Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedno mnie zastanawia. Jezeli kazdy sprzet sprowadzony jest lepszy, to wychodzi na to ze polskie rolnictwo jest męczarnią dla sprzętów. Ludzie myslą ze jak w tym przypadku ta brona nie pracowała u niemca w ciezkich warunkach. Do tego jeszcze trzeba porownywać marki, bo np ta co jest brona moze rownać sie polskiemu euromaszowi czy innym plastelinowym sprzetom. Wtedy haslo "z niemiec" nie ma tu znaczenia.

Opublikowano

Producemt włoski i to taka firma mercedes. Robi produkty które na skłonach kamienie w winnicach mieszają.

Więc z euromaszem nie porównuj

Opublikowano
58 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jedno mnie zastanawia. Jezeli kazdy sprzet sprowadzony jest lepszy, to wychodzi na to ze polskie rolnictwo jest męczarnią dla sprzętów. Ludzie myslą ze jak w tym przypadku ta brona nie pracowała u niemca w ciezkich warunkach. Do tego jeszcze trzeba porownywać marki, bo np ta co jest brona moze rownać sie polskiemu euromaszowi czy innym plastelinowym sprzetom. Wtedy haslo "z niemiec" nie ma tu znaczenia.

Myślę, że tu bardziej chodzi o podejście ludzi do zachodu. Zachód bogatszy, więc napewno bardziej ktoś dbał o maszynę, wymieniał wszystko na czas, używał lepszych materiałów eksploatacyjnych itd.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Producemt włoski i to taka firma mercedes. Robi produkty które na skłonach kamienie w winnicach mieszają.

Więc z euromaszem nie porównuj

Nie napisalem ze porównuje tą markę akurat do polskich plastelin. Napisalem np, czyli moglaby tam byc inna marka wlasnie podobna do naszych a ktos by napisal ze z Niemiec i ze wtedy niby lepsze od naszej marki. 

Opublikowano

można mieć ładny zadbany pług UG, jak i pospawany zachodni z dziurami w odkładniach

doszliśmy w kraju do tego poziomu zamożności, że utrzymanie maszyn w przyzwoitym stanie nie powinno być problemem

na zachodzie, zwłaszcza we francji, niektóre sprzęty to pożal się Boże, tylko nas....

Opublikowano

zadbane sprzęty to wszędzie są. tylko kto zadbane sprzedaje, i jaki handlarz przepłaci za zadbany? kto to kupi? cena będzie wyższa.

Opublikowano

Tu sie zgadzam w 100% sam mam kilka nowych sprzętów to chce zeby byly czyste,posmarowane i czekaly na kolejny sezon. Ale wracając do mojej glownej mysli to mi chodzi o to ze napisane ze "przywieziona z niemiec", a gdyby to byla w takim stanie kupiona w Polsce? Wtedy inaczej klient podchodzi do tematu. Tak samo patrzą na ursusy ciezkiej serii z dopiskiem export.

Opublikowano

Patrzyłem sobie na allegro ile waży szlifierka, która kupiłem jakoś na wiosnę, bo przydałaby się trochę mniejsza. W parę msc 5 dych podrożała 🤦

@bratrolnika

Pamiętasz, jak kupiłem duża szlifierkę hikoki, częściowo ze względu na Twoje opinie? Chyba muszę zmienić zabezpieczenia - przy starcie wywala mi b16 

Opublikowano

bo niemce solidne są.

dajmy na to traktor z francji a z niemiec. z niemiec z pneumatyką powinien być. już duży plus u nas...

4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Tu sie zgadzam w 100% sam mam kilka nowych sprzętów to chce zeby byly czyste,posmarowane i czekaly na kolejny sezon. Ale wracając do mojej glownej mysli to mi chodzi o to ze napisane ze "przywieziona z niemiec", a gdyby to byla w takim stanie kupiona w Polsce? Wtedy inaczej klient podchodzi do tematu. Tak samo patrzą na ursusy ciezkiej serii z dopiskiem export.

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

A to by nie opryskał 10 letniego Tiselu?

Według mnie bez szans. Przede wszystkim jechałby kołami po pędach.

Opublikowano
59 minut temu, pafnucy napisał:

zadbane sprzęty to wszędzie są. tylko kto zadbane sprzedaje, i jaki handlarz przepłaci za zadbany? kto to kupi? cena będzie wyższa.

No jak to? Przecież handlarze to tylko perełki"trafiają" na zachodzie, 30 letnie kombajny po 1500 mth, 20 letnie ciągniki po 6000 mth, nie mówiąc o samochodach, które mają znikomy przebieg. Zachód bogaty to kupuje sprzęt i stawia, żeby sąsiad widział i tylko polscy handlarze mają dostęp do tych wszystkich perełek za okazyjne ceny.😄

https://www.olx.pl/d/oferta/new-holland-8030-tylko-1470-h-super-stan-niemcy-CID757-IDMcyB3.html#e3b3cc7d43

https://www.olx.pl/d/oferta/john-deere-1157-tylko-1150-mth-jak-nowy-niemcy-CID757-IDMfJ0D.html#e3b3cc7d43

https://www.olx.pl/d/oferta/claas-dominator-68s-tylko-1600-mtg-jak-nowy-10-11-w-kraju-CID757-IDKyi1W.html#e3b3cc7d43

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

A to praktycznie porównywalne 

C16 chyba mam gdzieś w zapasie, mogę ci wysłać

Co porównywalne? 16z20, czy b z c? Przy tym silniku od bąka zmiana na c załatwiła sprawe

Opublikowano
12 minut temu, daron64 napisał:

Ale aż tak by skakało przy rozruchu? Lepiej zmienić na B20, czy tylko z b na c16?

ile wat ma ta szlifierka, generalnie to jeśli nie używasz tam silników większej mocy to lepiej zmienić na b20, bo c może się okazać że będzie ci się jarać ale nie wybije ci, narpierw wymień na b16, lepszej firmy, jeśli dalej będzie wybijać to może się okazać winą szlifierki ( zależy od mocy ale prądy rozruchowe w 1dno fazowych osiągają 3-4ro krotność mocy nominalnej, a silniki 3 fazowe duże nawet 15-20to i po to są charakterystyki C i D, po za tym działają jeśli przez dłuższy czas prąd jest przekroczony  

5 minut temu, bratrolnika napisał:

A to praktycznie porównywalne 

C16 chyba mam gdzieś w zapasie, mogę ci wysłać

więcej warta wysyłka niż bezpiecznik, dobry automat 10 zł na allegro, do 15 w zwykłym sklepie 

Opublikowano

Dzień dobry państwu , zaczynam telenowele ☺️ pod tytułem " nowy ładowacz " ,  ma ktoś któregoś z tych 👉 metal technik , olimet , inter tech , wol met ?

Ma być coś budżetowego 🙂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v