Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

, np Kaptan interwencyjnie i potem za 2-3 dni cos systemicznego. Samym kaptanem to co 2-3 dni by trzeba było pryskac ;)

Kaptan ma to do siebie, że od chwili rozrobienia go w opryskiwaczu masz jakieś pół godziny na wypryskanie. Inaczej jego działanie słabnie . Po godzinie oprysk mija się z celem. 

Opublikowano

Jeszcze  TVN cały nie zdążył się zaszczepić  wraz z elytami postkomuny a tu wsypa.Agdyby tak prezesa zaszczepili to byłaby afera.Tvn przez miesiąc i elyty byliby oburzeni.Jak się wiją teraz w kłamstwach a lemingi łykają.

Kolejna odsłona "afery szczepionkowej". Portal Wprost.pl opublikował maila ws. szczepień, którego rozsyłała Fundacja Krystyny Jandy. W wiadomości nie ma jednak ani słowa o akcji promocyjnej, w której mieli ponoć uczestniczyć artyści.

Afera ze szczepionkami dla osób spoza grupy "0" wybuchła po tym, gdy były premier Leszek Miller poinformował na Twitterze, że został zaszczepiony na COVID-19. Do szczepienia doszło, pomimo iż polityk nie kwalifikuje się do otrzymania szczepionki na tym etapie Narodowej Strategii Szczepień.

Następnie w mediach pojawiły się informacje, że zaszczepieni są również Krystyna Janda, Wiktor Zborowski, Krzysztof Materna, Maria i Andrzej Seweryn, Magda Umer oraz Michał Bajor. Część artystów tłumaczyła się, że mieli wziąć udział w akcji promującej szczepienia.

Teraz jednak Wprost.pl ujawnia maila, jaki Alicja Przerazińska, dyrektorka Fundacji Krystyny Jandy Na Rzecz Kultury, wysłała do artystów. W wiadomości poinformowano ich o możliwości zaszczepienia się przed kolejką, nie padła jednak żadna informacja na temat rzekomej akcji promocyjnej.

Z wypowiedzi Zborowskiego wynika, że całą akcję koordynował teatr Jandy w porozumieniu z WUM. "Miała być potrzebna i mądra akcja, a wyszło koszmarnie" – twierdził.

Z maila, do którego dotarło Wprost.pl, wynika jednak, że to nie Teatr nadzorował tę sprawę tylko Fundacja Jandy, a ponadto nikt nie wiedział o żadnej akcji promocyjnej.

Wiadomość o tytule "Szczepionki" była następującej treści: "Istnieje szansa, że będziemy mieli możliwość zaszczepić współpracowników. Proszę o znak, jeśli ktoś z Państwa chciałby być zaszczepiony, stworzymy listę i jeśli będzie to możliwe, to umówimy Was na szczepienia. Ponieważ grupa jest spora proszę postępować wg instrukcji: Odesłać do mnie w odpowiedzi na tego maila imię i nazwisko oraz nr PESEL” – czytamy w wiadomości. W mailu podkreślono, że sprawa jest pilna, a termin zgłoszeń upływ 6 stycznia.

Sama Przerazińska zapewnia, że jej mail był jedynie "propozycją zebrania grupy chętnych na szczepienia zgodnie z kolejką w przyszłości”. Dyrektor dodaje, że celem było sporządzenie listy i przekazanie jej do punktu szczepień. "Nigdy nikomu nie obiecywaliśmy ani wcześniejszych szczepień, ani nie zapewnialiśmy, że one na pewno będą" – zapewnia.

Źródło: Wprost.pl

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał:

jak jesteś taki mądry to daj nam dane ilu ha gospodarzą zagraniczni a ile maja Polacy ....  poszukaj ? 

Wśród studentów WUM krąży info, że wśród zaszczepionych poza kolejnością są Owsiak i Trzaskowski.

Miał ktoś kiedyś taką sytuację w swoim życiu???

Myśląca buźka

Pojechaliście zawieść np. Mamę do stomatologa. Mama wychodzi z gabinetu, a Pan doktor do Was czekających na korytarzu: - Skoro Pan / Pani już tu jest, to zapraszam do środka, wyleczymy ząbki .....

Roman, to ty zacząłeś wypisywac elaboraty o tym ile to oddano Niemcom i jak to oni dużo ziemi mają. Uważam że jako normalny , intelektualnie wydolny człowiek umiesz uzasadnić swoje twierdzenia. Kiedy te złe słupy i zagranicznych farmerów prawy i sprawiedliwy Ziobro weźmie za tyłek? A może znowu niemoc go dopadła i tylko masom pracującym na wsi się wydaje że to straszna zbrodnia jest?

Porównanie do dentysty zupełnie nie trafione. To raczej tak jakby pan/pani zadzwoniła do dentysty żeby ja po znajomości przyjął poza kolejnością co jest u nas zupełnie normalne.

1 godzinę temu, jarecki napisał:

jeszcze  raz napisze wpisujesz w karte informacyjną jak srodek zastosowałeś i na etykiecie jest napisane ile razy w sezonie możesz zastosować daną substancje prawnie , zresztą pewno każdy tak myslał jak Ty i już tebukonazolu nie ma już .            

Nie wiem czego ty nie rozumiesz

wpisujesz jeden zabieg Spekfree, jeden zabieg Tebu , jeden zabieg Helicur i masz 3x tebukonazol użyty zgodnie z prawem.  W tych 3 tebukonazolach nie masz żadnej informacji ile razy mozesz dana substancję w sezonie uzyć a jedynie zapis że środek mozesz stosować 1 raz w sezonie. Tak więc jak pisałem - obostrzenia dotyczą konkretnego srodka a nie substancji. A tebukonazol jeszcze jest co najmniej przez najblizsze 2 lata 

@hubertuss - awantura jest bo zaszczepili sie wrogowie ludu. Gdyby chodziło o Zelnika i Martyniuka to byłaby cisza.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

@Bogdan675 ciekawe jak się będziesz tu pruł, zę to afera jak wyjdzie, ze pisowcy też się szczepili. Bo już wyszło, ze jacyś samorządowcy z pisu zaszczepili się. A co będzie jak się potwierdzi z Dworczykiem i ministrem zdrowia? Też będziesz krzyczał, że afera.

A Winnicki nie powinien się ośmieszać. Ludzie, którzy nie chcą się szczepić nie powinni się na ten temat wypowiadać. Bo co ich obchodzi jakaś kolejka.

Opublikowano

zasada jest taka że bogatszy i/albo sprytniejszy/mądrzejszy zawsze szybciej sobie załatwi to co chce niz gamoń który siedzi i pokornie czeka. To jest zasada która funkcjonuje od tysiecy lat i zaden PIS ani inna lewicowa władza tego nie zmieniła i nie zmieni.

Opublikowano
50 minut temu, Ulman napisał:

zasada jest taka że bogatszy i/albo sprytniejszy/mądrzejszy zawsze szybciej sobie załatwi to co chce niz gamoń który siedzi i pokornie czeka. To jest zasada która funkcjonuje od tysiecy lat i zaden PIS ani inna lewicowa władza tego nie zmieniła i nie zmieni.

PIs na pewno nie zmieni bo oni z tego korzystają. Dodatkowa tak zwana pula w WUM wynosiła 150 szczepionek. Jak do tej pory ujawniło się kilka lub kilkanaście osób.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 1.01.2021 o 15:06, hubertuss napisał:

Pis nas będzie skubał nowymi 8 podatkami podniesie 11 już istniejących. Ale nie mówmy o tym. Bo to pis robi to trzeba dać się doić i nic nie mówić. A krytyka socjalizmu to biadolenie. Rozumiem, że będziesz płacił te podatki i powiększone przez nie ceny z uśmiechem na twarzy.

Poco  takie  bzdury  piszesz   Dam  ci  radę 

131515632_446575729688030_56859201486652

Dnia 2.01.2021 o 11:10, PRIMO napisał:

Gastronomia i turystyka leży dzięki superpolityce rządu a nie z własnej winy więc nie pierdziel głupot. 

W  Niemczech  też  nasz  Rzad  zamknął  turystykę  ??.  Wyjdź   z obory  to zobaczysz  że  np  w Niemczech  masz   praktycznie  wszystko  pozamykane  poza  spożywką 

Dnia 2.01.2021 o 11:31, PRIMO napisał:

Nie wywołał tylko rozdmuchał panikę a na efekty długo nie trzeba było czekać. 

Na  całym  świecie  PiS  rozdmuchał  panikę    dobre  :D  :D  :D  

Dnia 2.01.2021 o 13:22, PRIMO napisał:

@henio2 to nikt inny jak @staszek131415 a @Denwer zaginą ale znając życie to wypłynie z jakimś szambem. 

Nigdzie  nie  zaginął  tylko  był  w górach  😎

Dnia 2.01.2021 o 19:41, soltys48 napisał:

włąśnie ,ze nie mam dlatego pytam

A  padliną  z tucznika  handlujesz 🤔

52 minuty temu, hubertuss napisał:

Dodatkowa tak zwana pula w WUM wynosiła 150 szczepionek. Jak do tej pory ujawniło się kilka lub kilkanaście osób.

Nie  było  żadnej dodatkowej puli  tylko    POgarda  obywatelska  wyszła  na jaw  jak   pato  celebrytów  po szczepili   poza kolejnością.  Gdyby  tak  celebrytów  związanych  z TVP  i  PIS  po szczepili  to  byś  bił  na  alarm   jaki  to skandal.   

135508341_3661267690562304_3637574042747

Głosy  chodzą  że  Czajkowski  i   król  żebraków   także  zaszczepieni   poza kolejką  

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

ile to oddano Niemcom i jak to oni dużo ziemi mają. Uważam że jako normalny , intelektualnie wydolny człowiek umiesz uzasadnić swoje twierdzenia. Kiedy te złe słupy i zagranicznych farmerów prawy i sprawiedliwy Ziobro weźmie za tyłek?

Nikt nikogo nie weźmie za zadek lub worek, sądy nie miały jakiegokolwiek marginesu manewru w K.W. było jak byk napisane że właścicielem jest np. Herman Kholl i żaden sąd tego nie mógł podważyć  wg. naszego i międzynarodowego prawa. Każda taka sprawa kończyła się rozprawą sądową bo próbowano przepis ten obejść zasiedzeniem, w niektórych przypadkach skutecznie, w innych (tych głośnych) zabrakło lat.

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, Ulman napisał:

A to w takim razie ja mam pytanie - skąd taki paranoik, frustrat, sPISkowiec ma ten milion złoty? Uczciwy człowiek przecież takich pieniędzy sie nie może dorobić 😉 Skoro jest skłonny zaryzykować milion to pewnie tych milionów ma co najmniej kilkanaście ale to i tak byłoby dziwne bo wydając 1 mln na Owsiaka raczej zwrotu tej kwoty spodziewać się nie może. Ciężko to wytłumaczyć........... A może on po prostu jest debilem i ma żółte papiery?

Za co swego czasu, bardzo znana blogerka mimo młodego wieku kupiła mieszkanie ?

16 godzin temu, Ulman napisał:

Co było przedmiotem rozprawy i czemu facet nie poszedł z tym do ministra zero który razem całym PISem nie może na Owsiaka patrzeć. Przecież jakby mieli za co to by mu już dawno dop....li? Pewnie nic nie ma oprócz urojeń do szczucie ciemnoty.

Tu masz ciekawą lekturę ile te sprawy się ciągną.

https://24legnica.pl/nasz-raport-wszystkie-procesy-matki-kurki/

1 godzinę temu, Ulman napisał:

@hubertuss - awantura jest bo zaszczepili sie wrogowie ludu. Gdyby chodziło o Zelnika i Martyniuka to byłaby cisza.

Nie taka cisza, podobno kilku samorządowców z Pisu zostało zawieszonych za szczepienia bez kolejki. Teraz pytanie czy dać im drugą dawkę aby to miało sens, czy niech czekają na swoją kolej ?

Objaw głupoty.

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/przyczepili-kotu-petarde-do-glowy-zwierze-zginelo/npcdbb6,79cfc278

Do jaj bym mu tą petardę podczepił. Co na to animalsi ?

@Denwer skończył święta 🤣.

Opublikowano

Co niektórzy tak są wpatrzeni w PO i osoby ich popierające że nasrali by im na rękę a oni cieszyli by się że to czekolada. Wiedz jedno im nie zależy na was tylko na tym by z powrotem dostać się do władzy. Dla mnie aktorzy powinni swoje poglądy zachować dla siebie dla dobra własnego wizerunku

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

@Denwer skończył święta 🤣.

Dokładnie  do  wczoraj  świętowałem 😎.  Tak  przeglądam  to   niektórzy  tu  nawet  w  Wigilię  się  napierda*ali    co  to  w tych  antyPiSowskich głowach   mają  chyba   tylko  samą  zawiść  i  nienawiść 

Opublikowano (edytowane)

Tak mają dokładnie powiedziane ale w Polsce młodzi nie wiele wiedzą a Ruskie  odwrócą Historię na swoją stronę że to Polska rozpętała wojnę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

denwer - a to przypadkiem nie Francja zamknęła granicę? No i popatrz: "czajkowski i król żebraków" oraz "niektórzy mają (...) zawiść i nienawiść" to wszystko Twoje słowa...

Opublikowano (edytowane)

Studenci WUM informują, że na liście osób zaszczepionych poza kolejnością znalazła się też osoba „ściśle związana” ze stacją TVN. Wskazują przy tym, że rektorem WUM jest obecnie prof. Zbigniew Gaciong, który również pełni funkcję wiceprzewodniczącego Rady Fundacji TVN.

https://www.tvp.info/51616830/koronawirus-w-polsce-szczepionki-dla-celebrytow-rektorem-wum-czlonek-wladz-fundacji-tvn

135083353_3655891361099937_7544824477944

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Denwer - fiolka zawiera 6 dawek przy czym decyzja o użyciu szóstej należy do lekaża gdyż jest to dawka przeznaczona na rozkurz. Uważam, że o to powinieneś także zacząć bić pianę.

jarecki - sceptycznie podchodziłem w przypadku szczepienia mojej małoletniej ale tego nie będzie. Sceptykiem byłem też co do masówek. Teraz nie wygląda to źle zatem jeżeli ma to być trutka to przetestuję ją na sobie zanim dotrze to do rodziny. Sceptykiem stanę się jak zauważę nieprawidłowości w trakcie i po szczepieniu. Uważam jednak, że powinny być przeprowadzone testy na przeciwciała i uwzględniane w kolejności szczepienia. Zgłosiłem się do zaszczepienia.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, DTaras napisał:

szóstej należy do lekaża gdyż jest to dawka przeznaczona na rozkurz. Uważam, że o to powinieneś także zacząć bić pianę.

Co to  ma wspólnego  ze  szczepieniem  poza  kolejnością  ludzi  związanych  z TVN po znajomości  bo  ani  to  promocja  szczepień  nie było  tylko  po cichu  swoich   dygnitarzy  propagandy  ,,gebelsowskiej,,. zaszczepili  

Ciekawie będzie  jak  się  potwierdzą  informacje  co  do  czajkowskiego  i  króla  żebraków

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Zaszczepili się bo to nagonka medialna by zachęcić do szczepienia pozostałych grób że tak się szczepią po za kolejnością że to takie spaniałe .

Szwajcaria  nie dopuściła szczepionki do użytku mądry Kraj .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v