Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Progi zwalniające co poł kilometra i nikt szalał nie bedzie... 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Myslisz ze wysokie kary zlikwidują głupków? To jest tylko pretekst by szukać kasy a ludzie będą ginąć jak zwykle. Poprawienie dróg, skrzyzowań, dołozenie barierek, oznaczeń,  obwodnice - to są realne rezerwy bezpieczeństwa. 

To masz na myśli tego co ronda nie zauważył.🤣

Opublikowano

Czyli kogo? Kto nie zauważył?

4 minuty temu, jarecki napisał:

do wyciki drzew ? podoba mi sie taki krajobraz  z drzewami 

A co to ma do rzeczy? Jeśli drzewo rośnie bliżej jak 10 m od brzegu drogi to powinni je wycinać z automatu.  Niejeden się na drzewie zawinął bo minimalnie pobocza załapał a i zwierzaki byłoby lepiej widać jak wychodzą z lasu czy pół. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Taa, pewnie wina Tuska jak zwykle.

@Dariowola Zaraz ci marecek napisze że to dobrze bo jak mieli porsche to na pewno jacyś złodzieje co żerowali na biednej ciemnocie.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
jarecki napisał:

6 minut temu, Ulman napisał:

Jako PISowska swołocz myslisz tylko jak to bedzie fajnie gdy wrógów Polskiej Zjednoczonej Prawicy Robotniczej spotka coś złego Coś mu ukradną, spali mu sie chałupa albo rozchoruje ktos w rodzinie.  

Takie rozwiazanie mógł wymyślić jedynie ułomny człowiek bez prawa jazdy. Bedą konfiskowac jak za komuny ale to mnie akurat nie dziwi.

konfiskata  funkcjonuje w kilku krajach europejskich ,   w  kilku krajach za wykroczenia drogowe sa nakładane mandaty proporcjonalne do uzyskiwanych dochodów przez łamiącego prawo ruchu drogowego na pewno mandaty były do tej pory zbyt niskie .

A co to dzisiaj jest Europa? Szkoda gadać nawet i dziwie się ze ktoś ich podaje za wzór. WŁASNOŚĆ PRYWATNA powinna być NIETYKALNA. Jakim prawem konfiskowac czyjąś własność? Bolszewickim chyba

Opublikowano
jarecki napisał:

mi nie chodzi o ruch tylko o zachowanie się kierowców , kazdy się  spieszy .   nawet i dzisiaj młody kierowca wjechał na drzewo  on nie przeżył a 2 paseżerów dzieczyna 18 lat i chopak 15 lat ranni , przyczyna nadmierna predkosc . i tak niemal kazdego dnia .

To niech podnoszą mandaty punkty itp ok ale nie czyjąś własność odbierać

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

Rączki to złodziejom się obcina a ty coś tam z wapnem chachmęciłeś

Może to i nie głupi pomysł. Jarek już w latach 90 tych by bez rąk latał. A za nim i reszta narodu oduczyła by się kombinować.

34 minuty temu, akooo napisał:

To niech podnoszą mandaty punkty itp ok ale nie czyjąś własność odbierać

Tym się charakteryzują reżimy i rządy mające takie ciągoty jak nasz.  Ludzi się nie edukuje tylko karze. Tym czasem coraz więcej naszego społeczeństwa ma problem z alkoholem. Ale o tym lepiej nie mówić tylko karać. W USA dozwolone jest 0,5-0,6 i mniej ludzi ginie. Czym dalej na wschód tym normy niższe a pijących i ofiar więcej. W Rosji nie wolno mieć nawet 0,2 jak u nas. Tylko 0. A pijących i jadących po pijaku wiadomo ilu.

main_17przys_owia_polskie_1.jpg

main_01inflacja_jest_dla_lujdzi_1.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Stany Zjednoczone utworzyły nowy strategiczny sojusz militarny i nie zaprosiły do niego Europy. Przeciwnikiem "nowego NATO", które nazwano AUKUS – Australia, United Kingdom i USA – są Chiny, ale inaczej niż w utworzonym w 1949 r. Sojuszu Północnoatlantyckim, który miał stawić czoła Związkowi Radzieckiemu, Europy w nim nie ma. Co się stało, że dla obrony przed ekspansją nowej światowej potęgi, Amerykanie wybrali na sojuszników jedynie kraje anglofoniczne, nie informując nawet Unii Europejskiej o swoich planach?

USA wyciągnęły w końcu praktyczne wnioski z tego, że w ciągu minionego ćwierćwiecza Chiny wyrosły na drugą światową potęgę, która na dodatek wbrew wczesnym nadziejom, nie zamierza nawet przypominać państwa demokratycznego.

Świat, który nagle po zakończeniu zimnej wojny stał się unipolarny, ze Stanami Zjednoczonymi jako jedyną potęgą, z powrotem jest bipolarny. Ale tym razem przeciwnikiem Zachodu nie jest gnijące imperium Związku Radzieckiego, ale inny komunistyczny gigant, który ma prężną gospodarkę i intensywnie się zbroi.

Nowa era nowy wyścig zbrojeń a Europa wykopana w d*pę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A po ciula im Europa? Przecież mówiłem że trzeba iść w programy myśliwca, albo czołgów tworzone w Europie. Ale nie, bo tam za wodą jest za***isty sojusznik. Australia nie chce okrętów od Francji, po tym numerze. Jak dostaną reaktory od USA, to se sami zbudują. Polska jest trzymana za d*pę przez USA w kwestii reaktorów do elektrowni, aby nie brała francuskich. Ot j**ana niezależność made in PiS.

Opublikowano
11 godzin temu, jarecki napisał:

według mnie podniesienie wyceny mandatów jest dobrym rozwiązaniem .

Szczególnie dla budżetu państwa bo jeśli chodzi o bezpieczeństwo  na drodze to raczej nic się nie zmieni. 

11 godzin temu, jarecki napisał:

A pod nimi znicze i krzyże. 🤦‍♂️

Ile osób by przeżyło jak poszedł w pole jak strzała a tak to drzewo i THE END. 😥

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

Szczególnie dla budżetu państwa bo jeśli chodzi o bezpieczeństwo  na drodze to raczej nic się nie zmieni. 

A pod nimi znicze i krzyże. 🤦‍♂️

Ile osób by przeżyło jak poszedł w pole jak strzała a tak to drzewo i THE END. 😥

nie  zgodze się z tą teorią .

Opublikowano
jarecki napisał:

już nie , mieszkam obok dk 50 gdzie niemal co 100 metrów mozna by stawiac krzyż byłem swiadkiem 3 wypadków w jednym  młoda dziwczyna krzyczała pewnie była wtedy w moim wieku to nauczyło mie pokory .

Asa jak krzyczała to jeszcze całki źle z nią nie było...

Bogdan_ja napisał:

Kary ostatnio wzrosły i kwalifikacja jako przestępstwo itp.... I co statystyki ponoć rosną... 

OK... jak taki samochód coś warty... a jak to  złom przeciętnego pijaczka to tylko będzie to gendrowc koszty i tyle..... 

Żadne okej albowiem taki wóz jak nawet coś warty musi swoje odstać aby można było go sprzedać. We Francji stoi a potem go złomują bez prawa rejestracji. System zawsze generuje koszty bo to forma kary.

jarecki napisał:

3 minuty temu, Ulman napisał:

No to od ręki daje ci rozwiazanie które załatwi problem brawurowej młodzieży - zróbmy prawo jazdy od 30 roku życia.🤣

według mnie podniesienie wyceny mandatów jest dobrym rozwiązaniem .

To tak jak malowanie podwójnej ciągłej spowoduje zmniejszenie ilości kretynów nie mających pojęcia o wyprzedzaniu. 90% ludzi niewie jak używać kierunkowskazów.

Ulman napisał:

Czyli kogo? Kto nie zauważył?

4 minuty temu, jarecki napisał:

A co to ma do rzeczy? Jeśli drzewo rośnie bliżej jak 10 m od brzegu drogi to powinni je wycinać z automatu.  Niejeden się na drzewie zawinął bo minimalnie pobocza załapał a i zwierzaki byłoby lepiej widać jak wychodzą z lasu czy pół. 

Jest taki przepis że jedziemy z prędkością dostosowaną do warunków panujących na drodze. Czyli nawierzchni pogody samopoczucia widoczności etc. Jeżeli masz problem z oceną widoczności pobocza to nie jedziesz ile na znaku bo to zakaz ani w przepisie a wolniej... Chorwacki kodeks drogowy sobie poczytaj - chciałbyś takiego rozwiązania?

Opublikowano
33 minuty temu, jarecki napisał:

nie  zgodze się z tą teorią .

Nie żadna teoria tylko czyste fakty. 

Masz przykład że jakby tego drzewa nie było to te trzy osoby przeżyły by. 

Opublikowano

bo te drzewa to specjalnie żeby z przeludnieniem walczyć. to coś w podobie do szczepień...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v