Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mi jest wszystko jedno. Każdy oddaje gdzie mu wygodnie. Kolega Mati2812820 poprosił o opinię to mu napisałem gdyż jako oddający mam możliwość się obiektywnie wypowiedzieć (w przeciwieństwie do znawców którzy najwięcej wiedzą co słychać w cudzych mleczarniach)

Edytowane przez HackerHC
  • Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, robert1226 napisał:

To chłopaki z siasiedniej wioski co do nich oddają dobrze mówili że tam każdy ma inną cenę zależy jak gada . A mleko byle białe było.

Pewnie tak jak w łapach duzi i przydu..asy prezesa mają dużo, tyle a nawet i więcej niż u konkurencji a małym ochłapy rzucą i gitara.

Opublikowano (edytowane)

Temat rzeka , wczoraj zamówiony rzepak po nie całe 1600zł/t :) . Zobaczymy po ile mi zaraz pełnoprojcówkę przywiezie. Nawozy z poniedziałku na środę po 20-30 zł na tonie w górę ( PRZEZ 2 DNI ! ) 

Edytowane przez ThePerkins
Opublikowano
5 minut temu, ThePerkins napisał:

Temat rzeka , wczoraj zamówiony rzepak po nie całe 1600zł/t :) . Zobaczymy po ile mi zaraz pełnoprojcówkę przywiezie. Nawozy z poniedziałku na środę po 20-30 zł na tonie w górę ( PRZEZ 2 DNI ! ) 

To rzepak w bardzo dobrej cenie kupiłeś. 

• Sad 1
Opublikowano

No ładnie idzie wszystko. Ja nawozy w listopadzie kupiłem, masakra jak drożeje. Teraz obudziłem się rzepaku wziąć na wiosnę i lato, ale chyba zrezygnuję, pszenżyto 650, otręby 650 🤦🤦 w sklepach śrubki dupki też wszystko mocno w górę

Opublikowano

Panowie ja wiem że jest ciężko ale weźcie sobie pod uwagę to co mają powiedzieć ci co mają świnie gdzie w skupie są po 2,7 zł. A tak po za tym aby przy tych cenach dodatków zeby  żyło nam się dobrze to cena mleka powinna być 1,8 to bym uważał że nie jest źle ale te 1,5 czy 1,6 to jest krzywdzące dla nas A co do polityki to teraz chyba konfederacja jest spoko takie jest moje zdanie.   

Opublikowano

Prawda jest taka, że w PL nie będzie nigdy dobrych rządów. Na przestrzeni wieków było tak samo, jest i będzie bo taki nasz narodowy charakter. Łapczywość, aby somsiadowi się nie wiodło, złodziejstwo, układziki a jak inny się do koryta dopcha to szukają zwolenników za granicą i mieszają do szamba. Pisuar wszystkich teraz ładnie dobija, kwestia czasu jak i u nas będą problemy... Podatek od tego, od tamtego niedługo od oddychania Ci dadzą bo nie ma za co wypłacać obiecanych 14-stek , pińćstów dla Brajanków, potem jeszcze Dżesikom książki kupić, nie ma już z czego pieniędzy wziąć to już i bony na wakacje. Za jakiś czas to i  dojdzie do tego , że nie będziesz mógł kondona kupić bo to nie zgodne z wiarą. Ojciec Tadzio to już wgl inny temat, który odsuwa ludzi od Kościoła niestety ... wgl oni też się mieszają w politykę i dziwią się , że wiernych nie ma. Smutne ale prawdziwe, jeszcze korona... Co do mleczarstwa to mamy organizacje EKO, które prędzej czy później do d*py dobiorą się każdemu, ch*j że oni kastrują sobie kotki i pieski w miastach, ty świni nie możesz bo ona cierpi, krowy to już wgl tortury cielaki płaczą, krowy są gwałcone, wykorzystywane. Poczytałem sobie kiedyś te białe kłamstwa to aż się za głowę łapałem co to się dzieje, a wiecie kto się pruje o takie rzeczy najbardziej?, wszystkie struktury LGBT, nie mam nic do tych ludzi, niech sobie żyją jak chcą i robią co chcą tylko niech się nie wpierdalają w czyjeś ŻYCIE !. Odezwałem się tam na fejsie to jacyś za przeproszeniem "czuby" wyzywały mnie od padlinożerców , krew na ręku mam. Prawda jest taka, że oni traktują gorzej ludzi jak zwierzęta ... :( 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

No myślę że my jeszcze dożyjemy w upodleniu starości na naszych gospodarstwach ale nasze dzieciaki to już nie mają co o tym myśleć nawet 

Chyba, że nastąpi jakiś nieoczekiwany zwrot akcji. W co bardzo wątpię

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

Daniel weź napisz coś optymistycznego 😛 bo aż jutro się nie chce wstawać o 6 00 😛😛

Daniel to od lat tu narzeka jak to źle jest i nie warto, a sam ciągle maszyn kupuje, infrastrukture buduje, a pewnie wszystkiego i tak w galerii nie pokazuje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v