliśmy przyu orzeczeniu ws Frasyniuka.

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, agromatik napisał:

zaczniesz załatwiać sprawy jako dorosły obywatel to nie tylko będziesz go używał, ale się go nauczysz na pamięć😝

Zrozumiałes co napisałem ?? 

Załatwianie  spraw , a segregacja medyczna to  chyba co innego ?? 

Jakie warunki musze spełnić żeby mieć pesel , nauczyc sie go na pamięć ?? xD

Edytowane przez V12
Opublikowano
42 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

TVN pokazują jak protestują ludzie przeciw lex TVN , w większości jednak tam widać osoby starsze czyli dawna esbecja .

Sekta sobie wszystko wytłumaczy. Jakby to byli starzy na wiecu PIS to byliby antykomuniści, patrioci i prawdziwi katolicy starej dsty🤣

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Raczej skazywanie.

W przypadku Kamińskiego , to nawet nie doszło do skazania. Wyświetlił się napis "Ta opcja w tym profilu sprzętowym jest niedostępna".:lol:

Opublikowano
4 minuty temu, V12 napisał:

Załatwianie  spraw , a segregacja to  chyba co innego ?? 

segregacje masz na każdym kroku a to że jesteś nie tej płci, a to że nie masz odpowiedniego wieku, a to że nie masz odpowiedniego ubioru itd itp., więc powinieneś być przyzwyczajony.

Opublikowano
6 minut temu, V12 napisał:

Jakie warunki musze spełnić żeby mieć pesel

Musisz skorzystać z komunistycznego systemu zbudowanego przez współpracowników SB, za co obecnie obniżono im emerytury.:lol:

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, V12 napisał:

Jakie warunki musze spełnić żeby mieć pesel , nauczyc sie go na pamięć ?? xD

urodzić się w RP i trochę dobrej woli

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, agromatik napisał:

Segregacje masz na każdym kroku a to że jesteś nie tej płci, a to że nie masz odpowiedniego wieku, a to że nie masz odpowiedniego ubioru itd itp

Pan Czarnek już się zajął rurkami.:lol:Ale chyba o czymś zapomniał.

DXSBZMBVMAAQYtc.jpg

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Sekta sobie wszystko wytłumaczy. Jakby to byli starzy na wiecu PIS to byliby antykomuniści, patrioci i prawdziwi katolicy starej dsty🤣

To jak to jest podobne rozwiązania istnieją w innych krajach i jest ok. lub nawet ostrzejsze np. w Francji obcy kapitał nie może mieć w mediach więcej udziału niż 20% i nie ma zamachu na wolne media. Tymczasem młodym i pięknym z wielkich miast wpaja się że to zamach na TVN jedynie słuszne źródło prawdy

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, agromatik napisał:

segregacje masz na każdym kroku a to że jesteś nie tej płci, a to że nie masz odpowiedniego wieku, a to że nie masz odpowiedniego ubioru itd itp., więc powinieneś być przyzwyczajony.

I jestem , ale do zabiegów med , na czyjeś zyczenie sie nie przezwyczaje , to dla mnie kolosalna róznica 

Dobra , debatujcie dalej ja spadam 

Edytowane przez V12
Opublikowano
20 minut temu, witejus napisał:

11 minut temu, binek napisał:

Taaa taki uczciwy, to dlaczego nie zrzecze się immunitetu? dlaczego senat kierowany przez niego nie wdroży procedur uchylających immunitet? No przecież jest niewinny, w czym problem? Tylko nie mów że sądy nie są wolne, przecież można kopnąć Policjanta w imię wyższej idei obrony konstytucji, co widzieliśmy przyu orzeczeniu ws Frasyniuka.

Wy obaj tacy naiwni czy tacy głupi?? Przecież wiadomo, że pomówienia o łapówkę to nic innego jak próba odzyskania w senacie większości przez pis gdy marszałkiem został Grodzki. Przecież Grodzki czy nikt normalny nie złoży immunitetu czy się go nie pozbawi glosowaniem tylko dlatego, że ktoś go pomawia bez dowodów. Dlaczego nie domagacie się tak twardo złożenia immunitetu przez Mejzę na którego łajdactwa są dowody? Są też dowody na wyłudzanie przez niego pieniędzy z UE. Dlaczego nie domagacie się złożenia przez niego immunitetu skoro są dowody? A domagacie się złożenia immunitetu przez człowieka pomawianego bez żadnych dowodów? Dlatego że szczujnia ryje wam berety.

2 minuty temu, binek napisał:

To jak to jest podobne rozwiązania istnieją w innych krajach i jest ok. lub nawet ostrzejsze np. w Francji obcy kapitał nie może mieć w mediach więcej udziału niż 20% i nie ma zamachu na wolne media. Tymczasem młodym i pięknym z wielkich miast wpaja się że to zamach na TVN jedynie słuszne źródło prawdy

tvn ma swoje wady. Nikt nie jest doskonały. Ale póki co nikt tak jak oni nie pokazuje łajdactw pisu i to pis boli. A, że młodzi i piękni często szukają info z wielu źródeł to i widzą, że tvn jest powiedzmy najbliżej niezależności i prawdy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v