Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze czekac za sms, ze lojalnosciowa na 10 groszy...

Wczoraj bylem na przymusowych zakupach. Z ciekawosci o rzepakowa zapytalem to 2080/tona. Obecnie kupuje chyba po 1650, wiec tego nawet nie mozna nazwac "marza"

• Like 1
Opublikowano

Mleczna dolinę robi ten kto w danej chwili sprzedaż najtaniej mleko biedronce. Nie kupuje bo pkt swoje mleko ale jak jestem w Biedronce to z ciekawości sprawdzam kto akurat wyprodukował. I jest to mlekpol mlekowita polmlek a i jakiej mniejsze mleczarnię się trafiają 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, damianzetor9540 napisał:

k**wy płaczą że mleka mało mają, niech cenę dadzą to u mleko będzie, banda decydentów

A jeszcze chwilę temu słyszałem same och i ach 🤗

1 godzinę temu, kris91 napisał:

Panie @DanielFarmer

Dzisiaj sprawdziłem kto robi tą "mleczną dolinę" biedronce i o dziwo robi ją mlekovita jednak 😐

Nie tylko mlekovita 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

My jak te białe  murzyny zapie.....ć musimy a zrobią  co chcą  zbogacić  się nie da ale z głodu  umrzeć  też  nie pozwoli i tak to jest na roli.Pozdrawiam wszystkich  forumowiczów nie ma co płakać  grunt to zdrowie a reszta jakoś tam będzie motto mojego znajomego.

Edytowane przez hassi37
  • Like 4
Opublikowano
6 godzin temu, komizmo napisał:

No to mogę śmiało wywozić z pięć na brakowanie jak mleka nie trzeba

Na taki sygnał czekałem bo szkoda było litry tracić

Po ile teraz płaca ponad miesiąc temu za dobre po 6 zł ?

Opublikowano
7 minut temu, GrzesiekAgro napisał:

Po ile teraz płaca ponad miesiąc temu za dobre po 6 zł ?

Krowa maksymalnie 7 zł 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Polmlek informuje  ze za kwiecień  bez zmian 🙆‍♂️🙂

Mogliby dołożyć a nie 😛

Opublikowano (edytowane)

Te złodzieje za***ali mi znowu parametry tłuszcz z 4.2 na 3.8 białko z 3.4 na 3.2 jeszcze esemes obniżka ceny mleka . Banda złodzieji te gazety wożą 5zł kasują a prezes dziw koszuli nie rozwali tak klatę pompuje  i jeszcze muszę za to płaci żeby go oglądać ceny w mlekovicie w hurtowni to porażka jak można chcieć za produkt x dostępny w sklepie za rogiem o 30%taniej marzą to nie jest to kolejne złodziejstwo . Jak mówiłem aby do końca roku w tym kołchozie u Sapońskiego niech klatę pręży dalej i mówi jak to załogs i lojalni pracownicy doprowadzili do tego że Mlekovita jest liderem a niby to spółdzielnia a rolnicy na samym końcu są wymieniani nawet za ogrodnikiem i konserwatorem z place nawet cięć jest ważniejszy  ale tam się wszystko zgadza  pensa piękna jest sam mówił że utrzymuję milion obywateli w sposób pośredni i bezpośredni ale co dla każdego musi być a rolnik jak zawsze mam ciąć koszta . Ale jak k**wa się pytam córce mam mieszkania na studiach nie opłacić czy nie dać jej środków na jedzenie bo sam już jem byle gówno bo nie mam na czym już ciąć kosztów . 

Edytowane przez Dzikusss
  • Like 6
  • Thanks 3
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Mogliby jeszcze powód podać... 😔 

Maj więc krowy na łąkę idą, pasza za darmo i takie tam.....

Edytowane przez komizmo
Opublikowano (edytowane)

W Polsce w większości krowy żywi się kiszonkami. Więc dopłata do pastwiskowego mleka się nie należy. W Polsce są obniżki bo krowy wychodzą na pastwiska i tanio żywimy. Czego nie rozumiesz? 😂 Powinni to nam wyjaśnić nasi "właściciele" ze spółdzielni

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
komizmo napisał:

9 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Mogliby jeszcze powód podać... 😔 

Maj więc krowy na łąkę idą, pasza za darmo i takie tam.....

gdzie te krowy na łąkę idą 🤔 u mnie mocno mleczny region czytaj gmina i krowę na dworze zobaczyć to trzeba by nieźle poszukać 🤪😁

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v