Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, karol6130 napisał:

Właśnie, myśli! Gorzej by było gdyby tylko czekał jak ktoś za niego pomyśli. 

Rysiu przecież gospodarzy, więc coś robi, nawet się rozwija kupując sprzęt, a że ma mało pola to i szybko obrobi. Prowadzi produkcję roślinną, dlatego też jedynym jego zajęciem przez większość czasu jest otwieranie i zamykanie bramy. 

U nas na osobach żyjących z socjalu nie jeden się rozwiną, im starczały dopłaty z hektara a dzierżawcy było potrzebne pole a nie dopłata. 

Jakby większość osób żyjących z socjalu swoje pole obrabiało, to by dużych gospodarstw u nas też nie było. 

Wiem o tym że w jakimś stopniu ich utrzymujemy, ale i my też coś z tego mamy oprócz garba. 

To rzuć hodowlę, po co masz się zajeżdżać... Obsiejesz i bedziesz leżał. U Ryśka kobita napier... na etacie, kasę przyniesie i przeżyją to on się obija. Niech sobie żyje jak chce, ale tuman lata wszędzie pisze, wyśmiewa po co traktor nowy po co obora za miliony... 

1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

No niby traktur jest...ale wolałbym jak nasz rolnik poobijac się i traktur mieć😁narazie się robi żeby zdrowie tylko było...

To chyba zostaje tylko kominiarka na glace i valtra z grubą liną jechać gdzieś do większego banku  😉

Opublikowano
grzesiu napisał:

To na mój temat były te spekulacje? Nawet nie skojarzyłem. 😂😂 Nadal jesteście w dużym błędzie a to przez to że mi nie wierzycie a ja jak nigdy pisze prawdę. 😊 Może pobawimy się w ciepło zimno będziecie zgadywać. W transport już nie brnijcie bo ZIMNO. 😂😂😂 tak wesoło na tym forum to przez tyle lat nie było 😂😂😂

Panie O. proszę już sobie darować te ściemy i zamykać z tego forum.

• Like 1
Opublikowano

Wiele razy pisałem że nie jestem twoim pracownikiem w mleczarni.  

Z tymi twoimi strzałami jest tak jak z inwestycją w CDP przed premierą C2077 😂😂😂😂 przestrzelone hahah 

Opublikowano
2 godziny temu, grzesiu napisał:

To na mój temat były te spekulacje? Nawet nie skojarzyłem. 😂😂 Nadal jesteście w dużym błędzie a to przez to że mi nie wierzycie a ja jak nigdy pisze prawdę. 😊 Może pobawimy się w ciepło zimno będziecie zgadywać. W transport już nie brnijcie bo ZIMNO. 😂😂😂 tak wesoło na tym forum to przez tyle lat nie było 😂😂😂

No to zgadujemy. Twój NIP 89XXXXXX32. Jak bardzo ciepło i wesoło się zrobiło? ;)

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Uuuuuu aż mi się gorąco zrobiło haha 😂😂 Co raz bardziej się pogrążacie w swoim nieudolnym śledztwie.  Ani to nip ani PESEL. Słaby z ciebie haker bardzo słaby.  

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano

tacy "redaktorzy" nie rozróżniają przychodu od zarobku/dochodu i dzięki temu że nie podają kosztów produkcji kłócą coraz bardziej "miastowych" z nami bo rolnik zarabia miliony🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Ogólny zarys artykułu mówi miastowym, że producent mleka wybił się na transformacji ustrojowej i funduszach unijnych. Teraz ma tyle kasy i maszyn, że leży bykiem, a w przerwach żeby nie dostać odgniotów jeździ po świecie lub konno. I liczy co na konto spływa. Liczy miliony za mleko, dopłaty do ziemi i gruntów. No i KRUS u nie płaci. Jeżeli jakaś mleczarnia płaci za taką "promocje" to gratuluję. W komentarzach wypisują, że to ten gagatek co sprowadzał z Litwy mleko i do spółdzielni wprowadzał. Jeśli to prawda to zmienia postać rzeczy. Faktycznie na jego gospodarstwie krów doić nie trzeba.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
komizmo napisał:

Ogólny zarys artykułu mówi miastowym, że producent mleka wybił się na transformacji ustrojowej i funduszach unijnych. Teraz ma tyle kasy i maszyn, że leży bykiem, a w przerwach żeby nie dostać odgniotów jeździ po świecie lub konno. I liczy co na konto spływa. Liczy miliony za mleko, dopłaty do ziemi i gruntów. No i KRUS u nie płaci. Jeżeli jakaś mleczarnia płaci za taką "promocje" to gratuluję. W komentarzach wypisują, że to ten gagatek co sprowadzał z Litwy mleko i do spółdzielni wprowadzał. Jeśli to prawda to zmienia postać rzeczy. Faktycznie na jego gospodarstwie krów doić nie trzeba.

to dokładnie ten człowiek od mleka z Litwy. poza tym wieloletni (chyba ponad 20) prezes rady nadzorczej Mlekpolu i kuzyn jaśnie nam panującego don Edmundo

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Gównoburza na forum za 3...2...1...

ale ładnie na koniku chociaż wygląda🤣 

Zaciekawiła mnie jeszcze jedna rzecz, że przy dwóch milionach litrów wychodzi mu 1.34 za litr mleka. Tak jest tam napisane

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Ja cenię wolność

Młody to głupi, jak trzeba mieć łep zryty żeby pchać się w kierat, już nie mówiąc rano wieczór, ale ile lata zmarnowanego na robieniu zapasu pasz.

Jak byś cenił Wolność to byłbyś starym kawalerem bez dzieci mieszkającym gdzieś na zadupiu w szałasie w lesie i to była by prawdziwa wolność....

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Jak byś cenił Wolność to byłbyś starym kawalerem bez dzieci mieszkającym gdzieś na zadupiu w szałasie w lesie i to była by prawdziwa wolność....

to moja przyszłość

Opublikowano
22 godziny temu, grzesiu napisał:

Ten ciągły hejt na SM MLEKPOL jest spowodowany obawami konkurencji w związku z nowym cennikiem MLEKPOLU. Boją się odpływu dużej ilości surowca co obniży ich zdolności. O ile Pątnica I ich ceny nikomu nie zagrażały tyle Mlekpol ma zdecydowanie większa siłę rażenia.  Stąd ten negatywny najazd na spółdzielnię z Grajewa.  

Cena Piatnicy zagrażała Mlekpolowi dlatego zmieniliście cennik, bo wasi dostawcy walili drzwiami i oknami do Piątnicy by wpisać się na listę

Opublikowano
komizmo napisał:

Gównoburza na forum za 3...2...1...

ale ładnie na koniku chociaż wygląda🤣 

Zaciekawiła mnie jeszcze jedna rzecz, że przy dwóch milionach litrów wychodzi mu 1.34 za litr mleka. Tak jest tam napisane

pewnie cena za litewskie mleko 🤣

Opublikowano

Pany to forum o cenach mleka.

U mnie OSM Sierpc bi. 3,3 tl, 4,4 będzie 1,65 zł, średnia cena za 2020 1,47zł brutto przy parametrach średnio bi, 3,1 tł, 4,2 dostawy w granicach 3-9tyś litrów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v