Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Daniel jak dzwonię to w tomexie zawsze grosz albo dwa drożej to ostatnio biorę z szipa szwagier co cysternę na tydzień cysterne zużywa twierdzi że dzisiaj każdy musi jakość trzymać bo zaraz by z rynku wypadł za duża konkukurencjia

Opublikowano
12 godzin temu, slawek74 napisał:

Daniel jak dzwonię to w tomexie zawsze grosz albo dwa drożej to ostatnio biorę z szipa

Poważnie? To u mnie odwrotnie i tak jak mówisz 1-2gr. Powiedzmy na 10 zamówień tylko 2 razy w Szipie było taniej

Opublikowano

Zawsze tak zamawiam ze względu  na akcyzę i  że to zimowe, Na wiosnę raczej nie tanieje, wyjątek tamten rok ze  względu na Covid, jak już to czerwiec tanieję. A ten rok to liczę na to że będzie raczej drożeć. 

Starcza mi to  przeważnie do siewu rzepaku. 23 grudnia kupowałem 1000 l po 4,29, wczoraj 4,43. 

Opublikowano

Też tak robię, jeden wniosek o zwrot akcyzy i spokój. Tych kwitów już wystarczy. W tamtym roku straciłem kilka tysięcy na zakupie zimą. Przez covid staniało o 1.10 na litrze. Mam nadzieję, że teraz się odbiję 😂😂😂 Kupione w starym roku po 4.10, druga dostawa tydzień temu po 4.30

Opublikowano
10 godzin temu, XTRO napisał:

Tyle teraz zamawiasz ? Mysle ze z wiosny bedzie troche taniej 

A ja mam złe przeczucia że i 6zł zobaczymy.

Szczepionki są, covid już nie wpłynie na zniżki a budżety państw świecą pustką. Wszystkie opłaty pójdą w górę. Zobacz co dziś zrobili z cenami nawozów. 110 zł na polidapie toż k**wa nóż się otwiera.

Opublikowano
3 minuty temu, XTRO napisał:

Aż takie podwyżki na nawozach? Muszę resztę zamówić chyba 

No popatrz w temacie nawozy. Gość podał podwyżki. Do swojego dostawcy dzwoniłem to polidap +120

Opublikowano
8 minut temu, EppS napisał:

Prognozy cen ropy to 55-60 dolarów za baryłkę  więc jak nic się nie stanie z kursem walut to powinno to dać cenę 4,30-5 zł.

w normalnym kraju tak, nie u nas gdzie kasy nie ma i będą doić ile wejdzie.

Opublikowano

otóż to, na cuda cenowe bym się nie spodziewał, z resztą na wiosnę już była sytuacja ze za baryłkę dopłacali a na cpn i to "krajowym" 4 jak drut było a powinno być 2,5 max. za litr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v