Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

Zoofile, dendrofile itd. Przecież to podobno miłość.

Roman no ktoś te dziuple dla szpaków dłubać przecież musi, Dzięcioły wszystkiego same nie ogarną.😂

5 minut temu, Roman176 napisał:

Kozy też mają prawa

Kochasz swoją kozę?😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Jakich praw? przecież mają wszystko. a jak chcą dziedziczenia majątku wystarczy, że zalożą spolkę prawną Janusza ze Zbyszkiem. Czy jakiekolwiek inne zb-cz.enie domaga się dodatkowych praw? Może niedlugo on-niści zaczną się domagać prawa do ślubu z wlasną dlonią?????

5 minut temu, mirro napisał:

Kochasz swoją kozę?😂

nie ja sylwie spurek 

• Haha 1
Opublikowano

ale w cylindrze był tłok 😛 

że tłok musi poruszać się w cylindrze a nie jak twierdzi POmijalna część sPOłeczeństwa, w rurze wydechowej. Grozi to zatarciem tłoka albo całkowitym zniszczeniem silnika. Nie róbcie tego w domu i gdzie indziej też !

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

ale w cylindrze był tłok 😛 

że tłok musi poruszać się w cylindrze a nie jak twierdzi POmijalna część sPOłeczeństwa, w rurze wydechowej. Grozi to zatarciem tłoka albo całkowitym zniszczeniem silnika. Nie róbcie tego w domu i gdzie indziej też !

Tylko przez pewien moment pracy silnika spalinowego, cylinder jest jakby częścią układu wydechowego romku xD 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko przez pewien moment pracy silnika spalinowego, cylinder jest jakby częścią układu wydechowego romku xD 

dokładnie jak odbyt do srania 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Proszę przestać podszywać się pod Romana a jak wytrzeźwieje to go zawołać

a z tobą co znowu ?

Ciekawe czy Śmieszek już dziś rowerował Biedrońka od tylnej strony?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Roman176 napisał:

Jakich praw? przecież mają wszystko. a jak chcą dziedziczenia majątku wystarczy, że zalożą spolkę prawną Janusza ze Zbyszkiem. Czy jakiekolwiek inne zb-cz.enie domaga się dodatkowych praw? Może niedlugo on-niści zaczną się domagać prawa do ślubu z wlasną dlonią?????

5 minut temu, mirro napisał:

Kochasz swoją kozę?😂

nie ja sylwie spurek 

Jaki Tu zorientowany... A wiesz, że spółkę nawet tylko do spółkowania można zamknąć z urzędu gdy nie ponosi tzw. ryzyka prowadzenia działalności gospodarczej? Że spadkobierca z Ustawy ma pierwszeństwo przed obcym?

Roman176 napisał:

widziałeś kiedyś tłok poruszający się bez cylindra ? 

a tu nawet było takie zboczenie w kierunku ręcznego prania...

Roman176 napisał:

a z tobą co znowu ? Ciekawe czy Śmieszek już dziś rowerował Biedrońka od tylnej strony?

Interesują Cię takie tematy?

Opublikowano
21 minut temu, DTaras napisał:

Jaki Tu zorientowany... A wiesz, że spółkę nawet tylko do spółkowania można zamknąć z urzędu gdy nie ponosi tzw. ryzyka prowadzenia działalności gospodarczej? Że spadkobierca z Ustawy ma pierwszeństwo przed obcym?

wiem ... dzięki ze wyjaśniłeś to w prosty zrozumiały sposób 

23 minuty temu, DTaras napisał:

Interesują Cię takie tematy?

według pewnej aktorki i jej maszyny jestem hmmm pół gejem ? 

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

le wpływam na ludzi to ode mnie się nauczyłeś 

nie rób sobie wyrzutów
jestem samoukiem

co Wy tu o tych kozach?
przełaczyłem się na innego kompa 60km od miejsca gdzie poprzednio... i czytam - na AF kozy, przełaczam na yt ...
jeszcze nie oglądalem ale na pierwszym miejscu wyskoczyło mi to
nie wiem czy będzie na jakikolwiek temat z tutejszych no ale tak mi wyskoczyło

Opublikowano (edytowane)
Dnia 29.11.2021 o 21:32, mirro napisał:

I weź tu co napisz , nawet dla śmichu, kiedy to za chwilę okazuje się proroctwem.😂

wczoraj piszę takie coś

10 godzin temu, dysydent napisał:

wątpliwa to pociecha że sąsiadowi jedno jądro uschło kiedy sobie... dwa.

a dzisiaj czytam że broń przy granicy zakazana
https://www.money.pl/gospodarka/zakaz-noszenia-broni-przy-granicy-z-bialorusia-jest-rozporzadzenie-mswia-6710622484474496a.html

ja to napisałem dla jaj ale zgodnie z tym co napisałem to sie własnie skończyły  i to przez samokastrację

nie wiem
to może napisać że Łukaszenkę Białorusini wykopali w kosmos jak chciał Ich we wojnę z Ukrainą wmanewrować i Białoruś weszła do NATO.

Edytowane przez dysydent
  • Confused 1
Opublikowano

W obecnej sytuacji masz duże szanse na powodzenie, choć to  co się dzieje to raczej samospełniająca się przepowiednia, niż jakieś objawienie.. 😂

Opublikowano (edytowane)

czyli Amerykanie pożałują że zaniechali programu "gwiezdnych wojen" i samo życie zmusi Ich do odkopania projektu.

i tutaj - tak jak obecnie większość - na odwrót - lepiej wcale niż późno bo "program gwiezdnych wojen" miał za zadanie przeciążyć gospodarczo Rosję i przez to osłabić co w obecnej sytuacji może być nazbyt wielkim obciążeniem dla USA niż Chin

polecam "Fiasko" Lema (kończy się 2021-y który jest rokiem Stanisława Lema). Ziemianie Kwintan zaczynają przypominać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://www.o2.pl/biznes/to-tu-jest-najwieksza-bieda-w-europie-dane-ktore-dla-wielu-moga-byc-zaskoczeniem-6710430044785280a

17 minut temu, dysydent napisał:

czyli Amerykanie pożałują że zaniechali programu "gwiezdnych wojen" i samo życie zmusi Ich do odkopania projektu.

i tutaj - tak jak obecnie większość - na odwrót - lepiej wcale niż późno bo "program gwiezdnych wojen" miał za zadanie przeciążyć gospodarczo Rosję i przez to osłabić co w obecnej sytuacji może być nazbyt wielkim obciążeniem dla USA niż Chin

👍👏🙋

Opublikowano

Tak to wygląda polityka czy komuś się to po doba czy nie to mało kogo obchodzi wraca Walduś wielki polityk okrągłego stołu .

Wielki powrót byłego premiera. Będzie zbliżenie PSL z PiS?

Były premier, wicepremier i wieloletni prezes PSL Waldemar Pawlak chce w weekend walczyć o jedną z najważniejszych funkcji w partii – wynika z informacji Onetu. Sprawa budzi emocje w ugrupowaniu, bo polityk jest uważany przez część działaczy za zwolennika współpracy z Prawem i Sprawiedliwością. - To nie jest miejsce dla emeryta - komentuje jego były kolega z rządu.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, galan99 napisał:

Tak to wygląda polityka czy komuś się to po doba czy nie to mało kogo obchodzi wraca Walduś wielki polityk okrągłego stołu .

polityka może być dobrze prowadzona może być też źle.
Niby takie "miszcze od propagandy" a w przekazie z zakazem broni w strefie nadgranicznej czytamy
- "Zakaz ma poprawić bezpieczeństwo funkcjonariuszy służb państwowych oraz żołnierzy Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej wykonujących zadania służbowe na granicy państwowej, a także mieszkańców strefy nadgranicznej - zakłada MSWiA."

to armia i wszelkie służby siłowe boją się własnych obywateli?
Oczywiście jest i druga strona - lepsza - ale nie wyartykułowanego przekazu jako to - nie chcemy aby zbędna krzywda się komukolwiek stała zarówno z polskiej jak i białoruskiej strony granicy bo nie jesteśmy wrogo nastawieni do Białorusinów a wręcz Im współczujemy reżimu który ściągając do ich kraju migrantów krzywdę jeśli nie większa niż nam wyrządził im jak i tym migrantom i to nie przeciwko Nim występujemy dbając o jak najmniejsze prawdopodobieństwo incydentów choćby i kosztem osłabienia własnych możliwości reagowania na stan niezawiniony przez tych którzy są bezpośrednimi jego uczestnikami.

pewnie można to krócej i bardziej  jeszcze wymownie to wtedy jest szansa na skutek wielokrotnie większy niż zamiana granicy w Linię Maginota

a że "Walduś" wraca? no fakt, jakoś mnie to zbytnio nie obeszło ani na tak ani na nie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał:

Nie zaniechali po całości, ale fragmentami tak. Ciekawe jak się ma projekt zrobienia z F22 czegoś do wynoszenia pocisków antysat.

1 godzinę temu, dysydent napisał:

"Zakaz ma poprawić bezpieczeństwo funkcjonariuszy służb państwowych oraz żołnierzy Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej wykonujących zadania służbowe na granicy państwowej, a także mieszkańców strefy nadgranicznej - zakłada MSWiA."

Pojebanie pojęć po całości. Zapewnienie bezpieczeństwa, mającym zapewnić bezpieczeństwo. 😂 Tak tylko to realizuje się przez odpowiednie ich wyposażenie w najowszą technologię a nie przez zakaz noszenia broni. Chyba że przyjmiemy iż naparzamy do każdego co z taką bronią się tam pojawi bez zadawania wcześniej pytań.😂

Jak wykonują zadania służbowe to chyba znaczy że ktoś im te zadania stawia. A jak stawia to w oparciu o dane wywiadowcze, rozpoznania itp. A jeśli tak nie jest to o kant d*py rozbić ich działąnie.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v