Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał:

Ty ciągle nic nie rozumiesz. Podajesz przykłady prywatnych form. A tu chodzi o rządowe firmy wykupujące reklamy za kolosalne pieniądze w prywatnej stacji.

to rząd jest kreatorem polityki i wspiera te działania które są  po drodze z ich działaniami .  

8 godzin temu, hubertuss napisał:

Podsumowując z tego co napisałeś. Rząd się zgadza z narracją pissatu i go wspiera. Czyli pissat jest nie obiektywny.

wychodzisz z założęnia   żę polsat nie popierama działań rządu a co jesli działania rządu są bliskie  ideologicznie pracownikom polsat ?

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Ale wojsko na ulicach nie stoi tylko na granicy z państwem które podejmuje wobec nas wrogie działania. Czego ty nie rozumiesz?

Wrogie działania, atak na Polskę i wojna hybrydowa to terminy który jedynie nieświadomi kretyni akceptują. One powstały na potrzeby propagandy by ciemnotę straszyć. 

Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał:

Wrogie działania, atak na Polskę i wojna hybrydowa to terminy który jedynie nieświadomi kretyni akceptują. One powstały na potrzeby propagandy by ciemnotę straszyć. 

Tylko uświadomieni idioci wypisują takie ...

Opublikowano
akooo napisał:

Ale wojsko na ulicach nie stoi tylko na granicy z państwem które podejmuje wobec nas wrogie działania. Czego ty nie rozumiesz?

Jeżeli artylerzyści chodzą i zaglądają w krzaki to zazwyczaj albo coś ktoś zgubił albo szukają niewybuchu. Tu się odbywa jakaś obstrukcja... WOT jest do takich spraw szkolony, tzn. powinien być bo obrona i ochrona ma w papierach ale chu wie dlaczego wyposażają ich np w SAKO, na etacie obsługa moździerza, jakieś PPK. Ostatnia dyskusja: Dronów bojowych trzeba. Argument: wojna Azerski - Armeńska. Nagadałem się, Azerowie mieli artylerię lepszą niż Polska, rozpoznanie i masowe niszczenie się tam odbywało za pomocą wojsk rakietowych. Amunicja krążącą to też artyleria. Poza tym Azerowie stracili w pip ludzi w polu bo góry zdobywali pieszo, sekcjami, ale nie był to WOT tylko wojska specjalne w każdym rodzaju sił, nawet w SG. Działali mocno z zaskoczenia, na tyłach. Regularna komadoserka a nie weekendowe wojsko. Oni spali po pół godziny i parli w miarę możliwości niewykryci. Przy wykryciu ginęli nawet pułkownicy. W Suszi wspięli się na linach na skałę i zaskoczyli Ormian z pistoletami i granatami a tam zdaje się siłą pułku wchodziła. Nie dociera. WOT ma dronów więcej niż artyleria. Jakby to jakieś QR było. Gdyby WOT był szkolony w zakresie statutu a selekcja formowała by bataliony specjalne WOT to miałoby sens tylko wówczas takich batalionów musiałby być najmniej jeden na Brygadę. Coś takiego wygląda jakby raczkowało bo tworzy się mobilne grupy szkoleniowe ale to jakaś amatorka... Będę musiał uderzyć w drzwi otwarte do dowódcy z powodu planowanego zabiegu na kolano. Jeszcze niewiem czy z flaszką czy bez to mu napomknę... W każdym razie czy w lesie czy na ulicach to jest baz znaczenia dla propagandy na Białorusi a nikt tego pożaru nie gasi tylko zajmuje się gonitwą za własnym ogonem. Jak przy sprawie Turowa.

Opublikowano

tez tak mysle ze na konto dworczyka wlamali sie koledzy-czytaj podejrzeli haslo..

10 godzin temu, akooo napisał:

Co ty porównujesz stan wojenny do obecnej sytuacji. Naprawdę nie widzisz różnicy czy głupio ci się przyznać że się mylisz? Za Gierka wszystko było centralnie planowane i państwowe więc myślę że teraz nawet gdyby był kryzys gospodarczy to nie tak głęboki

kaczystan to parodia prl-u ale kryzys bedzie jak najbardziej prawdziwy, czy sa jakies roznice-oczywiscie ze czasy sie zmienily ale mentalnosc ludzka pozostala....

8 godzin temu, DTaras napisał:

To jest rzepak siany jakoś koło 20 września. Chciałem tylko perz traktować ale jest jakoś ciepło i pierwsze oznaki grzybka się pokazały. Jeszcze w listopadzie posieję pszenżyto przewódkowe...

patrzac po rzepakach u nas to za rok bedzie po 4 tysiace😛, ten siany w sierpniu wygnil ,potem przerwa pogodowa do polowy wrzesnia- siany drugi i pierwszy raz marny, opryskami oslabiony. tam gdzie pierwszy zostal to zarosniety na maksa.

3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

To trzeba być przyszłościowy i za 7 zeta.... Do 6 u mnie 3gr brakuje

orlen wczoraj 6,09 i to od dawna taka cena a ma wzrosnac, lepsze paliwa ponad 6 zl od lipca trzymaja poziom

Opublikowano
jacus napisał:

Mój rzepak na kwiatki. Posiałem późno z braku pogody i czasu, gęściej i pierdzielony podchodził na sto procent. Dostał pod korzeń polidap, Kornkali, i yaramilę bo worki popsułem i mi zawadzała taka, saletrę i trochu preparatów magicznych w liścia. Goni. Na dwuliścienne nie pryskam wcale. Perz jedynie. No i kilka plam na liściach wyszło to trzeba było grzyba. Wiosny powinien doczekać ale na po kwitnieniu pójdzie inny kwiat to dwuliścienne zostawiam w spokoju. Wielkiej szkody nie powinno być. Ostatnio się udało. U mnie mrozy nie koniecznie bywają.

Opublikowano

po sobie tak sadzisz-nie bede zaprzeczal. ja za stodola widze akurat polske c , tam juz wschod 😂. a tak naprawde to u nas wisla plynie z zachodu na wschod i tam poludnie jest..

13 minut temu, Rogas71 napisał:

Wiadomo tak to jest jak ktoś widział tylko to co za stodołæ 😜

Opublikowano
jacus napisał:

po sobie tak sadzisz-nie bede zaprzeczal. ja za stodola widze akurat polske c , tam juz wschod 😂. a tak naprawde to u nas wisla plynie z zachodu na wschod i tam poludnie jest..

13 minut temu, Rogas71 napisał:

Wiadomo tak to jest jak ktoś widział tylko to co za stodołæ 😜

Po twoim poście na temat rzepaku bo przejechałem Polskę od Pomorza przez Kujawy Wielkopolskę i Śląsk i tyle tak pięknego rzepaku nie pamiętam gdzie okiem sięgnąć rzepaku duże zdrowe wynawozone

Opublikowano (edytowane)

.....chyba że ta wysoka cena jest za rządów Tuska. Wtedy jest bardzo niezadowolony i idąc za prezesem skłonny obnizyć akcyzę by paliwo było tańsze🥴Gdy rządzi PIS prawdziwy patriota również idzie za prezesem ale tym razem nie chce obniżać akcyzy bo budzet na tym ucierpi. Ot i  PISowska schizofrenia 😆

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

.....chyba że ta wysoka cena jest za rządów Tuska. Wtedy jest bardzo niezadowolony i idąc za prezesem skłonny obnizyć akcyzę by paliwo było tańsze🥴

...cytując prezesa do tego trzeba mieć odwagę!!! a odwagę to on ma już od młodzieńczych lat, juz na początku stanu wojennego by się ujawniła ta odwaga ale... zaspał!! obawiam się ze ta odwaga mu wróci ale dopiero po przegranych wyborach jak wróci do opozycji😁

• Like 2
Opublikowano
36 minut temu, DTaras napisał:

dolar w dół, ropą w dół, zobaczymy co będzie na stacjach.

Stare zapasy🤣A  myślałeś że co, gorący pies gratis albo inny śmieć food?

Opublikowano

jeśli dobrze zrozumiałem, Agrestowi chodziło o to ze wszelkie plusy kosztują a na pytanie czemu nie tanieje paliwo teraz to zawsze Obajtek, rząd moze tłumaczyć w TVP ze to  przez stare zapasy lub kontrakty, Tuska itd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v