Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Wstaw ten piecyk typu koza z nadmuchem i zadowolony będziesz, a miejsca zajmie to tyle co 1/3 tej westfalki. Bliznę po takim złomie mam od ponad 20 lat, dziadek kanke na tym podgrzewał a ja drewna chciałem dołożyc i się poparzyłem 

Wczoraj Oglądałem to dużo wyżej miała te zamknięcie zrobione na borcie i siłownik od strony otwierania był który otwierał i podnosił borte jednocześnie 

Wiem na grupie na FB chyba. Ale chodzi mi o sam oryginalny mechanizm jaki był w hl i panav ten na dolnej burcie. Jak koszt będzie podobny to może sobie zrobię osobna burtę do obornika.

Panowie wiem że hl ifa panav to miały. Interesuje mnie to czy ma ktoś to na zbyciu albo widział

Opublikowano

10 godzin temu, Agrest napisał:

Ten ciągniczek z 2017 ceni się 125 brutto

Z ciekawości zadzwoniłem do dilera o nowy.

Skrzynia 16+16, przedni tuz, 2 pary hydrauliki tył, 1 para przód, rozdzielacz i joystick do niezależnego sterowania przodem  za 117tys netto.

Teraz włożyli tam silnik Perkinsa 2,2dm³, dpf.

Wcześniej był mitschubishi 

https://www.olx.pl/d/oferta/deutz-fahr-agrokid-230-sadowniczy-CID757-IDMOhBB.html

a weź przestań 16  tys różnicy, to w sumie grosze

4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

No to sie pochwal zakupem 😀 do ktorej podobna?

received_1188055348261893.jpeg

received_663225897915685.jpeg

moją uwagę bardziej przyciągnęła mistrzyni drugiego planu na pierwszym zdjęciu 

2 godziny temu, daron64 napisał:

k**wa. Ciągnika też chyba nie kupie nigdy (nie żebym akurat takiego szukał)

Screenshot_20211208-195450.png

a weź przestań 45 tys za ciągnik który technicznie jest lepszą wersją c360 ma 10 kuca więcej i wygodniejszą kabinę, za to można sobie fajny ciągnik 80km sprawić i jeszcze wygodniejszy 

1 godzinę temu, mf362 napisał:

Zacne przednie koła .

Do c360 jak znalazł :)

to prawda laćki bardzo fajne, i nie wyglądają januszowo jak te moje balony z rozrzutnika 

35 minut temu, soltys48 napisał:

ja to ze samej północy to mnie traktują jak odrzutka😜

a ja znów od d*py strony do kępna mam 30 km i sporo rodziny w tamtych okolicach 

32 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nawet fajny ,.kurła jak problem rozwiązany to się trafiają 

Chłopie ja już myślę sprzedać  😊

i dobrze myśl sprzedać, kupię za tyle ile jest warty czyli za 30 000 pln brutto na fakturze, i 2 litry mleka od mojej Maliny 

29 minut temu, soltys48 napisał:

takze pole zostawiasz dla @michal1993

za fetora mogę Ci dać porządny czerwony ciunik

to co myślisz zamiast farmszrota czy po prostu robisz porządki i już za dużo ciągników??

u mnie już projekt areator startnął, wycinają się elementy u znajomego a w Suwałkach tłuką już mi noże

Opublikowano
4 minuty temu, igor10246 napisał:

a weź przestań 16  tys różnicy, to w sumie grosze

moją uwagę bardziej przyciągnęła mistrzyni drugiego planu na pierwszym zdjęciu 

a weź przestań 45 tys za ciągnik który technicznie jest lepszą wersją c360 ma 10 kuca więcej i wygodniejszą kabinę, za to można sobie fajny ciągnik 80km sprawić i jeszcze wygodniejszy 

to prawda laćki bardzo fajne, i nie wyglądają januszowo jak te moje balony z rozrzutnika 

a ja znów od d*py strony do kępna mam 30 km i sporo rodziny w tamtych okolicach 

i dobrze myśl sprzedać, kupię za tyle ile jest warty czyli za 30 000 pln brutto na fakturze, i 2 litry mleka od mojej Maliny 

to co myślisz zamiast farmszrota czy po prostu robisz porządki i już za dużo ciągników??

u mnie już projekt areator startnął, wycinają się elementy u znajomego a w Suwałkach tłuką już mi noże

Teraz ceny szaleją i inflacja robi swoje.

Szorty bardzo mocno oszalały

Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Wstaw ten piecyk typu koza z nadmuchem i zadowolony będziesz, a miejsca zajmie to tyle co 1/3 tej westfalki. Bliznę po takim złomie mam od ponad 20 lat, dziadek kanke na tym podgrzewał a ja drewna chciałem dołożyc i się poparzyłem 

A nie mówię, że ja wstawię, tylko tej zimy powinienem się do niej dokopać. A zawsze to człowiek chciałby przyoszczedzic. 

8 godzin temu, sebe1033 napisał:

Zacznij od dachu zawsze ciepło do góry idzie a i tak najwięcej ucieknie jak tylko eternit , w kurniku  mam te stare ściany z cegły  suszonej grube , a sufit z desek na tym wełna i nawet ciepło mają obsada nie duża , 

A jak Masz to w środku to może i nie ma co ocieplać bardziej chodziło mi ile daje ocieplenie , a piec walnij na środku o tą westfalkę to i obiad zrobisz 😀, albo inny bimber 😂,

Taa sam mam dobry garaż eternit z małym spadkiem zacieka i wielkie drzwi z deski , jeszcze podłoga bez izolacji , jedynie co nie wieje i nie pada , a zimno jak na zewnątrz jak mrozy wiosną odpuszczą to i zimniej nawet przez miesiąc 😀🤨😧

Z tym walnie iem na środku, to już tak się śmiałem sam do siebie, że walną ja w dużym garazu. Zrobię duży stół, taki żeby na nią najechać nim :)

To, że nie wieje i nie pada to czasem już połowa sukcesu. 

8 godzin temu, igor10246 napisał:

45 to powinny kosztować 7745, ale takie naprawdę perełki. Mam 60 i 7011, to jednak jest spora różnica, ale w życiu bym nie dał takich pieniędzy. Nie wiem czy ktoś naprawdę taką kasę wykłada, czy to czysta fantazja sprzedających, którzy potem zderzają się z rzeczywistością

Opublikowano

A tam pierdzielita o fanaberiach i że nikt tego nie kupuje , tu proszę pierwszy lepszy przykład 37 tys 🙂 kolegi @bartek1992

8 godzin temu, stempos1980 napisał:

Marcin to ile teraz chcesz za Zetora?

Adam no nie wiem , wszystko drożeje

Twoje wyliczenia wartości to mnie mało interesują , liczy się ile daje rynek . Za 30 tyś możesz jedynie popatrzeć na niego 🤭 albo 60 moge za tyle sprzedać 

Opublikowano

Farmtrac w tej chwili nie do sprzedania. Proponowałem mu rusacza

8 godzin temu, michal1993 napisał:

I to jest dla mnie sprzęt. Może się przejadę obejrzeć 

Trzeba to dowiozę. W weekend będę przejeżdżał niedaleko Ciebie

Opublikowano
49 minut temu, Ursus932 napisał:

A tam pierdzielita o fanaberiach i że nikt tego nie kupuje , tu proszę pierwszy lepszy przykład 37 tys 🙂 kolegi @bartek1992

Adam no nie wiem , wszystko drożeje

Twoje wyliczenia wartości to mnie mało interesują , liczy się ile daje rynek . Za 30 tyś możesz jedynie popatrzeć na niego 🤭 albo 60 moge za tyle sprzedać 

Jeżeli ktos potrzebuje na wymianę za c-360 to jak najbardziej dobra opcja. Jeżeli ma powiedzmy 5ha i meczy c-330 to dla niego przesiadka na zetora to tez dobrze,np do pługa 3 skibe dokreca i jazda,kultywator 2,1m to za grosze mozna dokupic.

W Twoim przypadku,jezeli masz hodowlę i troche hektarow to taki 7211 z napedem jak kupiłeś to tez tylko wymiana za 360,wiedziales ze potrzebowałeś wiekszego ciągnika to patrzyles aby byl odpowiedni do maszyn i sam teraz stwierdzasz ze troche zly krok zrobiłeś bo chcesz sprzedac, ta kasa juz Ci sie nie zwróci.

Opublikowano

Jak nie zwróci., Obserwuje Olxa cały czas kilka Zetorow 62/7245był powyżej 55 tys wszystko dzień dwa i sprzedane

Narazie nic nie sprzedaje 🙂

Dobry jest , do tura nie musi być wielki

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Jak nie zwróci., Obserwuje Olxa cały czas kilka Zetorow 62/7245był powyżej 55 tys wszystko dzień dwa i sprzedane

Narazie nic nie sprzedaje 🙂

Dobry jest , do tura nie musi być wielki

Wszystko poszlo do góry to ludzie ceny podnoszą. Znajomy belarke lely sprzedaje. Zaczynal w tamtym roku od 75. Maksymalnie zszedl na 70 i nie sprzedal,teraz stoi za 76 i dalej postoi. 

Teraz popatrzyłem na olx, co z tego ze ceny wysokie jak stoją niektore juz 3 tygodnie,zaraz bedzie aktualizacja bo sie ogloszenie bedzie konczyc,jeden stoi za 60tys juz tydzien,i z turem a juz zrobil przecene o tysiaka z 61. Cena 40tys to jest normalna cena za taki ciągnik wg mnie

Opublikowano

To wszystko zależy jeszcze od stanu technicznego  , bo było kilka jak mówię i w pierwszym tygodniu poszły 

No cena normalna 40 ale kupić za tyle ciężko , chyba że rupcia

Zresztą po 40 to chodziły przed tą całą drożyzną

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v