Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 5.12.2021 o 09:49, Rolnik1973 napisał:

Ja też jeszcze 800 l limitu mam do odliczenia akcyzy.

To już ci przepadło , bo teraz to faktury zbierasz na rok 2022 (luty ) i póżniej jak masz jeszcze limit to się rozliczasz w sierpniu . 

Opublikowano

Wybacz, ale Ryśka nie zagniesz jeśli chodzi o wyciągnięcie kasy od państwa. Złotówki nie popuści🤭

W ciemię bity nie jest i chodzi mu o paliwo na tenże okres rozliczeniowy😜😜😜

Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

To już ci przepadło , bo teraz to faktury zbierasz na rok 2022 (luty ) i póżniej jak masz jeszcze limit to się rozliczasz w sierpniu . 

Toć limit od sierpnia 21 do sierpnia 22 to nic nie przepadło.

• Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, cobra napisał:

Co za bzdury z ta benzyna

16 godzin temu, slawek74 napisał:

żadna bzdura nie chce mi się szukać do ilu procent to dozwolone ale wiem że kierowcy tir nie raz dolewają sąsiad zbiorniki spawa i nie raz słychać wybuchy

16 godzin temu, witejus napisał:

Żadne bzdury,normalna procedura zalecana w instrukcjach obsługi . @Sławek ma rację

tak mi mówił i to gość kumaty :)

8 godzin temu, mysza103 napisał:

dokładnie tak, jaka cena B0 u Was?

Opublikowano
15 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Toć limit od sierpnia 21 do sierpnia 22 to nic nie przepadło.

Rok rozliczeniowy jest tak jak rolnik pisze od 1 sierpnia 2021 nowy limit do 31lipca 2022.Dlatego zawsze kupuje się 1 sierpnia jak limit w poprzednim się skończył lub kupuje się bez zwrotu tyle aby do pieszego siepania starczyło, potem można już sobie to rozliczyć, zawsze na początku sierpnia cena do góry.

Opublikowano
12 godzin temu, Jarecki88 napisał:

Serio, myślisz, że w 2021 ktoś Ci pogratuluje B5? 😆

A po co ma mi gratulować, zresztą mój Passat 20 letni przezyje jeszcze nie jednego młodzieniaszka 😁

Co do ceny to ostre tąpniecie na najbliższym orlenie bo całe 4 gr na litrze do dołu. Podobno Obajtek już zbiera sztab kryzysowy w obawie, że nie wyrobi planu finansowego 😆

Opublikowano

Stacja paliw orlen 5.98

Jak oleje silnikowe drożeją.

Mobil delwac mx extra 10w40 był po 320 za 20 l teraz  po 460

Jeszcze dziś znalazłem sklep i ostatnia za 360 kupiłem.

Nawet w necie pow 400zł krzyczą.

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Dziś 5.84 Adaś oni tam b0 mają ?

cena nie aktualna bo już jest 5.83 😎 jeśli dziś tankowałeś to możesz być zadowolony bo trafiłeś na B0, czy zimą bez przerwy będą mieć B0 to oni sami nie wiedzą, zależy co nim Orlen dowiezie.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Niedługo bez SENT nie przywiozą nawet litra paliwa . "- w zakresie systemu monitorowania i przewozu, z których najistotniejsze to zmiany pozwalające na wprowadzenie do systemu prawnego obowiązku rejestracji miejsc dostarczenia paliwa napędowego (obecnie rejestrowane są wyłącznie miejsca dostarczenia paliwa opałowego), obowiązku przekazywania przez stacje paliw stanu liczników urządzeń pomiarowych/odmierzaczy z dystrybutorów, objęcie systemem SENT każdego przewozu paliwa (analogicznie jak w przypadku paliw opałowych - również do podmiotów nieprowadzących działalności gospodarczej i bez względu na ilość paliwa w przesyłce), oraz sankcje za nieprzestrzeganie projektowanych regulacji;

Edytowane przez fezoi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v