Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, igor10246 napisał:

u mnie taka partyzantka że w łazience dojarki myję ( mam takie mobilne na wózkach) bo jeszcze nie mam pomieszczenia "socjalnego" zrobionego z wodą 

Pamietam jak rodzice oddawali mleko jeszcze to w zimie mylismy konwie i aparaty w domu w łazience bo przy oborze ciepłej wody nie bylo a czystosc sprzętu trzeba bylo zachowac. A u zony znalazlem taką na kółkach chyba jeszcze ruska jakas ale stoi w takim pierd****ku ze sie tam nie wchodzi to nie mam jak zobaczyc, na wiosne bede robil porządek to zobacze co to warte,konwie na stropie w domu tez powrzucane i owcza wełna

Opublikowano

Siema. Zna ktoś gościa z miejscowości Pakość koło Inowrocławia co ściąga maszyny i traktory???

Jan-rol firma się nazywa. Ktoś kojarzy? Uczciwi czy jednak przekręty?? Bo jak się wyrobię jutro to jadę ciągnik obejrzeć

Opublikowano (edytowane)

Co mam powiedzieć? Znam jegomościa. Uwazaj na niego drogi kolego, jest z metra cięty….

Cos w stylu tego z Wągrowca 😱

Jesli już tam będziesz , to dosłownie 300-400 m w stronę Pakosci jest jeszcze jeden z mniejszym asortymentem 

Edytowane przez ŻemPitek
Dopiska
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, candy1914 napisał:

Siema. Zna ktoś gościa z miejscowości Pakość koło Inowrocławia co ściąga maszyny i traktory???

Jan-rol firma się nazywa. Ktoś kojarzy? Uczciwi czy jednak przekręty?? Bo jak się wyrobię jutro to jadę ciągnik obejrzeć

Siedź w domu.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Nieznam się na case'ch i nie wiem co Cię w nim urzekło. Cały zad robiony, nie wiadomo jak głęboko, nie zdziwię się jak od sprzęgła. I co ciekawe malowany w części, gdzie była naprawa. Ciekawe jak wyglądał na lawecie.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano

To widać od razu że malowany tył. Tak jak mówisz ciekawe jak wyglądał jak przyjechał.... Przez to pytam czy ktoś jest z okolic i może zna temat.... Osobiście wolałbym żeby był nie malowany niech będzie pośrupany ale nie malowany.... Najlepiej oglądać prosto z lawety ale takiego nie znajdziesz niestety

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ja nadal nie rozumiem po co te 700 zł wydał na wałki...

Jeszcze nie wydal. Teraz mam zaspawany. Wrzucałem zdjęcia jak popękało. Opinie tutaj raczej były, że jeśli nie robić żółwia, to to wymienić, bo będzie bicie. Mechanik też sugerował wymianę. Jak nie będzie mrozów, to i tak dopiero po nowym roku coś ruszymy w temacie, więc jeszcze jest czas do namysłu.

• Thanks 1
Opublikowano

@Agrest, ile mniej więcej za swojego młodszego płaciłeś? Myślicie, że takie wariacje cenowe są przejściowe, czy trzeba się przyzwyczaić na to, że tak będą wyglądały ceny używek? Czy tylko niektórych serii, takich właśnie jak te fendty, 1455 itd, a cena reszty bardziej pospolitego sprzętu będzie bardziej realna? Kiedyś to czasem się trafił ktoś z fantazja co do kwoty, ale ostatnio to ceny, które często są zaporowe, stają się normą.

Screenshot_20211222-063002.png

Opublikowano
36 minut temu, slawek74 napisał:

Darek tanio to już było a taki fend to jest klasa przeżyje młode plastkiowe.....

Przezyc to może i przeżyje nie wiem. Ale w tych plastikowych jest jakoś komfort a w tym to tak jak w ursusie ciężkiej serii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v