Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siedzę na izolacji, córa na kwarantannie na zdalnym nauczaniu, czytam wiadomości na librusie - można składać dokumenty o granty dla rodzin popegeerowskich. To się kiedyś skończy? Zaraz będzie 30lat jak te pgry się rozleciały

Opublikowano

Chyba się nieskończy. Za chwilę będzie pomoc dla rodzin z Tukistanu, za 20 lat z Kaczystanu.

Są tacy co całe życie na garbie innych się przewiozą, a są tacy co całe życie pod wiatr, nic się nie należy.

Aż mi się przypomniało rozgoryczenie mojej mamy, która miała 2,01ha ziemi. I ten 1 ar pozbawił ją zasiłku rodzinnego przez cały okres pracy zawodowej. No i żeby jej później jeszcze bardziej przykro było to po latach po zrobieniu aktualizacji powierzchni przez gminę okazało się że działka ma 1,97ha.

Opublikowano
witejus napisał:

A ja nie wątpię ,przeczytaj sms-y tej kobiety do matki,nawet temperatury nikt jej nie zmierzył .Musiała pożyczyć termometr i sama sobie zmierzyła a i tak nikt nie zareagował po mimo że miała 39 stopni gorączki

Temat łapówki? Jeżeli byłby poruszany z pacjentką przewinął by się w SMS. Jeżeli z rodziną to prokurator nie siedziałby w szpitalu tylko u lekarzy w domu. Witejus - wyląduj. Zjebało się i było to przewidywane. Kobiety sobie radzą jeżdżąc do krain ościennych co jest odnotowane przez miłościwie nam nawiedzonych i dzięki czemu mamy doznać łaski obowiązku rejestracji ciąż.

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Kobiety sobie radzą jeżdżąc do krain ościennych co jest odnotowane przez miłościwie nam nawiedzonych i dzięki czemu mamy doznać łaski obowiązku rejestracji ciąż.

a co zmieni rejestr ciąż ? test ciążowy robi sie w domu chyba żę przy wizycie u ginekologa wyjdzie przypadkiem ciążą .

Opublikowano

w sumie , z drugiej strony przy obecnej cyfryzacji w służbie zdrowia i  dodatkowe badania finansowane przez NFZ I tak są rejestrowane w systemie .       Napewno jak nie teraz to za 10 lat czy nawet szybciej rejestr osoby pod kątem medycznym zostanie rozserzony , z jednej strony to jest dobre chyba żę iść w kierunku czipowania ludzi i w nich zapisywać dane jak u koni ;)

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano
9 minut temu, Andpol napisał:

Wystarczy przestać machać szabelką i trochę odpuścić a na rząd przyjdzie pora w najbliższych wyborach.

A ja bym nie zrobił ani kroku w tył , wypłacił pieniądze na KPO z krajowego budżetu i wymówił pakiet klimatyczny , tak bym grał Brukseli na nosie .

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

A skąd z budżetu tyle kasy weźmiesz....? 

Oj tam wielki problem. 

Podniesie się obecne podatki i wymyśli się nowe np podatek od podatku i kasa się znajdzie. 

Opublikowano
1 minutę temu, thor1984 napisał:

nieprawda bo w telewizji publicznej jeszcze nie słyszałem żeby pis jakieś podatki podnosił 😁

Mała poprawka. 😎

Nie publicznej tylko rządowej propagandowej. 

Opublikowano (edytowane)

Może być i w publicznej bo tam jest intelektualny burdel dla ubogich.

48 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A ja bym nie zrobił ani kroku w tył , wypłacił pieniądze na KPO z krajowego budżetu i wymówił pakiet klimatyczny , tak bym grał Brukseli na nosie .

To jest piękny dowód myslenia prostackiego ludu który wybiera takich debili jak PIS.

19 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Na tarcze mają to i na KPO dla którego 75 % to pożyczki .

Ale skąd wezmą?  Wydrukują, pożyczą, znajdą, wygrają w lotto?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

znowu nieprawda bo niedawno pani Holecka w wiadomościach mówiła, że wszystko co mówi choćby premier to szczera prawda a same wiadomości to najpewniejsze i obiektywne źródło informacji

• Haha 1
Opublikowano

O to ,to! Wszystko inne poza TVPIS to kłamstwa, pomówienia  intrygi , dezinformacja , wroga propaganda i robota układu i obcych służb. Tako rzecze TVPISekta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v