Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

moją lubelaki cały czas kupują 😂 szczególnie te stare krowy co po 0,5kg kupują zawsze z najładniejszych łubianek 😂 nic ten socjal ich nie zmienił kto był cholera to i nią pozostał

18 minut temu, Dariowola napisał:

Z szampanem narazie zaczekaj.  Kompot z truskawek narazie powinien Ci wystarczyć. 🤣

żadna partia nie powinna rządzić więcej niż jedną kadencję bo jest po prostu odpierdala 🤣

Opublikowano
Dnia 10.08.2021 o 06:49, racyl napisał:

przynajmniej zapłacę ile będą chcieli i nikt mnie emocjonalnie nie będzie szantażował żebym na orlenie tankował czy cpk i mierzeje popierał tak jakbym miał chociaż 1zł korzyści z tego

ile masz korzyści z zagranicznego płaczesz jak kot ze ....

Dnia 10.08.2021 o 06:49, racyl napisał:

w lubelskim cena od 3400-3600zł/tona

czy yara to polska firma ?? płaczesz ze niby co ? masz co chcesz 

płacz i płać  yara to Norwegia czy Szwecja 🤔

Dnia 10.08.2021 o 09:40, racyl napisał:

pisałem o cenie hydrocomplex bo polifoska start jak co roku wszystko wykupione z wiosny.

tak czy inaczej wychodzi że 1tys trzeba więcej na toni zapłacić za tonę bezchlorkowca.

złote pisowskie czasy dla wsi nadeszły 😂😂. jeszcze żeby te pisiory broniły wycofywanych śrdodków ochrony roślin jak sądów to jeszcze bym to zrozumiał.

PIS to szkodniki polskiej wsi

co ma pis co zagranicznego nawozu ??   napisz do Merkel ze ci ciężko 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „CHYBAŚ OCHUJOŁ”

Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Jak tam koledzy z PiS-u wasza większość w Sejmie, kiedy zamykacie TVN ?? xD

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

"Musimy powtórzyć bo przegramy", a Kukiz jak tania dziwka się sprzedał ;)

:D :D :D 

od euforii do rozpaczy

:D :D :D 

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

ile masz korzyści z zagranicznego płaczesz jak kot ze ....

czy yara to polska firma ?? płaczesz ze niby co ? masz co chcesz 

płacz i płać  yara to Norwegia czy Szwecja 🤔

co ma pis co zagranicznego nawozu ??   napisz do Merkel ze ci ciężko 

pewnie polifoskę start darmo rozdają w składach na hasło Roman  🤣

Już romek się nie ośmieszaj bo nikt tutaj nie sądził że Ty taki tępy jesteś no chyba że jak pisogłupki jesteś i słuchasz to co chcesz usłyszysz

te nawozy bezchlorkowe zdrożały po 1tys na tonie

polifoska start zawsze idzie niemalże po takiej cenie jak hydrocomplex, różnica jest 20-40zł ale skąd to może wiedzieć chłopek co sieje owies i pszeniczkę 😂 najbiedniej 3300zł trzeba będzie za taki nawóz zapłacić

polidap masz 3000zł/t

siarczan potasu 3000zł/t

Opublikowano

to są jednak debile
trzeba było reasumpcje jakieś (co to qwa za słowo? jakiś nowotwór kolejny językowy?) bo nawet jednego z trzech guzików nie potrafią właściwie nacisnąć w głosowaniu?

Tę Witek chcą przed konstytucyjny trybunał czy jaki tam bo się skapła że nie te guziki te głupki ponaciskali i powtórzyła głosowanie? Jedynie przed komisje lekarską egzaminacyjną co by orzekła czy marszałek moze orzekac o stanie umysłowym (p)osłów i cvzy oni tak celowo czy z głupoty?

Takie coś rządzi krajem? dobrze że Polska nie ma guzików od broni jądrowej z takimi idiotami bo ...

nawet nie użyję słowa szanowni a jedynie wprost - popatrzcie na samych siebie z boku parlamentarzyści polscy i spróbujcie zrozumieć pogardę jaką coraz więcej z nas zwykłych ludzi do was czuje. Przecież jesteście kpiną z z .... dwa głosowania przez tych samych ludzi w tym samymczasie i na to samo pytanie i dwa różne wyniki?

i my mamy was utrzymywać z ochotą i zrozumieniem powagi waszych funkcji?
Przecież aż się prosi aby was rozegnać jak zadymiarzy w podrzędnej tancbudzie.
ortografię trzeba jednego słowa zmienić parlament na parlamęt gdzie do parla coś sie wymyśli a męt się już dawno samozdefiniował.

Opublikowano (edytowane)

Brawo Kukiz , Brawo Konfederacja , miał być rozłam w ZP a tu pogonili opozycję i tą szczujnię TVN , aby tak dalej gonić lewaków i obrońców lgbt.

Edytowane przez Mariusz2903
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

a TVP to nie szczujnia? taka sama jak TVN tylko w drugą stronę
Przecież nikt nikomu nie każe wierzyć w to co jakie media kłapią. Nikt nie nakazuje wręcz i słuchania czy oglądania tych takich a nie owakich. Czy możne jeszcze i tego byś oczekiwał? chę?!
Jak dla mnie to każdy kto chce i skad chce może sobie własną "szczujnię" w Polsce uruchomić choćby i ten grubasek z Korei Półn. czy Łukaszenka czy kto tylko chce byle koncesje i wszelkie inne koszty płacił to nich sobie szczeka. Ja wierze że zarówno Ty jak i każdy z nas jest w stanie wypracować sobie własne zdanie i wcale się nie boje ze np Ty ulegniesz jakiejś "obcej propagandzie" jak i wszyscy inni wokół. Ukrywanie jakiegoś przekazu przed kimś jest objawem pogardy i nieufnosci do tego kogoś.
Niech szczeka sobie kto chce i co chce to co najwyżej będziemy mieli ubaw a i grosza nieco w kraju przysporzy a my i tak wiemy "komu cześć komu chwała"
Ja szanuję Polaków na tyle że nie bał bym sie o zgubny wpływ jakiejś propagandy i jej nie zabraniał jedynie gdyby czyjeś interesy osobiste ... ale to ju według prawa cywilnego lub i karnego.
Zamykanie się przed propagandą świadczy o niskiej samoocenie
czyż nie?

jeszcvze ze dwie takie akcje i jaki tym razem internet "wolna Europa" sie pojawi z instrukcją obsługi VPN-ów lub TOR-a

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
22 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Brawo Kukiz , Brawo Konfederacja , miał być rozłam w ZP a tu pogonili opozycję i tą szczujnię TVN , aby tak dalej gonić lewaków i obrońców lgbt.

no przecież twierdzą że się pomylili. to co właściwie chwalisz?

Opublikowano (edytowane)

no że to debile i takimi łatwo manipulować a wręcz tego wymagają i na manipulacje są podatni przez takie - weźmy - tefałeny :D

każdy mierzy innych swoją miarą i kretyn będzie kretyńska nawet geniusza mierzył i tak to ta nasza "światła ZP" wyciągnęła wnioski że zagraża im

tvn choć przecież wybory wygrali w czasach gdy każdy mógł ....

Kiedy komuś zrobi się za dobrze to szuka jeszcze lepiej i zwykle tylko guzami się to kończy. To nie groźba a wnioski z Historii.
Polska zaczyna przyspieszać w cofaniu się cywilizacyjnym i to już jest fakt.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Proponuję trochę zimnej wody na rozpalone głowy ,że nie powiem inaczej.Czy PIS chce przejąć tefałen? przecież nie.To co chce PIS obowiązuje w Niemczech,Francji i całym zachodzie Europy.Tam jakoś nikt nie robi krzyku.

Opublikowano (edytowane)

a czy wszystko w tej "zachodniej" nam się podoba? czy wręcz czysto obiektywnie na "podobanie" zasługuje a tym bardziej na małpowanie?

jak tak jesteś "prozachodnioeuropejski" to kto bardziej "zachodni"? Kaczyński, Ziobro a nawet Gowin czy Tusk?

przecież ustaliliśmy że zachodnia ue buduje komunę i tak jak ta poprzednia komuna skończy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Dariowola napisał:

Zawsze lepiej pomylić się w dobrej wierze. 

g..wno tam się pomylili
sami nie wiedzą jak się ustawić
prędzej  to pogubili a nie pomylili

a polityk i Wiara to już zakrawa na dowcip

o! jeszcze dobra wiara
a dzięki za poprawę humoru :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Bo Polsat a bardziej jego właściciel z względu na interesy i kasę nie chce podpaść kaczce. A tak kolego dlaczego tvpis nie nazywasz szczujnią?  Proste tak zaslepiony ze nawet jak ci kaczka nasra zjesz to i będziesz wszystkim wciskał że to budyń czekoladowy  był 😂 

Edytowane przez piotreku1
Opublikowano
3 godziny temu, Dariowola napisał:

Zawsze lepiej pomylić się w dobrej wierze. 

A Naród pomylił sie w dobrej wierze parę lat temu i dopuścił PiS do władzy. Wiara wciąż ta sama a Naród ma przejebane.😂

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v