Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Kiedyś się mówiło, że jak hobbystów wyprą profesjonaliści to hodowla trzody znów stanie się opłacalna. Małych hodowców jak na lekarstwo, a na rynku cały czas kryzys...

Jak nie będzie kryzysu, u mnie w okolicy powstają kolejne dwie tuczarnie po 1000szt. Na rzut

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

A ile masz obecnie ? Cykl zamkniety ?

Obecnie 3×tyle, ale to i tak mniej niż miałem. Cykl "mieszany" bo dwóch kolegów odsprzedaje mi prosięta. Z resztą wczoraj kupiłem ładne sztuki po 300zł za parę, ale co to daje  

Opublikowano

Po 150 zł sztuka to tanio jak barszcz, jeszcze jak miały koło 30 kg to je wychowiesz za 3,60 zł netto za kg, to tu nie ma co narzekać, w tym wypadku nie opłaca się macior trzymać jak masz takie tanie warchlaki

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ładne sztuki to względne pojęcie i dla każdego inne ma znaczenie.... 

Najlepiej by Określić ile kg.? 

3 godziny temu, krilan06 napisał:

Z resztą wczoraj kupiłem ładne sztuki po 300zł za parę, ale co to daje  

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

4.2 ?! 5 zeta to żadna cena w tych czasach, a to ? Panowie czas uciekać, duzi hodowcy i cykle zamkbiete trzymajcie się, dla mnie z 300 sztukami na rzut przyszłości nie ma...

Opublikowano
34 minuty temu, Florek93 napisał:

4.2 ?! 5 zeta to żadna cena w tych czasach, a to ? Panowie czas uciekać, duzi hodowcy i cykle zamkbiete trzymajcie się, dla mnie z 300 sztukami na rzut przyszłości nie ma...

U  nas ,,duży  hodowca''   ok. 5 tyś. sztuk na stanie  gdzie  zboże   dokupuje od początku  roku    ledwo zipie -  ale  cóż  1  bańka  na minusie  w banku czy  trzy   żadna   różnica....      

• Haha 1
Opublikowano

Tak to jest i zawsze będzie. Pamiętam jak naście lat temu ojciec miał 2 kierunki hodowli. Mówi trzymać trzeba i bydło i świnie. W świniach kryzys to bydło i mleko płacą i rekompensują straty na świniach. Jak świnie płacą to odrzucasz do rogatego. Zawsze więcej ci zostanie z 2 kierunków bo łatwiej przetrwać kryzys. W międzyczasie przyszedł asf i przepisy o 1 kierunku w 1 budynku. Nie chciałem stawiać budynku i została trzoda. Teraz widzę że może to był błąd. Jedyne co zyskałem to więcej czasu dla siebie. Zawsze mogę go mieć jeszcze więcej bez 🐷 

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

Podwyżka będzie jak co najmniej o 30% zmniejszy się liczba świń w UE 

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Ciekawe kiedy beda jakies podwyzki jak myslicie ? 

U mnie jak juz ktoś pisal łódzkie asf ale nie jakos bardzo blisko mnie naszczescie 

Ja w strefie od 2 tygodni jestem w łódzkim. 

1 godzinę temu, szczypka napisał:

Podwyżka będzie jak co najmniej o 30% zmniejszy się liczba świń w UE 

Rynek jest tak posrany ze za tydzień nie wiadomo co bedzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v