Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A o kaucji za olej słyszeliście? Będzie? Nie będzie? Mam na składzie zapasik z tego tytułu - do skrzyni, do silników... Jednak dycha do litra. Jest jakiś ruch u olejarzy ale nic niewiem...

Jaka policyjna? Imprezy w całym mieście, buzi-buzi w prochowym dymie. Tyle, że w rynku nikogo niema.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

https://natemat.pl/332619,sylwester-marzen-tvp-publicznosc-na-widowni-w-ostrodzie-ostre-komentarze#

Wszystkich pozamykali w domach. Dzieciaki nie mogą wychodzić choć są ferie. Ludziom godzinę policyjną wciskali a sami co.

To to pikuś , gorsze jest to że jest od dawna tani lek na covit a władza prze do tych szczepionek . 

To co w tych szczepionkach nam szykują ?????

Szykuje się rewolta !!!

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Komu pasują rosnące podatki i obciążenia?

Przecież na świecie nie ma próżni, przyznaj się ile upracowałeś własnymi rękoma a ile z dofinansowań  które w pewnym stopniu pochodzą z krajowych składek?

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

A o kaucji za olej słyszeliście? Będzie? Nie będzie? Mam na składzie zapasik z tego tytułu - do skrzyni, do silników... Jednak dycha do litra. Jest jakiś ruch u olejarzy ale nic niewiem...

Z olejem najlepszy ruch to adwent i wielki post. Teraz karnawał. Atak poważnie pożyjemy i przekonamy się wszystko w praniu wyjdzie. 

Opublikowano
13 minut temu, andrzej78 napisał:

Przecież na świecie nie ma próżni, przyznaj się ile upracowałeś własnymi rękoma a ile z dofinansowań  które w pewnym stopniu pochodzą z krajowych składek?

A z czego są te krajowe składki?

Opublikowano

........Dzięki temu informuje o faktycznym opodatkowaniu dochodu podatnika. Przykładowo, jeśli podstawa opodatkowania wynosi 60.000 zł i zostało zapłacone 10.000 zł podatku, to efektywna stopa podatkowa wynosi ok. 16,7% (10.000/60.000=16,66%).

Co chcesz pokazać/przekazać  wklejając  te dane?

Opublikowano (edytowane)

Też mnie ciekawi jaki jest cel wklejenia tych wykresu. Wynika z niego że Francuzi, Holendrzy , Anglicy i Finowie  płaca niższe podatki co jest co najmniej dziwne Z drugiej strony zastanawiam się jak jest możliwe ze faktyczne opodatkowanie dochodu podatnika może wynosić 16% podczas gdy PIT jest na poziomie 17, 32 i 40%? No i zupełnie nie wiadomo z jakiego źródła te dane.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

WPROWADZENIE NOWYCH OPŁAT CZY PODATKÓW NIC nie tłomaczy bo i tak mamy  sporo i  troche za 

francuzi mają chyba podatek od najbogatszych 50 %  PIT  ta grafika obrazuje że ci najbogatsi nie płacą podatków mają obejscia a podatki płacą srednio zamażoni i biedni Ulman jak nie potrafisz zmiejszyć podatków samodzielnie to zatrudnij ksiegowego           

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Jakoś mnie to nie przekonuje . Daj jakieś szersze dane na ten temat z wiarygodnego źródła/ źródeł.

Aha, jeszcze jedno - czy uważasz że podatek dochodowy to najważniejszy parametr w ocenie wysokosci realnego opodatkowania?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

Ulman jak nie potrafisz zmiejszyć podatków samodzielnie to zatrudnij ksiegowego   

A to jest rada z cyklu, weź kredyt zmień robotę, albo wyjedź.

Opublikowano (edytowane)

nie  księgowego bo na podatkach się mało co się zna do podatków trza brać doradce podatkowego bo księgowej to się za bardzo nie chce wnikać co i jak 

Edytowane przez Roman4321
Opublikowano

jak zaczniesz płacić podatki bez optymalizacji to zwijaj biznes bo konkurencja ją zastosuje i Twój biznes wykonczy , ja wiele razy pisałem nie ważne jaki podatek ale że by był jednakowy dla każdego  

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

nie aż tak drastycznie , wystarczy optymalizacja podatkowa .

Przy tej stabilności interpretacji przepisów, to se można optymalizować. Ewentualny wyrok, albo czas do zapukania służb skarbowych. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v