Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reasumując jest tak - Rosja to zło bo nam zabili prezydenta i są agresywni . Nie będziemy od nich gazu ani paliw kupować. Nie pozwalalismy by europa uzależniła się od ruskiego gazu i by nas tranzyt ominął ale się nie udało. Postanowiliśmy być gazowym hubem blokując NS2 i układajac się z USA i juz wiadomo że guzik z tego będzie bo Niemcy dogadali sie z Rosją a z tą dwójką dogadały  sie USA. Gaz od jankesów moze podrożeć jak Biden wprowadzi podatek od paliw kopalnych o czym mówił. Kontrakt na dostawy od nich mamy na ponad 20 lat. Rosja moze nas ominąć, Niemcy nie są zalezne od naszego tranzytu. Brawo my!

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, galan99 napisał:

Chińczycy fajni ludzie jak handlowali swego czasu na bazarach przyjazny Naród ale mogą wykupić Polskę .

ci "chinczycy" co handlowali na bazarach to na pewno polske wykupia 😛😛, tylko musza do wietnamu wrocic i do chin sie przeniesc.

ulman- jak to unas mowia konia kuja a zaba noge wystawia...

nie wiedzialem ze nietoprzez po rosyjsku to lataja mysz a grill to szaszlyk

ma chlopak pecha-w polsce to bylby gwiazda kurwizji,dostal jakis program z fajna laska

https://www.onet.pl/muzyka/onetmuzyka/marilyn-manson-usuniety-z-dwoch-produkcji-wytwornia-zrywa-kontrakt-to-jego-koniec/801sqgv,681c1dfa

Edytowane przez jacus
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Teraz genialny strateg Jarosław powinien usiąść w fotelu, wywiesić/włączyć białą flage i zadać sobie pytanie z poczatku tej zacnej piosenki 

2 godziny temu, mirro napisał:

Politykę zagraniczną prowadzi nam ambasador USA, sankcje na NS 2 nam zdejmą, nosz k**wa jeszcze tylko prowincją Chin zostać i wstawanie z kolan jak się patrzy. :lol:

przeczytaliście jedną plotkę i już wytworzyliście wielką teorię żeby tylko uderzyć w znienawidzony pis :) ciężkie musicie mieć życie

• Thanks 1
Opublikowano

Plotka, czy nie plotka ale od dawna wiadomo że łaska USA na pstrym koniu jedzie. Stany wybierają sobie sojuszników i przeciwnika z dużą częstotliwością. A nasze głąby uczepili się spódnicy i twierdzą że to lek na całą ich głupotę. Jak się okazuje bardzo szybko sprawdza sie słowa Pani Ambasador USA która oznajmiła że :Polska będzie miała niedługo tak dobre stosunki z Rosją, jak nigdy dotąd". Ano oczywiści że tak, tylko dzięki czemu? Ano dzięki nie prowadzeniu suwerennej polityki zagranicznej. A jak się im odwidzi to za chwilę możemy mieć znowu najgorsze od czasów Mieszka. 

@nieNasze darcie łacha tutaj to nie nienawiść, tylko śmiech przez łzy. Bo jak do k**wy nędzy można doprowadzić kraj w środku Europy w takie Miejsce i jeszcze wciskać że to wszystko nas wzmacnia. 

Opublikowano (edytowane)

co do nord stream 2 to francja ostatnio głos zabrała na ten temat , a co do inwestycji chinskich w polsce to Dysydent to nie jest bezposrednia inwestycja chinska w polsce to tak samo jak w animex tu polska jest tylko dodatkiem w tych obydwu przypadkach .         juz chinczycy zainwestowali we włoszech w traktory , nie chce mi sie czytać na ten temat ale znając życie wzieli technologie i przeniesli produkcje do chin .           A z USA  to troche za bardzo dalismy sie podejsc ,, kochajmy sie jak bracia a liczmy jak żydzi '' tak powinno być 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Tak czy siak jarecki zostało już tylko poszerzyć A2 do ośmiu pasów i na całej długości, po dwóch stronach lokować strategiczne gałęzi przemysłu: magazyny, budki z hotdogami i kantory.

Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

przeczytaliście jedną plotkę i już wytworzyliście wielką teorię żeby tylko uderzyć w znienawidzony pis :) ciężkie musicie mieć życie

On nie jest znienawidzony tylko głupi. Może ty nas oświecisz z kim mamy dobre, stabilne i długotrwałe stosunki bez głupich uprzedzań i pretensji. Co nam dało nasze wstawanie z kolan oprócz tego że nas Trump pochwalił jak chciał sprzedać gaz i uzbrojenie?

Opublikowano
11 godzin temu, krilan06 napisał:

Minister rolnicywa G. Puda był gościem Wiadomości. Na pytanie co zrobić żeby zachęcać młodych do zostawania na gospodarstwie odpowiedział m.in. że ważny jest dostęp do kanalizacji 😱🤔🤯😂

A w jakim celu niby zachęcać? Mało jest zachęt premia MR wyższe dopłaty co jeszcze może dom w mieście?

12 godzin temu, Ulman napisał:

I o czym to ma świadczyć? Ludzie zmieniają  pracę, branzę, odchodzą na emerytury - to jest normalne. Ogłoszenia były są i będą nawet w najwiekszym kryzysie. Tak jak kolega masz widzenie wybiórcze. Wiadomo ze jest kryzys biznesy upadaja lub/i zwalniają ludzi  a to ze widziałes kilka ogłoszeń ma niby świadczyć że jest inaczej? Umiesz odpowiedzieć gdzie i z jakich przyczyn natworzyła się cała masa nowych miejsc pracy mimo ze duża część gospodarki praktycznie nie działa?

Jaka część gospodarki kilka burdelu działających pod przykrywką hoteli😜😋

Lewacka opozycja karmi swój elektorat bajki o upadku gospodarki wciskają a każdy wie jaka jest prawda grupa pazernych alfonsów prubuje robić zamęt w kraju jakoś te niezależne media tego nie pokazuje

Opublikowano

Znawca hoteli się znalazł. Siedzisz w swoim Pierdziszewie i jedynym źródłem informacji jest TVPis. Niezależne media czyli zależne od PIS to wspaniałe źródło informacji.

Jesli gospodarka ma się super a kryzys to bajki to czemu spada PKB

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Bogdan675 napisał:

Synku Ty wiesz co to jest demolka a ro***erducha ? 🤣

1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Mówisz wyższe dopłaty tylko gdzie one są? 

To płatny troll, takie przedłużenie tuby pisowskiej TVP

Opublikowano
9 minut temu, henio2 napisał:

Pkb szarego Kowalskiego nie obchodzi bo w żaden sposób nie wpływa on na jego dochody 

Zaprzaniec nieuk 

Możesz wyjaśnić czemu nie wpływa? 

Gdy jest lockdown i nie pracują to też nie wpływa? 

Opublikowano
10 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

23 minuty temu, henio2 napisał:

A w jakim celu niby zachęcać? Mało jest zachęt premia MR wyższe dopłaty co jeszcze może dom w mieście?

Opublikowano
11 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Dopłaty powinny być równe  bo czy młody czy stary ma jednakowe koszty w jakim celu zachęcać kogoś do pracy na roli jeśli ma lepsze perspektywy?

2 minuty temu, Ulman napisał:

Zaprzaniec nieuk 

Możesz wyjaśnić czemu nie wpływa? 

Gdy jest lockdown i nie pracują to też nie wpływa? 

A dlaczego nie pracują ? Bo lenie i obiboki jest pełno ofert pracy jak ktoś pul roku siedzi na d*pie i nic nie robi no to dobry zlicytować mu to co ma i dziada w skarpetkach puścić

Opublikowano
6 minut temu, henio2 napisał:

Dopłaty powinny być równe

to jednak być powinny? 🤔

Opublikowano

Henio2 to nie jest odp. Na moje pytanie? Gdzie ty masz te wyższe dopłaty? Nawet niepotrafili doprowadzić w nowym budżecie żebym mieli chociaż średnia unijną doplat? 

8 minut temu, henio2 napisał:

Dopłaty powinny być równe  bo czy młody czy stary ma jednakowe koszty w jakim celu zachęcać kogoś do pracy na roli jeśli ma lepsze perspektywy?

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Tak czy siak jarecki zostało już tylko poszerzyć A2 do ośmiu pasów i na całej długości, po dwóch stronach lokować strategiczne gałęzi przemysłu: magazyny, budki z hotdogami i kantory.

w sumie czy to niemiec , holender czy chinczyk wiele nie zmienia , kazdy zysk wyprowadzi z polski w dolarach czy euro a o ten zysk sie rozchodzi i jego dalszą inwestycje , 

• Like 1
Opublikowano

Młody rolnik ma 300 więcej do ha

28 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Henio2 to nie jest odp. Na moje pytanie? Gdzie ty masz te wyższe dopłaty? Nawet niepotrafili doprowadzić w nowym budżecie żebym mieli chociaż średnia unijną doplat? 

.

Opublikowano

Ale przecież dostają jeszcze premię wyższy zwrot z prow dlaczego mają dostawać więcej ? Ja jako młody rolnik nie miałem jakichkolwiek dopłat premi ułatwień a dzisiejsi pseudo młodzi rolnicy nie mają że mną szans by dorównać mi w inwestycjach i bardzo mnie to martwi UE tak jak komuna nauczyła ludzi niezaradności i braku logicznego planowania jeśli kiedyś dojdzie do jej rozpadu a jest to nieuniknione będzie to koniec polskiego rolnictwa

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

A z USA  to troche za bardzo dalismy sie podejsc ,, kochajmy sie jak bracia a liczmy jak żydzi '' tak powinno być 

No i tak jest my kochamy ich jak braci, a oni liczą nam jak żydzi. 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Znawca hoteli się znalazł. Siedzisz w swoim Pierdziszewie i jedynym źródłem informacji jest TVPis.

@Ulman A ogłoszenia matrymonialne w Gościu Niedzielnym to pikuś?

Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

A dlaczego nie pracują ? Bo lenie i obiboki jest pełno ofert pracy jak ktoś pul roku siedzi na d*pie i nic nie robi no to dobry zlicytować mu to co ma i dziada w skarpetkach puścić

Nie pracują bo lewacki rząd im tego zabrania. 

Pełno ofert pracy? A gdzie sa te nowe miejsca pracy jak biznesy pozamykane? Gdzie sie tworzą? Które branże tak kwitną? Pytam o to kolejny dzień i jedyne co umiecie pisać to że są oferty pracy ale jakie gałęzie gospodarki tak wspaniale kwitną to żaden filozof nie ma pojecia. Tak to właśnie jest jak się nie ma grama dociekliwości i łyka propagandę jak indor kluchy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v