Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Kup i wlej do słoików b7 i b0 i postaw na półce na miesiąc-2 miesiące.

no ale jak zaraz używać? większe spalanie na tych biologach?

Opublikowano
17 minut temu, witejus napisał:

I co będzie po dwóch miesiącach?

Właśnie dziś oglądaliśmy u kolegi po prawie dwóch miesiącach: b0-czyste przezroczyste, b7 ze stacji orlen-rozwarstwione  żur na spodzie, b7 z prywatnej stacji o "średniej opinii"- rozwarstwione połowa to smalec.

Opublikowano

i po co to oglądać? moje złomy wszystko przepalą. nawet margarynę .

Opublikowano

To dziwne rzeczy opowiadasz ,u mnie w bańkach po pół roku stała i nic się nie działo

3 minuty temu, jacek1296 napisał:

b7 ze stacji orlen-rozwarstwione  żur na spodzie, b7 z prywatnej stacji o "średniej opinii"- rozwarstwione połowa to smalec.

2 minuty temu, pafnucy napisał:

i po co to oglądać? moje złomy wszystko przepalą. nawet margarynę .

Zabełtać kijem i do baku

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Zabełtać kijem i do baku

pewno że tak.

Opublikowano

No ja kijem bełtałem kiedyś, tylko że w baku.

Bak miał korek spustowy w najniższym punkcie. Wykręciłem i nic nie poleciało.

Dopiero z drutu zrobiłem Świderek i galaretę wyciągałem. Oj długo tą wiosnę jeszcze pamiętał będę.

Tylko to były pierwsze lata bio. Teraz może jest lepiej

Opublikowano (edytowane)

zimy  i mrozu dobrej nie sprawdziłem. koniec zimna na czerwonej jeździł. tak to nic. z miesiąc temu odstojnik (jak to się pisze?) wyczyściłem, a tak to se pyrka.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

kiedyś dodatki bio były dodawane do cysterny jak z bazy paliw wyjeżdżały. To pewnie nie jeden dostał podwójna dawkę bio a zaufani czyste. Teraz już mieszają normalnie w zbiornikach na bazie paliw. 

Na każdej stacji w dystrybutorze jest b7 i jakoś ludzie na tym jeżdżą. 

Opublikowano

Tyle lat się na B7 jeździło i chodziły i traktory i samochody, najważniejsze aby z pewnego źródła nie chrzczone i nie zasyfione. 

Ja od dwóch lat na B0, robiłem testy i spalanie deko niższe B0, jakby żwawsze motory i przede wszystkim czyścioch, w odstojnikach totalnie nic się nie zbiera

Opublikowano
Strongman napisał:

Ja ten petrodom z białej jednak pochwalam.

to czemu zbiornik czyściłeś?

danielhaker napisał:

Sąsiad twierdzi, że widzi różnicę na ciężarówkach w spalaniu i mocy

szwagier ma tiry i b0 to bardziej o mętnienie zimą bo jeździ na skandynawię wielkich różnic nie widzi a obecnie przy tych cenach powiedział ''nie stać mnie na b0 leje b7'' zimą przechodzi na b0

Opublikowano (edytowane)

po to jest bio żęby olej był droższy a bardziej sam rzepak , to też było z zamiarem pomocy rolnikom więcej rzepaku to miej przenicy . jak się cofniecie w czasie to czasy wprowadzania  bio dodatków to były czasy skupu interwencyjnego przenicy po 100 euro .                     a typowo zimowy ON  jest bez bio  dodatku 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

to czemu zbiornik czyściłeś?

szwagier ma tiry i b0 to bardziej o mętnienie zimą bo jeździ na skandynawię wielkich różnic nie widzi a obecnie przy tych cenach powiedział ''nie stać mnie na b0 leje b7'' zimą przechodzi na b0

Znowu transport się nie opłaca? Pewnie rolnictwo się opłaca?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v