Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, komizmo napisał:

Dziwne 🤔. Z dwa tygodnie temu sam twierdziłeś, że rolnicy należą do tej drugiej grupy, z nieba lecą dopłaty, zwolnienia z podatku, nie płacą ZUS, a nawet za paliwo im państwo zwraca. Skąd ta zmiana? Zaraz, zaraz... Chyba nas nie bierzesz pod siusiaka co?

Może są na forum ludzie z amnezją, ale ja pamiętliwy jestem...

Ja poglądów i zdania nie zmieniłem. Być może Twoja interpretacja tego co napisałem nie była przez pryzmat spółdzielni której jestem wielkim fanem i nic po za tym mnie z nią nie łączy a i prezesa na oczy nie widziałem. Ja tylko analizuje i interpretuje działania różnych łańcuchów w dziale mleka tylko tyle.

Opublikowano
danielhaker napisał:

A wydawało mi się czytając ten temat, że w spółdzielni nie mówią o obniżkach, tylko nagle stają się faktem na koniec miesiąca, gdy już po ptokach :P Nie wiem jak w Rykach, ale znajomi z trenu oddający do Spomleku nie raz mówili o spadkach nawet po -18gr jednorazowo

Nie należy wrzucać wszystkich prywaciarzy do jednego wora, choć z reguły jest tak jak mówisz. Hochland prywatny, a gdy u wszystkich spadało, to u nas wahania cenowe zawsze były z opóźnieniem

daj spokój ze spomlekiem 🤣 kiedyś oddawało tam 99% gminy teraz moze 5%😁 zeszli na psy

Opublikowano
45 minut temu, radekz200 napisał:

Ja do tej drugiej 😂😂

Też im na mnie zaczęło zależeć jak z wypowiedzeniem pojechałem. A wcześniej po 1.2 doilem gdzie sąsiad po 1.5 w Mlekpolu 

Opublikowano
1 godzinę temu, Smoka napisał:

Co powiecie na temat mleczarni polmlek? 

Odbierają ode mnie i narazie nie narzekam choć moglo by być  lepiej 

Z tych odbiorców co wokół mnie biorą byli najbardziej sensowni

Opublikowano

Ja w Polmleku zaczynam 3rok. Narazie na nasze realia cenowe nie najgorzej a raczej względem Łowicza Jogo Radomska Reny Picot Best milk Bakoma chyba najlepiej...a te pierdolenie niektórych jaka to spółdzielnia dobra to o kant....narazie udziałów ani zeta z Łowicza 

Opublikowano (edytowane)

OSM Włoszczowa, 15-30 tys, b.3,52, tł. 3,98, 1,513 netto, w tym 3 grosze na udziały, czyli cena jak za listopad, tylko parametry słabsze. Średnia za 2020 1,4349 netto. 

Edytowane przez lusjan
Opublikowano
Soltys85 napisał:

Mi wychodzi 1.81 brutto parametry lepsze dopiero pod koniec roku no i druga połowa roku klasa premium pierwsza super takze maja lepsza srednia.  Bardzo dobrze umnie zadziałała autoszczepionka a zbierałem sie dwa lata - dla tych którzy sie wachaja....

Jak nazywa sie ta autoszczepionka?

Opublikowano
karol6130 napisał:

Ryki za grudzień dołożyli 7 gr, dobre i to 

sesemesa dostałeś? 😉

Bercik92 napisał:

Soltys85 napisał:

Mi wychodzi 1.81 brutto parametry lepsze dopiero pod koniec roku no i druga połowa roku klasa premium pierwsza super takze maja lepsza srednia.  Bardzo dobrze umnie zadziałała autoszczepionka a zbierałem sie dwa lata - dla tych którzy sie wachaja....

Jak nazywa sie ta autoszczepionka?

autoszczepionka nijak się nie nazywa robi się ze swojego mleka od sztuk które mają komórki

Opublikowano
3 godziny temu, komizmo napisał:

Mlekovita 4.25 tl, 3.5 bi , do 20k 1.78 brutto

to nie tak strasznie,parametry dobre,za styczen odjac 20 gr bedzie 1,58 czyli bez szału przy tych kosztach

Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

A wydawalo mi sie kiedys ze wloszczowa dobrze placi....

Nie jest źle, to jakieś 12 groszy za mlekovitą, a nie trzeba części wykorzystywać na produkty firmy, nie ma obowiązku stosowania pasz non GMO itp. Poza tym to raczej normalne, że mniejsza mleczarnia ma mniejsze możliwości. No i bądźmy szczerzy, na Śląsku Włoszczowa mogłaby rzucić cenę niższą o 10 groszy a i tak nikt by tego nie przebił, także póki aspiracje mlekpolu nie sięgną po Podbeskidzie, to nie wypada narzekać... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v