Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.69 brutto minus 5 groszy udział. Jeszcze musimy mleko podzielić a Ryki problem robią 🤔 dzwoniłem dziś do mlekovity i wyliczył mi narazie 1.69 na ryczałcie 

Opublikowano
4 minuty temu, Farmer6820 napisał:

Ryki za styczeń 18 groszy w dół. 

Jeden głos zabrakło żeby przewodniczącego odwołać 

Kto jest teraz przewodniczącym? Leszek W?

Opublikowano
Przed chwilą, Dodi napisał:

Kto jest teraz przewodniczącym? Leszek W?

Tak 

Opublikowano
Dnia 27.01.2021 o 21:03, Marcin133 napisał:

Hacker a  wcześniej Łowicz?

Ja dostałem info od wróżbity Macieja w tym roku 1/10 udziału ma wrócić  z Łowicza. Hacker nie wstyd się jaka ilość?😀

Musiało się coś zmienić w Łowiczu bo mi po dwóch latach od odejścia wypłacili  w listopadzie ub. roku 1/3 udziałów .

• Like 1
Opublikowano

Ja miałem w ręku z 3cenniki i tam jest jasno napisane za co kasą jakie przedziały i do tego trzeba sobie samemu doliczyć premie o których informują nas esemesami co miesiąc że cena taka i sraka . Każdy normalny rolnik wie za ile doi każdego miesiąca do przodu a nie że jak udoisz a potem cena informacja cena w dół. Od kiedy tu jestem nigdy nie widziałem cennika Sierpca np ale wiem że tam są bardzo duże różnice w premiowania ilości ostawionego mleka można to wywnioskować z cen jakie tu podają . Co do cen Mlekpolu no trudno dostaniecie widocznie troszkę więcej niż my za styczeń ale to my mieliśmy kilka miesięcy lepsza cenę nawet była tu gówno burza i wasze oburzenie . Chciał bym by każdy dostawał godziwe pieniądze 💰 za swój produkt a wszystkim dostawcom Mlekovity życzę cen z Grudnia hehe mi tam wyjdzie za styczeń około 1.6jesli nic się nie zmieni 

Opublikowano
1 godzinę temu, Farmer6820 napisał:

1.69 brutto minus 5 groszy udział. Jeszcze musimy mleko podzielić a Ryki problem robią 🤔 dzwoniłem dziś do mlekovity i wyliczył mi narazie 1.69 na ryczałcie 

Zmieniasz mleczarnię?

Opublikowano

Nie zmieniam po prostu z jednego dostawcy robimy 2 

Jeden oddaje do jednej drugi do drugiej 

Opublikowano (edytowane)

To co tam się dzieje w tych Rykach że z bardzo dobrze płacącej spółdzielni zrobił się taki średniak?

Dlaczego chciano odwołać przewodniczącego? 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano

Grzegorzu niech Ciebie cudze podwórko nie interesuje, tylko opowiedz co dzieje się na naszym. Co wiesz o tej nowej inwestycji która ma powstać w Grajewie? Nad Grajewem i tak widać tylko chmury dymu a teraz jeszcze biogazownia

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, grzesiu napisał:

To co tam się dzieje w tych Rykach że z bardzo dobrze płacącej spółdzielni zrobił się taki średniak?

Dlaczego chciano odwołać przewodniczącego? 

to prawda że do Łap przechodzi kilku dostawców z mlekpolu?

Opublikowano
2 godziny temu, zkordalski napisał:

Ja miałem w ręku z 3cenniki i tam jest jasno napisane za co kasą jakie przedziały i do tego trzeba sobie samemu doliczyć premie o których informują nas esemesami co miesiąc że cena taka i sraka . Każdy normalny rolnik wie za ile doi każdego miesiąca do przodu a nie że jak udoisz a potem cena informacja cena w dół. Od kiedy tu jestem nigdy nie widziałem cennika Sierpca np ale wiem że tam są bardzo duże różnice w premiowania ilości ostawionego mleka można to wywnioskować z cen jakie tu podają . Co do cen Mlekpolu no trudno dostaniecie widocznie troszkę więcej niż my za styczeń ale to my mieliśmy kilka miesięcy lepsza cenę nawet była tu gówno burza i wasze oburzenie . Chciał bym by każdy dostawał godziwe pieniądze 💰 za swój produkt a wszystkim dostawcom Mlekovity życzę cen z Grudnia hehe mi tam wyjdzie za styczeń około 1.6jesli nic się nie zmieni 

Oburzenie było bo mlekowita zrównała się z mlekpolem przez chyba dwa miesiące gdzie zawsze była około 10 groszy w plecy, więc nie zaklinaj rzeczywistości że płaciła lepiej. 

3 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Do tego co wystawiłeś to doliczyć trzeba 14 gr. 

Kiedyś z sierpnia 4 gr, za styczeń 5 i luty znów 5. 

Przy 30+ 4.2 i 3.2 ryczałt 1.67 brutto

Więc sobie policzyłem i wychodzi mi 1,69 brutto VAT. Więc ma się to nijak do ceny w mlekpolu bo różnica aktualnie to 20 groszy.  Jak ma się słabe parametry to aż takiej różnicy nie ma bo wychodzi koło 10 groszy roznicy. Niby tylko 10 groszy ale przy oddanych 30 tys to są już 3 tysie. Ale już przy lepszych parametrach wychodzi 20 groszy. 

W styczniu wyjdzie ci 1,62 bo jeszcze nie będzie tej premi z lutego. Odjąć jeszcze te 4 czy 5 groszy lojalnościowej za którą w rzeczywistości trzeba dopłacić za droższe produkty to już wogole robi się konkret różnica więc nie ogarniam twoich podsmiechujek z mlekpolu. Zresztą podobnie jak @zkordalski który też twierdzi że dostaniemy troszeczkę więcej. Dodać do różnicy wynikającej z cennikow premię lojalnościowa i wychodzi 15-25 groszy roznicy ale według niego to troszeczkę 

Opublikowano (edytowane)

To jest po chuju fest rzeczywiście, mam nadzieję że mlekovita będzie chciała wyrównać do ceny mlekpolu. Nim mlekpol wyrówna do mlekovity😂

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Najlepiej jakby wszyscy wyrównali do 2 zł i każdy by byl wtedy zadowolony ;)

Opublikowano
56 minut temu, karol091193 napisał:

Grzegorzu niech Ciebie cudze podwórko nie interesuje, tylko opowiedz co dzieje się na naszym. Co wiesz o tej nowej inwestycji która ma powstać w Grajewie? Nad Grajewem i tak widać tylko chmury dymu a teraz jeszcze biogazownia

Mnie twoje podwórko nie interesuje tylko branża mleczarska. Nie wiem co dzieje się w Grajewie czy innym zakładzie mlekpolu nic mi do niego i do was.

3 minuty temu, ramzes10 napisał:

Najlepiej jakby wszyscy wyrównali do 2 zł i każdy by byl wtedy zadowolony ;)

Przy 2zl za mleko to developerzy nie nadążą mieszkań budować i nie będzie komu ich wynajmować.  

Opublikowano
34 minuty temu, grzesiu napisał:

Mnie twoje podwórko nie interesuje tylko branża mleczarska. Nie wiem co dzieje się w Grajewie czy innym zakładzie mlekpolu nic mi do niego i do was.

Przy 2zl za mleko to developerzy nie nadążą mieszkań budować i nie będzie komu ich wynajmować.  

Chyba azoty i cargill się nie będą wyrabiać. Bo na nic więcej niedługo nie wystarczy za mleko jeśli w tym tempie będą rosnąć koszty produkcji

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, nemezis napisał:

Musiało się coś zmienić w Łowiczu bo mi po dwóch latach od odejścia wypłacili  w listopadzie ub. roku 1/3 udziałów .

Ciekawe czy człowiek doczeka tych udziałów....mysle  że trzy do pięciu lat to max i powinno być rozliczone

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, nemezis napisał:

O proszę niby bajzel, niby upada, a jednak można się z chłopem w miarę rozsądnie rozliczyć. U mnie 2,5 roku już i ani centa z mlekpolu nie ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v