Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nie pamiętam, chyba 6% ale pewności nie mam, przy punkcie o tych pięciu latach po spłacie przestałem czytać dalej umowę 😂

Rozumiem gdyby był zapis, że w trakcie spłaty nie można ale pięć po to śmiech

Opublikowano

a zmuszają was do tych kredytów 🤔😁 fajnie się bierze nie tylko mlekowita stosuje takie praktyki...każdy na ,,ich,, miejscu by tak zrobił poprostu się zabezpieczają

alfa napisał:

9 minut temu, krzychu121 napisał:

Mlekowita nie wykorzystała z tego powodu sytuacji? Obserwując ich politykę to lubią takie akcje. Nie ważne za jaką cenę ważne aby towar szedł i było się czym chwalić 

W sedno 👍

czyli psują ,,wszystkim,, runek

Bogdan_ja napisał:

Ja... co będziesz pisał jeszcze się wyda że gieee dajesz.... 😁😁😁😁😁😁

Małorolny troll co tyko udaje że coś ma... 😜😋

wystarczy że i tak gul ci skacze

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

W mlekpolu też nie o jedno się sądzili chłopy z mleczarnią, zapisy w umowie były, a jednak w sądzie chłopy wygrywali...

U mnie jest taka sytuacja, mleczarnia naliczyła karę 93 tys i czekamy na wyskoki sąd 😁

Opublikowano
52 minuty temu, slawek74 napisał:

jak nie bierzesz to o co biega ? ludzie biorą bo procedury uproszczone a nie stos kwitów jak do banku nikt nad nikim nie stoi i nie zmusza

Biega o to , że warunki powinny być bardziej korzystne dla "współwłaścicieli"  niż w banku, a nie są

Opublikowano

No i to jest korzystne oprocentowanie, ale nie 6 czy 8 procent. Zapis o pięcioletniej odstawie po spłaceniu to wykorzystywanie przewagi nad kredytobiorcą i z góry zakładanie że przyjdzie po pieniądze ktoś kto w banku jest spalony, więc trzeba go dojechać cyrografem. Ich sprawa, ale jest to przynajmniej nie ok

Opublikowano (edytowane)

W Mlekovicie przy zaliczce na mleko (w całości potrącona z przyszłej wypłaty) podpisujesz umowę że 7 lat nie odejdziesz od tej zaliczki, jak ktoś nie wierzy mogę ją wstawić. To jest dopiero absurd. A jak nie starczy mleka na tą zaliczkę to jakieś kosmiczne Dzienne odsetki, poszukam to wam pokaże 

I nie piszcie że się nie bierze czy tam nie potrzeba, kiedyś było w TPR o przewodniczącym Mlekpolu chyba pan Z. że w ciągu roku na poczet przyszłych wypłat wziął 1,2 mln zaliczek czyli 100 tyś co miesiąc, napewno brał i cyk na lokate. Także różne gospodarstwa mają potrzeby 

Edytowane przez Marcin441
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v