Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
lusjan napisał:

A dzisiaj światowy dzień walki z wypaleniem zawodowym 😁

jest jeden co dobrze nie zaczą a już się wypalił 😀🙈

Ursus932 napisał:

I dziwisz się 🤔,co taka praca oferuje , prócz pieniędzy niczego ,ani awansu czy rozwoju  itd . praktycznie w każdej robocie można wyskoczyć w ubraniu roboczym do sklepu czy coś załatwić jeśli taka zachodzi potrzeba czasami , a idź z prosto obory 🙆‍♂️

tylko pojedzie do niemca i gorsze rzeczy robi i bez awansu 😀

kr9292 napisał:

ja powoli szukam pracy, może jakieś oferty?

nie podawaj adresu bo Cię rozerwą 😆

Opublikowano
29 minut temu, Kierownik napisał:

znajomy szuka pomocnika hydraulika 20-25 na godzinę w zależności od umiejętności. Szuka już 2 lata ;) pewnie i tak weźmie kogoś z Ukrainy. 2 szuka donroboty w DE jako monter. 15euro. 10 godzin dziennie zazwyczaj wyjazd na 14dni pracujacych

Pierwszy lepszy głupi i silny na budowie ma 20zl/h

Czy wypalił 🤔 spojrzał może raczej trzeźwo na świat nie zagazowany od gnoju i nie patrzący tylko na koniec swojej płyty gnojowej? Jak tak ma wyglądać rozwój gospodarstwa jak w Twojej głowie, to nie dziwię się że ludzie likwidują 🙊

• Like 2
Opublikowano

niestety ale jak się wychodzi z obory to zmiana ubrań to za mało trzeba się wykąpać ai to nie raz nie pomaga nawet . Akurat ja widze sens budowy obór na 200 sztuk ale jest warunek posiadanie własnej ziemi przynajmiej na wyprodukowanaie pasz objętosciowych . 

• Like 1
Opublikowano

oczywiscie żę miej jest lepsza wentylacja i większa przestrzeń , też mam obore bez stropową   możę ja aż  tego sam nie czuje ale jak ojciec wejdzie czy synek to delikatnie powiedziawszy czuje żę byli w oborze , i chyba rodzaj skarmianej paszy ma wplyw na zapach . 

Opublikowano
22 minuty temu, jarecki napisał:

niestety ale jak się wychodzi z obory to zmiana ubrań to za mało trzeba się wykąpać ai to nie raz nie pomaga nawet . Akurat ja widze sens budowy obór na 200 sztuk ale jest warunek posiadanie własnej ziemi przynajmiej na wyprodukowanaie pasz objętosciowych . 

Za dobrze myślisz, nie nadajesz się do tego fachu 😉

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

ja k się nie boisz to podaj tylko tu ostatnio nastroje niektórych jak ktoś xhce się rozwijać to bankrut a jak był w banku 🤯😀

wystrczy im tylko konwie na rure zmienić i szczyty marzeń spełnione i perkotać t25 do śmierci 😀

Krowy dojne x2, tyle mam jałówek z potwierdzoną ciążą :)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Marcin441 napisał:

Krowy dojne x2, tyle mam jałówek z potwierdzoną ciążą :)

W takich jak ty optymistach cała nadzieja na polski nabiał w przyszłości. Ja już tak zgorzkniałem w tym fachu, że te moje wyliczenia nijak się mają do rzeczywistości....😉

A raczej przez to że mijały się z rzeczywistością 😁

Ale całkiem poważnie piszę, że potrzeba ludzi którzy odważnie patrzą w przyszłość. W szaleństwie tez jest jakaś metoda

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
4 godziny temu, Kierownik napisał:

są takie specjalne maści na ból d*py. Ci co tu mają po 10-15, sztuk i tak za jakieś 5-7 lat nie będą mieli żadnej ale do madrowania i doradzania pierwsi :D

Za jakiś czas to i 40 szt co mają i więcej i nie będą mieli żadnej .

• Thanks 1
Opublikowano

są takie specjalne maści na ból d*py. Ci co tu mają po 10-15, sztuk i tak za jakieś 5-7 lat nie będą mieli żadnej ale do madrowania i doradzania pierwsi :D

Święte słowa, wystarczy wejść na af, poczytać w temacie pogoda 😋 tylu demotywatorów jest, że tylko isc na rentę.

Jak kto ma zdrowie i następców to w miarę rozsądku rozwijać się. U mnie ostatnio wniosek na mgr już miał być pisany, zbierałem papiery, ale jak choroba się odezwała i poleżałem cały tydzień bez życia, ani robić, ani zjeść to i rozum wrócił. Pierdziele, zrezygnowałem. Ale jak jest komu i na kogo robić to nie ma co patrzeć na mądrusiów.

Opublikowano

Bo te bałery tak płacą mass 2ttsie I za***rdalaj ja znam jednego gospodarza co.ma krowy 120 chyba I ma chlopaka a raczej faceta do roboty normalnie umowa zarejestrowanie i na rękę 4000zł normalne godziny pracy od 6 do 15 w tym ma dwie przerwy jak chce żeby doił krowy wieczorem to go poproszą ale normalnie liczone nadgodziny stawka 150% I można można ale znam takich że nigdy nie mogą znaleźć ale dziwić się szukają w menelach dają im sami za robotę flachę I 100 zeta i poszedł jaka płacą taka praca

• Like 2
Opublikowano
galan99 napisał:

Za jakiś czas to i 40 szt co mają i więcej i nie będą mieli żadnej .

uwaga czarnowidz na dyżurze 🤪😁

pedro2 napisał:

Święte słowa, wystarczy wejść na af, poczytać w temacie pogoda 😋 tylu demotywatorów jest, że tylko isc na rentę. Jak kto ma zdrowie i następców to w miarę rozsądku rozwijać się. U mnie ostatnio wniosek na mgr już miał być pisany, zbierałem papiery, ale jak choroba się odezwała i poleżałem cały tydzień bez życia, ani robić, ani zjeść to i rozum wrócił. Pierdziele, zrezygnowałem. Ale jak jest komu i na kogo robić to nie ma co patrzeć na mądrusiów.

tu się zgadzam w 1000%

Opublikowano
gregor1284 napisał:

29 minut temu, Kierownik napisał:

znajomy szuka pomocnika hydraulika 20-25 na godzinę w zależności od umiejętności. Szuka już 2 lata ;) pewnie i tak weźmie kogoś z Ukrainy. 2 szuka donroboty w DE jako monter. 15euro. 10 godzin dziennie zazwyczaj wyjazd na 14dni pracujacych

Pierwszy lepszy głupi i silny na budowie ma 20zl/h

Czy wypalił 🤔 spojrzał może raczej trzeźwo na świat nie zagazowany od gnoju i nie patrzący tylko na koniec swojej płyty gnojowej? Jak tak ma wyglądać rozwój gospodarstwa jak w Twojej głowie, to nie dziwię się że ludzie likwidują 🙊

ale na budowie musi się najebać. U mnie pracownik ma bardzo lekko. Obornik 2x w tygodniu max 2-3godzinki na drugim gosp. Jedzie sobie sam autem, robi w jakim tempie mu pasuje i tyle.

Opublikowano

znam  pracownika co pracuje w gospodarstwie mlecznym i pracy nie zamierza zmienić .         Potencjalni pracodawcy rolni jeszcze  w wiekszosci nie zorientowali się jak wygląda nawet nie rynek pracy ale oczekiwania pracownika  potencjalnego .      najlepiej było by gdyby rano wymieszał paszowóz , wydoił krowy i pojechał jeszcze w pole , ale raczej o takich to już coraz ciężej będzie .

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

z 40 sztuk  da się wyżyć za 10-15 lat spokojnie .

Tak, zgadzam się . O ile jebnie na pysk fanatyczna ekologia. Jeśli nie to będziemy w  podręcznikach do historii jak wielorybnicy.

Opublikowano

Ale wy nie piszcie o ch*Jach co patrzą jak kogoś wykorzystać bo jest pełno gospodarstw co chcą zapłacić uczciwie za uczciwa pracę a nie ma chętnych do tej roboty. Zresztą w mieście też sku****ynow nie brakuje.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

z 40 sztuk  da się wyżyć za 10-15 lat spokojnie .

To będę musiał pociągnąć dojarkę u jałówek 😂😂 a dla nich zrobić kojce w stodole 😂

1 minutę temu, Marcin133 napisał:

Pedro ciesz się że dowiedziałeś się o zdrowiu wcześniej przed inwestycja...no meczyk trochę relaksu🍷 polmlek 1.58brutto VAT 20-30tys

Jaki meczyk? 🤔 ale słaba cena 😛😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v