Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie był taki młody i miał podwójny pedał hamulca. Poza tym rozwalone siłowniki podnośnika i wywalone osłony przegubów wahaczy przedniej osi. Lało sie z bloku zaworów hydrauliki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ale skoro już tu o Andrzeju piszecie to niechybnie karierę w parlamencie zacznie.

Wilkowyje to Pidlasie czy Zamojszczyzna???

Powiat miński, województwo mazowieckie.

Andrzej będzie Ministrem Rolnictwa bo on rozumie co to znaczy być rolnikiem i jaka jest opłacalność na roli .

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Andrzej będzie Ministrem Rolnictwa bo on rozumie co to znaczy być rolnikiem i jaka jest opłacalność na roli .

Boże, za co się tak mścisz?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Muszą zachęcać do szczepień bo własnie trzon ich elektoratu nie chce sie szczepić i boją się że im wyznawcy wymrą. 

37 minut temu, galan99 napisał:

Powiat miński, województwo mazowieckie.

On nie jest rolnikiem tylko chłopkiem Nic nie rozumie  a opłacalność ma proporcjonalną do wiedzy i umiejętności. Jak masz taka samą to zastanów sie nad sobą.

To mocno niesmaczne by nawet w żartach proponować życiowego niedojdę i gamonia na takie stanowisko. Wiem że prezesowi sie udało  ale to wyjątek który potwierdza regułę.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Tak tak już widzę jak patol wchodzi na te stronę. Jak laptop w lombardzie albo delikwent nigdy na oczy takiego sprzętu nie widział bo pilniejsze wydatki są.

zebys sie nie zdziwil -na pewno maja lepsze sprzety niz my, srajfon musi byc. 

Opublikowano (edytowane)

z góry przepraszam jeśli wcześniej temat był poruszany ale ja "granatem od pługa oderwany" bo na ten czas huk roboty w polu i nie nadążam z czytaniem no ale w końcu ... i natrafiłem na to
cyt. -"W wyniku porozumienia Republika Czeska zgodziła się wycofać wniosek skierowany do Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej - oświadczył w nocy z poniedziałku na wtorek premier Mateusz Morawiecki, odnosząc się do sporu o kopalnię w Turowie. Tymczasem dziś premier Czech Andrej Babisz poinformował, że nie ma planów wycofania skargi przeciwko Polsce w sprawie kopalni Turów."

i weź tu zgadnij który z Nich kłamie? ;) :D

no "czeski film"

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Aaaa to nie przez cement dop...ony tylko ogólnie. Kiedyś oglądałem ciągnik przyspawany do mulczera i porównując do betoniarki claasa z S3 wyglądał gorzej.

dysydent - trochę i Niemiecki ale Ci taktycznie siedzą cicho...

Opublikowano
19 minut temu, dysydent napisał:

z góry przepraszam jeśli wcześniej temat był poruszany ale ja "granatem od pługa oderwany" bo na ten czas huk roboty w polu i nie nadążam z czytaniem no ale w końcu ... i natrafiłem na to
cyt. -"W wyniku porozumienia Republika Czeska zgodziła się wycofać wniosek skierowany do Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej - oświadczył w nocy z poniedziałku na wtorek premier Mateusz Morawiecki, odnosząc się do sporu o kopalnię w Turowie. Tymczasem dziś premier Czech Andrej Babisz poinformował, że nie ma planów wycofania skargi przeciwko Polsce w sprawie kopalni Turów."

i weź tu zgadnij który z Nich kłamie? ;) :D

no "czeski film"

Z tych dwóch tylko jeden to pinokio.😁

• Like 1
Opublikowano

Morawiecki:

" Mając na uwadze zacieśnienie transgranicznej współpracy z Republiką Czeską, wydaje się, że jesteśmy już bardzo bliscy porozumienia. W wyniku tego porozumienia Republika Czeska zgodziła się wycofać wniosek do TSUE."

Babisz zaprzeczył, że Czechy są gotowe wycofać (obecnie) skargę, bo jeszcze nie osiągnięto porozumienia."

Opublikowano

czyli się nasi dogadali, tylko Czechów o tym nie powiadomili?

Opublikowano

Nasi to się zawsze ze sobą dogadują. Szczególnie Antoniusz. Tylko między sobą już mają trudniej a z obcym to niewykonalne. Może w ramach taniego państwa wzięli tłumacza, z rodziny, z doświadczeniem. Raz był na nartach w Rokitnicy.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Ano zimno. Jak żyć, panie Premierze, jak żyć?😂

Węgiel kopać i palić😁

Opublikowano
44 minuty temu, mirro napisał:

Ano zimno. Jak żyć, panie Premierze, jak żyć?😂

Dobrze Panie Pinokio ma 31 miliony  ale to nie on tylko jego żona ach skrywają majątki przykryte spódnico .

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, DTaras napisał:

Kurcze, zimno. Kontra mi już dwa tygodnie wschodzi. Zgnije chyba...

jeśli zaprawiłeś czymkolwiek od grzybów i robaków i sprawdzone kiełkowanie że kiełkuje to powschodzi od grzybów nawet mniej istotna zaprawa bo bez niej też powschodzi. To maruder. ona zawsze długo wschodzi.
moje trzydzieści arów.... a tak - miałem nie siać fasoli w tym roku i nie posiałem a ta kontra to dla tego że nikt w okolicy ani wśród znajomych tej odmiany nie posiał to .... bo wyginie jak.... i posiałem dla podtrzymania odmiany. Mała powierzchnia to selekcję na polu zrobię i kolejne trzy lata utrzymam w typie
a że zbiór może na październik wyjdzie? to co? stodoła i lubelka jest
zamiast nordic walking :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
36 minut temu, galan99 napisał:

Dobrze Panie Pinokio ma 31 miliony  ale to nie on tylko jego żona ach skrywają majątki przykryte spódnico .

Znamienne sa dwie rzeczy . Po pierwsze ciemne masy są codziennie judzone i uswiadamiane przez propagandę że tacy dorobkiewicze jak Morawetzky są z gruntu podejrzani bo przecie takich pieniedzy uczciwie się zarobić nie da.  Jednak tresura wątłych umysłów się powiodła i tu siedzą cichutko jak mysz pod miotłą bo przecie TVPis od 5 lat mówi że premier uczciwy jak nikt wiec to musi być prawda. 

Po drugie - wyobraziłem sobie jak by motłoch krzyczał gdyby to samo okazało sie w stosunku do Tuska albo innego Sikorskiego. Łooo matko!!! TVPIS by nadawało pasek z takim info 24/7

• Like 1
Opublikowano

jakie zimno ?sie ubierzcie, u nas na szczescie cieplutko-jak na wyjatkowo zimny mja...

wegiel kopac jak za dawnych lat- starsi ludzie w sasiednich wsiach opowiadaja jak ich dziadowie w lasach na okolicznych gorach wiegiel wydobywali.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v