Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

no dać ekologa na ministra rolnictwa , to nie jest mieć gdzieś. trzeba mocno nie lubić rolników.

To miało na celu pokazanie gdzie się ma wszystkich rolników

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Centrala z Niemiec każe więc wykonują rozkaz. Mieszczuchy niech się nacieszą tanim schabem bez kości, bo niedługo zamiast 8,99 zł zapłacą 89,90 zł za kg. Jednak żeby do tego doszło, trzeba zniszczyć polskie stado trzody.

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Thanks 1
Opublikowano

mój ojciec mówi ze teraz ze świniami robią to samo co z owcami jeszcze trochę i ich w gospodarstwach rodzinnych nie będzie wcale 

Opublikowano

a jak to jest z tymi nowymi wymogami bioasekuracji tylko w strefach czy w całym kraju? jakie to dokładnie wymogi wprowadzili  zastanawiam się czy warchlaka zamawiać 

Opublikowano
14 godzin temu, PRZMAS19821982 napisał:

Coś Ci zostaje przy zakupie warchlaka.....??? 

od jakiegoś czasu chlewnia pusta stoi planowałem po żniwach wznowić ale się zastanawiam zboża dość drogie soja rzepak olej masakra ale ukosiłem z 10 ton grochu i doszły mnie suchy że warchlaka da się już kupić po 130 zł/20kg i się zastanawiam czy nie kupić  z 200-250 sztuk  

Opublikowano

Wiesz jak to bywa kupić tanio, jeszcze może w promocyjnej cenie..

Tak na poważnie ja bym takiego ryzyka nie robił..najgorsza jest  ta niewszewidywalna cena sprzedażowa tucznika....myślę że Ceny zbóż są satyfakcjonujace.. 

Można by je sprzedać.... 

Opublikowano

warchlak raczej pewny już brałem z tej fermy szkopuł w tym czy to już jest "dołek" obecnego dołka czy jeszcze będą tanieć 

Opublikowano
15 godzin temu, szczypka napisał:

od jakiegoś czasu chlewnia pusta stoi planowałem po żniwach wznowić ale się zastanawiam zboża dość drogie soja rzepak olej masakra ale ukosiłem z 10 ton grochu i doszły mnie suchy że warchlaka da się już kupić po 130 zł/20kg i się zastanawiam czy nie kupić  z 200-250 sztuk  

Kolega brał na Poznaniu warchlaki i płacił 130 ale za 29kg

Opublikowano (edytowane)

Na poubojową takie ceny. haha. Taki złodziej to powinien mieć powietrze z kół spuszczone. Marcinkowscy na ten tydzień 6,1 netto za E w oficjalnym cenniku więc @ws71 pewnie może sprzedać w granicach 6,3 netto.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano

Od 6,15-6,20[w zależności od umowy], w tej chwili to zaczyna robić się masakra[nawet u niego próbują pchać z nakładczego], u nas wszyscy czekają na pierwszego dzika i prawdopodobnie koniec hodowli w okolicy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v