Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Rogas71 napisał:

nie 100 zł tylko 1000 do 10 sztuk ciekawe jak to będą liczyć

Jak by nie liczyli to przy obecnych kosztach produkcji i cenie żywca  wielki guzik z tego interesu zostanie. Może tyle że się nie dołoży lub mniej się dołoży bo ceny zbóż dalej bardzo wysokie. 

Opublikowano

Ta a jak się wcześniej urodziły to d*pa ja się zastanawiam za co nawóz kupić na wiosnę a oni pomoc dadzą na jesień pewnie i z czego żyć już mam masę loch niepokrytych w przyszłym tygodniu 20 sprzedaje 

Opublikowano

no kasę mają wypłacic do końca czerwca,ale oczywiście to bardzo szybka pomoc bo za poprzednich rządów wszystko sie przeciągało,tak powiedział ten wiceministerek ARAB

Opublikowano

Przedsiębiorcy dostawali na 3 dzień cowidowe i to kilka razy a rolnikom to raz wyplacili po pół roku jedyny ratunek to wybory na wiosnę to se o nas przypomną 

• Like 1
Opublikowano

Tylko powiedzcie jak to się ma do zatrzymania likwidacji hodowli loch. Nikt nie sprzedaje loch zaproszonych na ubój, czyli jak mam zaproszone to one będą się systematycznie wypraszać, czyli po wyproszeniu sprzedaje lochy i biorę kasę za prosiaki. wymyślił to chyba jakiś "gieniuś". 

w chwili obecne nie zgłaszałem wszystkich padnięć prosiaków, a od dzisiaj firma odbierająca odpady będzie się bardzo cieszyć jak co kilka dni padnie 10 prosiaków po 1 kg.

Opublikowano

Przecież te ich pomoce są chore - jakiś wycinek dat z kalendarza ma być obiektywny? Właściciele zakładów kupują kolejne jachty a oni rozdają publiczne pieniądze żeby ta reszta nie zlikwidowała stad

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

To wtedy dopłata była by do zlikwidowanych loch a tu chodzi by nie kasować tych co zostało

Dla dużych 500 tyś to ładny zastrzyk

Nakładczy znów gurą

Jak to obliczyłeś ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v