Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ładne paznokcie 🤣🤣

bratrolnika napisał:

4 minuty temu, superfarmer02 napisał: nie mogłeś ich jeszcze z rok potrzymać😕😋 Równe 10 lat leżały, dobrze że w końcu wyjechały. Wtedy złom po 1zl płacili, dobry to był strzał

ja bym dał po 1.5zł

Opublikowano
42 minuty temu, Agrest napisał:

Patrz niżej. Przed wyjazdem jakimś dalszym podjeżdżam poddpompować opony, wiedziałem że są już słabe, ale jak ostatnio do nich zaglądałem, to coś tam jeszcze było bieżnika. Dobrze, że miałem jakaś parę na zapas, to było z czego przerzucić.

36 minut temu, bratrolnika napisał:

Patrząc na pierwsze zdjęcie myślałem że to chrzcielnica do kościoła

W sumie jak tak napisałeś, to faktycznie. 

Wczoraj chodzę, szukam z czego by tu zrobić nóżkę i stopkę. To za małe, to za duże. Ten ceownik mam w rękach - nie no szkoda, taki ładny 😂 Strasznie długo biłem się z myślami, czy go użyć 🤦W ogóle później popatrzyłem ile kosztuje taki, to wychodzi na to, że cały materiał -1m ceownika 160, krótkie kawałki mniejszego ceownika, dwuteownika, profile, blacha, kątownik - to mi podwoił wartość tej szlifierki

36 minut temu, superfarmer02 napisał:

ładne paznokcie 🤣🤣

Eleganckie. Pół godziny w łazience ze szczoteczką i pasta lido i jako tako się zrobiło.

IMG_20210924_152253820_copy_650x1156.jpg

https://www.olx.pl/d/oferta/plug-jednoskibowy-CID757-IDMsVWE.html

Ciekawy

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

jaki rozmiar ? mam letnie 215 x16 dwie sztuki prawie nówki po przejechaniu może 2tys km

225/45/17. 

Z autem miałem kupione jakieś bezmarkowe 2, to teraz wrzuciłem je na dokończenie sezonu, a na przyszły i tak muszę kupić nowy komplet. Uniroyale rainsporty 5 do takie gostanu zjechaly się w niecałe dwa sezony. Może że 30k km na nich zrobiłem łącznie w tamtym roku i w tym.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

k**wa jeszcze jak malowałem, to się zaczal rozlewać. Tak ręce wyglądają po ekstrakcyjnej benzynie i pascie do mycie. A na noc do pracy 🤦

IMG_20211112_161342882_copy_650x1156.jpg

IMG_20211112_161358928_copy_1156x650.jpg

Bo się rękawiczki latexowe zakłada i rączki są jak u proboszcza 🤣

Opublikowano
9 godzin temu, daron64 napisał:

Ile trzeba na taką przyczepę nałożyć, żeby rame wygiąć?

4t w zupełności wystarczy
raz że to zimnogięte i wszystko już pracuje od ciężaru nawet w transporcie a dwa że wykonanie tych przyczep pozostawia wiele do życenia

Opublikowano
31 minut temu, daron64 napisał:

225/45/17. 

Z autem miałem kupione jakieś bezmarkowe 2, to teraz wrzuciłem je na dokończenie sezonu, a na przyszły i tak muszę kupić nowy komplet. Uniroyale rainsporty 5 do takie gostanu zjechaly się w niecałe dwa sezony. Może że 30k km na nich zrobiłem łącznie w tamtym roku i w tym.

O panie, to u was jakiś ostry asfalt jest. Też mam Uniroyal Rainsport, chyba nawet ten sam rozmiar, i przez dwa lata za wiele ich nie ubyło, a już były na samochodzie jak kupiłem

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, izydor6280 napisał:

4t w zupełności wystarczy
raz że to zimnogięte i wszystko już pracuje od ciężaru nawet w transporcie a dwa że wykonanie tych przyczep pozostawia wiele do życenia

przyczepa z 78r, sanok d47 od nowości nic nie spawane i nie pogięte, 6 ton do tyłu przez wysyp kipruje i nie ma problemu

mieliśmy kiedys na aucie uniroyal 2, zrobiły  11 razy 3500km, wyjazd co tydzien i zero śladu zużycia 

Edytowane przez rafal3939
Opublikowano
56 minut temu, bratrolnika napisał:

O panie, to u was jakiś ostry asfalt jest. Też mam Uniroyal Rainsport, chyba nawet ten sam rozmiar, i przez dwa lata za wiele ich nie ubyło, a już były na samochodzie jak kupiłem

Jakbys chciał, to mam jedną na oddanie. Kamień rozwalił mi bok opony, nie znalazłem jednej do kupna i wziąłem jakieś dwie inne, a ta cała poszła do garażu. Jakbyś potrzebował/chciał, to daj znać.

Te że zdjęcia założyłem wiosna ubieglego roku, a teraz na koniec września wyglądała tak jak na zdjęciu.

• Thanks 1
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

slawek74 napisał:

mam 4 nadstawki i chyba tylnią klapę 4m długości

mas nadstawki czy zwykłe burty 50cm wysokości

jedrus2020 napisał:

superfarmer02 napisał:

ma ktoś może na zbyciu w nie dużuch pieniądzach burty długie od autosanek lub od rozrzutnika jednoosiowego. długość minimum 350cm

do czego to potrzebujesz?

do rozrzutnika jako nadstawki

to może poszukaj jakiejś zabudowy z dostawczaka. gnoj Alu raczej nie ruszy tylko gorzej jak widłami uderzysz . ostatnio widziałem taka 2.5x7.3 ze slupkiem po środku to burtą była koło 3.5

Opublikowano
30 minut temu, daron64 napisał:

Jakbys chciał, to mam jedną na oddanie. Kamień rozwalił mi bok opony, nie znalazłem jednej do kupna i wziąłem jakieś dwie inne, a ta cała poszła do garażu. Jakbyś potrzebował/chciał, to daj znać.

Te że zdjęcia założyłem wiosna ubieglego roku, a teraz na koniec września wyglądała tak jak na zdjęciu.

Mam nadzieję że jednak potrzebował nie będę😉 aktualnie zdjęte, w zeszłym tygodniu założyłem zimówki

Dobre te uniroyale, żonie też komplet kupiłem do Suzuki, i ostatnio bratu do polo

@superfarmer02 to nie jest przypadkiem gdzieś koło ciebie??? 

https://www.olx.pl/d/oferta/kabina-ursus-c360-sokolka-CID757-IDMa2Lm.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v