Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to tak jak rozpętali burzę w szklance wody po tym polaku w wielkiej brytanii. zamiast zając się ludzi żeby mieli lepszy dostęp do służby zdrowia to wykorzystują takie przypadki do gry potrzebnej do obecnej sytuacji wokół aborcji.

sprowadzają aborcję tylko do niechcianych ciąż a przecięż zdecydowana większość niechcianych ciąż kończy narodzinami dziecka.

Jakby było tak dalej jak do jesieni 2020 to ktoś komuś zabroniłby rodzić dzieci ?🤣.

Z dwóch kaczyńskich to jednak mądrzejszy niestety już nie żyje a został głupszy zacny hodowca zwierząt 🤣

Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał:

Z dwóch kaczyńskich to jednak mądrzejszy niestety już nie żyje a został głupszy zacny hodowca zwierząt 🤣

Kain zabił Abla przy pomocy samolotu.

1 godzinę temu, dysydent napisał:

Jakoś w krajach gdzie aborcja nie jest rygorystycznie penalizowana jest większy przyrost naturalny niż w wymierającej środkowej Europie a po tych kretyństwach nawiedzonych moralizatorów od siedmiu boleści będzie jeszcze gorzej.

I tu okazało się że chrześcijańskie korzenie nie chronią przed wymieraniem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

próbują leczyć swoje własne chore sumienia wymuszając siłą dobro tylko czy dobro potrzebuje siły do obrony? No i czy siła przymusu jest dobrem?
Powtarzam - nie wiem kto gorszy...?

a takie kreatury które chcą decydować "za Boga" i siłą przymuszać do dobra lepiej żeby nigdy już i nigdzie żadnych wyborów nie wygrały tak że nie ma tego złego... i obyś miał rację

To raczej upadła lesba prubuje ostatkiem sił zrobić z siebie męczennicę daję jej góra tydzień i spokój będzie w kraju         https://wpolityce.pl/polityka/528917-lempart-chce-byc-represjonowanaale-policja-zachowuje-spokoj

• Thanks 1
Opublikowano

A to, to już jest mistrzostwo świata i okolic
. Opowieść o tym jak to Państwo z dykty i paździerza przejebało kasę pod nadzorem najwspanialszych służb specjalnych, fachowców z Ministerswa Zdrowia i nikt niczemu nie będzie winien.

https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w-polsce-jaroslaw-kaczynski-o-zakupie-respiratorow-6602447877340032a

"Wicepremier podkreślił, że decyzja o skorzystaniu z usług firmy E&K zapadła po rekomendacji służb specjalnych, które nie widziały przeciwwskazań do współpracy. Jarosław Kaczyński zaznaczył, że Ministerstwo Zdrowia nie popełniło żadnych nadużyć lub czynów korupcyjnych.

Nikt niczemu nie może być winiem, bo nie przeszła ustawa o bezkarności. 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Do sądu się bardziej opłaca oddać. Tryb nakazowy ma to do siebie, że komornik nie jest na Twój koszt a i jeszcze odsetki są przyklepane...

Wystarczy wnieść zarzut w terminie i już po trybie nakazowym nieraz tak robiłem 😜

Opublikowano (edytowane)

Nosz k**wa jest i drugie dno przemyśleń Kaczyńskiego. 

Jako opinię przyjęto rekomendację CBA, Pozostaje pytanie, jaki jełop pyta CBA kiedy zabezpieczeniem tego typu spraw zajmuje się ABW?

https://www.tvp.info/52001830/pandemia-koronawirusa-szumowski-polska-przewodniczacy-sejmowej-komisji-ds-sluzb-specjalnych-waldemar-andzel-byla-pozytywna-rekomendacja-cba-przy-umowie-na-respiratory-wykluczono-powiazania-korupcyjne-tvp-info

"Przy umowie na zakup respiratorów przez resort zdrowia od firmy E&K była pozytywna rekomendacja CBA – poinformował przewodniczący sejmowej Komisji ds. Służb Specjalnych Waldemar Andzel z PiS. Wykluczono powiązania korupcyjne między kierownictwem Ministerstwa Zdrowia a firmą".

A jakie znaczenie ma ta opinia od CBA skoro zakup odbywał się w formie bezprzetargoweJ?

Czyli Ministerstwo Zdrowia pyta CBA czy nie jest powiązane korupcyjnie z firmą handlarza bronią. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A jak ktoś tobie nie płaci, to wystarczy wysłać pismo, że jeżeli nie zapłaci w przeciągu 7 dni to idziesz do komornika, uwierz mi, bardzo takie coś pomaga

Dobre   naprawdę  dobre  padłem  ze  śmiechu  🤣🤣🤣

143886040_132149925399374_57154445587037

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Dobre   naprawdę  dobre  padłem  ze  śmiechu  🤣🤣🤣

Masz fakturę z terminem zapłaty, jak nie zapłacone to uwierz mi, że jeżeli dłużnik coś jeszcze ma to odzyskasz. Na razie komornika nie musiałem w to mieszać, 2 razy takie pisemko i kasa za 2-3 dni była na koncie. A ty pajacu jak chcesz to się śmiej.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A ty pajacu jak chcesz to się śmiej.

To  ty  pajacujesz   komornik  to  cie  co najwyżej  śmiechem  opluje  jak do niego  pójdziesz  że  ci ktoś  faktury  nie  zapłacił   🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

Wysyłasz wezwanie do zapłaty, jak nie zapłaci to do sądu i kończy się komornikiem, u mnie na razie wystarczał 1 etap. 

Teoretycznie wezwanie jest niepotrzebne, bo sama faktura jest wezwaniem, ale po co od razu bawić się w sądy.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Denwer napisał:

To  ty  pajacujesz   komornik  to  cie  co najwyżej  śmiechem  opluje  jak do niego  pójdziesz  że  ci ktoś  faktury  nie  zapłacił   🤣🤣

no trochę "nieprecyzyjnie" wyjaśniłeś, bo powinien ten komornik odesłać do sądu bo bez wyroku sądu to on może..
no chyba że komornik to świnia i jaki znajomy dłużnika a że opluje to podwójna

zdaje się że podsłuchiwanie jest domeną przestępców
a co jeśli przestępcy są wśród władz (choćby tej unii) bo takie pomysły jednoznacznie świadczą że są

urzędnik daje sobie więcej praw ode mnie bo ja jego na pewno w/g pomysłów tych pojebów podsłuchiwać nie mogę (legalnie)
rzeczywiście struktury władzy zmieniają się w struktury jawnie mafijne i przestają się z tym ukrywać

siłą wymuszą na mnie podatki na swoje utrzymanie i jeszcze wyszpiegują abym czego nie ukrył pozbawiając mnie jakiejkolwiek legalnej obrony i tajemnicy jej strategii
do czego to wszystko zmierza?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://www.obserwatorfinansowy.pl/tematyka/makroekonomia/trendy-gospodarcze/davos-2021-dzien-czwarty/

W jednym z ostatnich paneli wystąpiłOtwiera się w nowym oknie Sundar Pichai, dyrektor generalny Google i Alphabet, odnosząc się m.in. do potencjału sztucznej inteligencji, która to technologia może przyczynić się do wzrostu wydajności podmiotów gospodarczych o 40 procent do 2035 roku, co odpowiada wartości ekonomicznej 14 bln USD. W szczególności, zdaniem Sundara Pichai, sztuczna inteligencja może odegrać dużo większą rolę w zwalczaniu przyszłych pandemii dzięki zwiększeniu zdolności do wykrywania zarażeń, a także tworzenia następnych generacji leków i szczepionek.

Bardziej powinni skupić się na przyczynach.

https://www.obserwatorfinansowy.pl/tematyka/makroekonomia/trendy-gospodarcze/davos-2021-dzien-drugi/  Zdaniem François Villeroy de GalhauOtwiera się w nowym oknie, prezesa Banku Francji, odbudowa po kryzysie pandemicznym powinna mieć charakter transformacji, w której głównej roli nie powinna odgrywać jedynie polityka monetarna. Równie ważna jest polityka fiskalna i reformy strukturalne.

Opublikowano

ktoś kto pisze takie rzeczy niewiele wie jak jeszcze daleko do jakiejkolwiek inteligencji tej "sztucznej inteligencji"
automatyzacja prostych czynności tak ale kreatywne tworzenie antidotów na "żywy poligon" jeszcze daleko przekracza zdolności tych prostych automatów jakim są programy komputerowe.
Barierą jest właśnie ograniczoność umysłowa programisty i co najwyżej takie automaty cyfrowe mogą produkować seryjnie ale produkty wymyślone.odkryte przez człowieka
reszta to sf i to bardziej fatasy niż futurologia

Opublikowano

henio - zarzut musi być trafiony. Jeżeli zrobisz przewód - musisz liczyć się z konsekwencjami. Ale to co napisałeś dużo o Tobie mówi.

komornik sądowy - denwerze - może działać nie tylko z polecenia sądu. Jeżeli na przykład zawrzesz umowę notarialnie i będzie tam dobrowolne poddanie się egzekucji to może z tym iść bezpośrednio do komornika.

mirro - jestem przekonany, że celowo zapytano właśnie CBA. Zbyt wiele tu wątpliwości aby był to zwykły błąd. Po prostu pytano tak aby uzyskać konkretne odpowiedzi.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Gdyby tak udało się ten wskaźnik utrzymać ostatni Polak umarłby za 80 lat oczywiście pod warunkiem że strajk kobiet wprowadzi powszechna aborcję 😜🤣

22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 odwoła się do sądu który cofnie karę i SANEPID w zębach odda mu te 30tys.

Już to widzę  jest zakaz a to że niezgodny z prawem to tylko wymysł właściciela

Edytowane przez henio2
Opublikowano
17 minut temu, henio2 napisał:

Gdyby tak udało się ten wskaźnik utrzymać ostatni Polak umarłby za 80 lat oczywiście pod warunkiem że strajk kobiet wprowadzi powszechna aborcję 😜🤣

Ty się nie martw o aborcję, a o eugeniczną eutanazję co do twojej osoby

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v