Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, hubertuss napisał:

Daj spokój z tym alkoholem. Jak nie będą zaczynać pić w gimnazjum to będą pić w podstawówce.. Taki wiek. Uważasz, ze jak zmienisz szyld na budynku to wraz z gimnazjum zniknie głupota wieku nastoletniego u wielu?

8 lat wychowywać szkolnie robi różnice niż przez 3 lata gimnazjum nauczycielom trudno było dotrzeć do dzieci z różnych rodzin dowożeni byli z różnych wsi i okolic zanim się towarzystwo dobrało to zeszedł rok szkolny patologii było dużo wychowawcy nie dawali rady po likwidacji jest spokojniej 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

...

Ja pier**lę. I lata mojej nauki poszły się walić. Lata kierowania ogniem artyleri i czołgów strzelających ogniem pośrednim. 

obliczenia balistyczne i aparatura uwzględnia krzywiznę ziemi czyli co? w razie gdyby ogień był niecelny to trzeba było się upierać że Ziemia jest płaska :D

Opublikowano
25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

8 lat wychowywać szkolnie robi różnice niż przez 3 lata gimnazjum nauczycielom trudno było dotrzeć do dzieci z różnych rodzin dowożeni byli z różnych wsi i okolic zanim się towarzystwo dobrało to zeszedł rok szkolny patologii było dużo wychowawcy nie dawali rady po likwidacji jest spokojniej 

Mariusz weź no zastosuj kropkę albo przecinek bo się to ciężko czyta. Podstawówka 8 letnia czy gimnazjum ? Raczej tok nauczania. Obstawał bym za podstawówką 8 klasową i jako ciągłość nauki, szkoła średnia.

Opublikowano
20 minut temu, dsbh napisał:

Mariusz weź no zastosuj kropkę albo przecinek bo się to ciężko czyta. Podstawówka 8 letnia czy gimnazjum ? Raczej tok nauczania. Obstawał bym za podstawówką 8 klasową i jako ciągłość nauki, szkoła średnia.

na innych forach nie ma z tym problemu wali się bez znaków interpunkcyjnych ale jak ładnie prosisz to okey

• Thanks 1
Opublikowano

W sensie - patologia to rodzi się w rodzinie.

W każdy razie maszyna zarejestrowana w Polsce podlega polskiemu prawu co oznacza, że jest fragmentem Rzeczypospolitej na obcej ziemi. Tradycja co prawda mówi, że jak porwą furę to muszą oddać samolot ale to w tych samych kręgach co bandera i polskie znaki należności nic nie mówią.

Opublikowano
41 minut temu, jarecki napisał:

i w pore się zorientowali żę zle zrobili..........

A to pewnie Kaczyński się zorientował jak mu dzieciaki do domu zaczęły pijane i najarane wracać.😂

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

mi akurat o picie i jaranie nie chodziło bo jak ktoś chce to czy w podstawówce czy gimnazjum to  przyjara czy coś wypije , ale też nie o nauke tylko  sie skupiłem na przemocy fizycznej i psychicznej 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ja sprawę przemocy załatwiłem krótko. Jak córka przemocującemu o mało co paluszków nie połamała, to się skończyło. A że za dwa razy stanęła w obronie młodszych to i spokój jest do dzisiaj. A właśnie kończy podstawówkę. 😂

Opublikowano

Ale przemoc i jaranie czy picie nie ma nic do szyldu jaki wisi na budynku. To wciąż te same dzieciaki czy w gimnazjum czy w podstawówce.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Do dnia dzisiejszego niewiem dlaczego te gimnazja były złe..

Bo w pisie doszli do wniosku, ze wszystko co było przed ich rządami to było złe. Więc nawet jak sami głosowali to postanowili wszystko co było wywrócić do góry nogami.

Opublikowano
43 minuty temu, jarecki napisał:

mi akurat o picie i jaranie nie chodziło bo jak ktoś chce to czy w podstawówce czy gimnazjum to  przyjara czy coś wypije , ale też nie o nauke tylko  sie skupiłem na przemocy fizycznej i psychicznej 

Jak jaranie i picie jest na tym samym poziomie to czemu przemoc ma być mniejsza? PIS w tym przypadku podpiera się statystykami tyle że ciemny lud nie rozumie co czyta. 

Dajmy na to że w podstawówce mamy 600 dzieci w 6 rocznikach.  W ciągu roku wzywa się z ich powodu rodziców 60 razy. W tym samym budynku  jest gimnazjum w którym masz 300 dzieci na 3 rocznikach. Z racji wieku i burzy hormonów rodzice są wzywani 100 razy na rok. 

Wychodzi że podstawówka ma wskaźnik 10% wezwań a gimnazjum 33% czyli straszna groza. 

Jeśli zlikwidujemy gimnazja to dwie klasy zostają w podstawówce i mamy wtedy łącznie 800 dzieci , których rodzice są wzywani  60 razy do klas 1-6 i 66 razy do klas 7-8. daje to wskaźnik 126 wezwań na 800 uczniów czyli niecałe 16%. I w ten sposób PIS spowodował spadek problemów z dzieciakami  o połowę!!! Z 33%  spadło na 16% mimo ze jest dokładnie tak samo jak było. Vivat PIS, Vivat Prezes, Vivat barany które w to wierzą.🤣  

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

Dajmy na to że w podstawówce mamy 600 dzieci w 6 rocznikach.  W ciągu roku wzywa się z ich powodu rodziców 60 razy. W tym samym budynku  jest gimnazjum w którym masz 300 dzieci na 3 rocznikach. Z racji wieku i burzy hormonów rodzice są wzywani 100 razy na rok. 

chodzi o to żę do gimnazjum chodziły dzieci z różnych szkół , jak by to były dzieci tylko z jednej szkoły to ok . one się choć wczesniej nie znały to się widywały  po ukonczeniu podsawówki czy nawet tego gimnazjum  jest juz inne grupowanie jedni idą do licem , technikum i tam jest podobny popziom wychowaniaw domu a inni do zawodówki i też podobny poziom wychowania i wsszyscy sobie dają rade bez problemów 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

chodzi o to żę do gimnazjum chodziły dzieci z różnych szkół , jak by to były dzieci tylko z jednej szkoły to ok

Przychodziły całe klasy z podstawówki do gimnazjum, chyba że ktoś wybrał sobie inne gimnazjum np w sąsiedniej gminie. 

Opublikowano

Do szkół średnich tez pójdą dzieci z różnych szkół i środowisk i tez nie będą się znały.  Jeśli w podstawówce są dzieciaki z różnych domów to jaka jest różnica gdy w gimnazjum będą te same dzieciaki ?

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Do szkół średnich tez pójdą dzieci z różnych szkół i środowisk i tez nie będą się znały.  Jeśli w podstawówce są dzieciaki z różnych domów to jaka jest różnica gdy w gimnazjum będą te same dzieciaki ?

różnica wieku

Opublikowano

rządzi PiS i tyż może tylko se ponarzekać. nieudaczniki!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v