Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O ja się robota zająłem i nawet zapomniałem o moim rannym poście...ale widzę że zrobił nadzieję😉na tą chwilę u mnie cisza. W to mlekpol w uja polecial niedobrze czyżby kończy się ta niby hossa? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mistrz18 napisał:

W mlekpolu nawet 1,60netto nie wyjdzie już za srednie parametry i odstawianie po 3tysie na odbiór,dramat

Powiedz to dostawcom np. Radomska 😎 jak chiny uzupełnia zapasy lub covid znów przy stopuje export to max cena będzie 1.20 Mleka w Europie jest nadpodaż, to że znikają gospodarstwa nie znaczy spadek produkcji. Nowa Zelandia mie odpuści handlu z państwem środka. To za duży rynek. Żyjmy nadzieją. Prawda jest że nowi dostawcy Spomleku maja 3 miesiące na poczatek dodatkowej premii?

Screenshot_20210226-165015_Chrome.jpg

Screenshot_20210226-164912_Chrome.jpg

Edytowane przez Dream1990
Screen
Opublikowano

Jeżeli co roku spada pogłowie krów mlecznych w Europie to musi w końcu zaprocentować. Pytanie czy jakikolwiek wpływ to będzie miało na ceny. Grzesiu kilka tygodni temu chwalił dostawców mlekpolu że ładnie obory budują więc nie ważne za ile, ważne że przez pięć lat mleko będzie...

Opublikowano
6 minut temu, kocmen24 napisał:

Dostawcy mlekpolu zluzujcie majty.  Dalej macie dobra cenę . 

To jest kur.wa dramat że pojawiają się jeszcze takie komentarze. Niewolnicy pełna gębą. Otwórz oczy i rozejrzyj się że wszystko zapierd.ala w góre a mleko w dół. Myślisz że pelnoporcjowki czy inne dodatki pojda w dół ? 

Opublikowano

@Troker1979 tylko ile jest tego masła w tym maśle bo produkty robione pod markety nigdy nie mają takiego skladu jak oryginalny wyrób z danego zakładu mleczarskiego. 

Opublikowano

A gdzie można kupić te oryginalne produkty? Bo wszelkiej maści markety to sprzedają już pewnie 90% produkcji zakładów mlecznych. Dla pozostałych 10% zakładają oddzielne linie produkcyjne? 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Zulugula13 napisał:

Osm koło obniżka 5 groszy. Prezes bez zwolywania rady (co w spółdzielni jest nielegalne, każda zmianę w cenniku musi zatwierdzić rada) obniża cenę. Gorąca atmosfera wśród rolników. Rolnicy zrobili zebranie i chcą spotkać się z przedstawicielami rady, bo z prezesem nie ma sensu, prezes Cieślak nikogo nie słucha, nawet rady. W najbliższym czasie może być pikieta pod mleczarnią, ale jak to się skończy to nie wiem.

U mnie na ostatniej fakturze (tłuszcz wg federacji wyżej) 

15000l, b 3,3, t 3,8, 1,50zł brutto

Ceny mleka w proszku prawie najwyżej w historii, masło na giełdzie też wysoko, euro drogie eksport się opłaci a tu taka cena. Ktoś powinien się z tego wytłumaczyć. Jak koniunktura padnie to będzie po 0,9

• Like 1
Opublikowano

To jest wina mleczarni że puszczają tak tanio a my kupujemy president rozwozi masło sam zamówiłem po 6.7 zł wychodzi a achanie coś koło 8 ale postaw je w domu koło nawet tego popularnego w chinach to trzyma konsystencje a tamte pływa

Opublikowano

Do św. Mikołaj 😜

33 minuty temu, Gliper napisał:

Super czyli jak miałem 1,61 za styczeń to będzie 1,54... To gdzie mogę się zgłosić po swoją premie świąteczną? 

Do św. Mikołaj 😜

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Były wielkie zapowiedzi, że cena na dłuższy czas, ale dla kogo dłuższy czas to dwa miesiące? Po prostu śmieszne i tego mądrego Alfy to nawet nie ma co słuchać. 

Ci co mówią żeby nie narzekać, bo i tak wysoka cena to troszeczkę musicie pomyśleć, wszystkie pasze tyle poszły w górę, paliwo nawozy, że powoli to się robi wolontariat. Po prostu wy się dajecie dymać jeszcze bardziej niż my. Sam byłem świadkiem że w mlekpolu są nagrody bo ludzie sobie kupują złote łańcuszki czy telefony za kilka tys i idzie na fakturę na mlekpol. To podobno jest nagroda, tylko dla rolników to już nie przewidzieli nagród. 

No i teraz pytanie jak to jest z Piątnicą, przyjmują też mniejszych dostawców? 

Edytowane przez piotrek91p
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, matis24 napisał:

To ile masz za litr??

1,57 cofnij się  kilka stron wstecz i bedziesz wszystko wiedział 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, piotrek91p napisał:

Były wielkie zapowiedzi, że cena na dłuższy czas, ale dla kogo dłuższy czas to dwa miesiące? Po prostu śmieszne i tego mądrego Alfy to nawet nie ma co słuchać. 

Ci co mówią żeby nie narzekać, bo i tak wysoka cena to troszeczkę musicie pomyśleć, wszystkie pasze tyle poszły w górę, paliwo nawozy, że powoli to się robi wolontariat. Po prostu wy się dajecie dymać jeszcze bardziej niż my. Sam byłem świadkiem że w mlekpolu są nagrody bo ludzie sobie kupują złote łańcuszki czy telefony za kilka tys i idzie na fakturę na mlekpol. To podobno jest nagroda, tylko dla rolników to już nie przewidzieli nagród. 

No i teraz pytanie jak to jest z Piątnicą, przyjmują też mniejszych dostawców? 

Otóż to. Ciekawe czy temu niezależnemu konsumentowi (przewoźnikowi) też cenę obniżyli lub radnemu dietę albo pracownikom premie. A zapomniałem oni przecież płacą zusy i mają swoje koszty i nie można im obniżać. Z rolnikiem można zrobić wszystko 

Mam tylko nadzieję że dyrektorzy w Piątnicy nie robią z gęby du.y i jak mnie zapisali na listę to mnie przyjmą, bo w mlekpolu widać jedno mówią a drugie robią. Miałem się przenosić z nowym rokiem ale jak ta cena będzie tak spadać to krowy się przepisze i drugi zbiornik wstawi bo nie będę za murzyna robił i za 1,4 - 1,5 doił jak można za 1,8-1,9 plus 20-30 groszowe premie. 

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v