Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osm Giżycko za  październik 1 grosz do tłuszczu  wyjdzie ponad 1.8 napewno ale mnie to już nie cieszy i tak pier**le to wszystko,🙂A i zapowiedziana premia specjalna listopad grudzień zobaczymy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, redbull napisał:

to zależy też jaka gmina te BBI , a te za friko to jaka gmina

Gmina Wyszki ja miałem ofertę, a sąsiad gdzieś blisko tego gwiazdora TV Andrzeja . Fakt tam od strony BWM jeszcze trochę płacą ale i bwmce zmądrzeli i tylko desperaci porywają się na dzierżawy za 1000+

Edytowane przez Rrolniik
Opublikowano
1 godzinę temu, DanielFarmer napisał:

nie możesz gdzieś się przenieść?samo radomsko jeździ w okolicy?

Jak ktoś chce to się przenosi 

59 minut temu, Adamqq3 napisał:

A nie było przedem 10gr do jednostki tłuszczu i 10 gr do jednostki białka??

Dotychczas było 11 gr jedno i drugie

Opublikowano
20 minut temu, Rrolniik napisał:

Gmina Wyszki ja miałem ofertę, a sąsiad gdzieś blisko tego gwiazdora TV Andrzeja . Fakt tam od strony BWM jeszcze trochę płacą ale i bwmce zmądrzeli i tylko desperaci porywają się na dzierżawy za 1000+

Te za free to są 6z albo łąki torfowe, podobnie jest za siemiatyczami, ale tam to już nawet nikt tego za free nie robi 

Opublikowano
23 minuty temu, Rrolniik napisał:

Na brańsku z BWM pobrali po 1000, porobili dwa lata i nie poplacili. Dziesiątki takich sytuacji 😂😂😂

Opublikowano

@raven18 ja miałem ofertę na IV klasę ale mnie nie interesuje zwiększanie bo paszy mam nadmiar.

Przed chwilą, kr9292 napisał:

Na brańsku z BWM pobrali po 1000, porobili dwa lata i nie poplacili. Dziesiątki takich sytuacji 😂😂😂

Bo jak to mówią w bielsku BWM to wysokosraje bo wyżej sra.. niż tyłki mają a płacić nie ma komu, tzw dzierżawcy jednoroczni i ślad po nich zaginie taj jak po tych bliźniakach z tv xD

Opublikowano
16 minut temu, leszek1000 napisał:

Paliwo będzie po 6zł, chyba trzeba będzie widłami mieszać 🤣

B0 w granicach 5,70 brutto B7 na dzień dzisiejszy powinien być raczej poniżej 5,60 brutto w hurcie. Ile będzie dokładnie to się dowiem jak mi przywiozą w następnym tygodniu, ale cena ostro w górę i problemy z dostępnością paliwa. 

Opublikowano
Bercik92 napisał:

DanielFarmer napisał:

nie możesz gdzieś się przenieść?samo radomsko jeździ w okolicy?

Widzisz daniel a ty narzekasz na mlekpol🤪

Żeeby Piątnica roku temu oraz w tym nie włożyła kija w mrowisko to mlekpolowcy i mlekoviciarze mogliby pomarzyć o 1,8 i dalej byśmy za 1,5 doili następne lata.Tu zadziałał efekt domina,dzięki temu wszyscy dostawcy zyskali bo i mlekovita i mlekpol i Giżycko nagle ładnie płaci bo każdy prezes wie że jak wyróżni się in minus to Zaraz bd mial stos wypowiedzeń.Na tym korzystają też dostawcy innych mleczarni na których terenie działają wyżej wymienione bo muszą równać ceną jeśli chcą mleka.Pozycja rolnika wzrasta i bardzo dobrze.

• Like 7
Opublikowano
8 godzin temu, jarecki napisał:

przyznać sie kto oddaje mleko do Włoszczowej ? Jaki ten ich ser żółty nie dobry 

Ja oddaję, ale ich sera bronić nie będę, mam podobne zdanie...

Opublikowano
11 godzin temu, ukaszProcho napisał:

Wy tu mówicie 1,75 brutto a łódzkie Radomsko ledwo co wychodzi 1,4 brutto... Ilość ok 16 tyś. Panie premierze jak żyć... Chyba z tego wszystkiego to najcenniejszy jest aktualnie obornik... 

Ja mam mniejsze ilości to 1,3 wychodzi , no ale i tak myślę się rozwijać żeby mleczarni surowca nie brakło 🤭😅

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ja mam mniejsze ilości to 1,3 wychodzi , no ale i tak myślę się rozwijać żeby mleczarni surowca nie brakło 🤭😅

Mleko przerzutowe kosztuje teraz 2 zł. 

Opublikowano

Tyle to powinno być dla rolnika w skupie. Wbrew śmichom i chichom uważam, że mleczarnie srogo się przejadą na wierze w głupotę i służalczość dostawców. Już w przyszłym roku. Masa kiszonkowej kukurydzy czeka na młócenie.

Opublikowano
krzychu121 napisał:

To jest pewne bo zawsze jest górka i dołek. Myślisz że mleko też będziesz doił już cały czas po 1,5-1-6. Jak teraz jest górka i cena taka biedna to szykuj się na cenę 1,2-1-3 a nie daj Boże i 1 zł 

tylko teraz cena 1.5 to tak jak jakiś czas temu 1zł ....

• Like 4
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

tylko teraz cena 1.5 to tak jak jakiś czas temu 1zł ....

A mamy przecież górkę cenową praktycznie w każdej branży. Więc może co niektórzy się obudzą i przejrzą na oczy co będzie jak cena spadnie do tej 1 zł a koszta zostaną takie jak teraz. Robią nas w bambuko aż miło. Przerzut 2 zł gdzie większość mleczarni ciągnie ile tylko może z zagranicy a nam rzucają grosze. Dali by cenę mieli by mleko a tak za kilka czy kilkanaście lat zostaną zakłady przerabiające mleko przerzutowe. Już nawet cena piątnicy mało kogo cieszy. Widać dużo rezygnacji się u nich posypało ze względu na zakończenie produkcji bo jeździli po okolicy i odwiedzali każdego kto kiedyś zadeklarował przejście. Kilka osób przeszło ale większość pierniczy i kończy produkcję za jakiś czas. Ciężkie czasy idą dla polskiego mleczarstwa. 

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, krzychu121 napisał:

To jest pewne bo zawsze jest górka i dołek. Myślisz że mleko też będziesz doił już cały czas po 1,5-1-6. Jak teraz jest górka i cena taka biedna to szykuj się na cenę 1,2-1-3 a nie daj Boże i 1 zł 

Teraz górka człowieku? Jak mleko by na 1.4 spadło to dziękuję do widzenia, koniec tematu

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v